adguru - čo je to

adguru - čo je to

Poslaťod vlado v Str, 07. Apr 2010, 15:41

Mate niekto skusenosti s http://www.adguru.sk/ ?
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Re: adguru - čo je to

Poslaťod Saol v Pia, 20. Máj 2011, 15:09

Pytas sa ako inzerent, alebo ako publisher? V tom je asi rozdiel
Saol

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Poslaťod tybi v Ned, 22. Máj 2011, 13:45

Vlado sa určite pýtal ako publisher. :mrgreen:
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod Saol v Pon, 23. Máj 2011, 07:54

Prave som si uvedomil, ze reagujem na prispevok z minuleho roka a medzi casom je uz davno u nas v sieti... mozes aspon napisat, ako si spokojny a urobit nam reklamu :-)
Saol

Poslaťod FSP v Pon, 23. Máj 2011, 12:32

Môžu tento systém používať aj fyzické osoby bez ŽL?
Learning by Helping
FSP

Poslaťod Saol v Pon, 23. Máj 2011, 12:42

Bohužial zatial nie. Momentalne sa to snazime nejako osterit, ale zatial je to problem.
Saol

Poslaťod vlado v Uto, 24. Máj 2011, 15:59

Kontextovost akoby chybala celkom, zarobky popri impressions nic extra. V minulom roku som mal problem s tym, ze moje stranky generovali vysoke CTR a tym padom vysoke zisky. Tieto mi ale neboli preplatene, kedze bolo podozrenie na nejaku aktivitu zvysujucu hodnoty (samozrejme hlupost). Teraz ho pouzivam ako 3ti reklamny system (na 3.tom mieste), neviem ake weby do neho zaradit, aby produkoval uspokojivejsie sumy (>20 EUR /den).
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

Poslaťod Saol v Štv, 26. Máj 2011, 08:18

Kontextovosť sa snažíme momentálne riešiť skôr re-targetingom, keďže inzerenti väčšinou nechcú cieliť na kanály, čo je pri banneroch (okrem adSense) asi jediný možný spôsob kontextového cielenia v sieti. Taktiež náš systém automaticky tlačí reklamu na stránky na ktorých mala reklama vysoké CTR, čiže automaticky optimalizuje kampane tam, kde predpokladá, že je aj kontext/vhodná cielovka, keďže tam tá reklama zarába.

Čo sa týka impresií a zárobkov, tak je ťažké vyplácať viac, keď máš za posledné mesiace dvojciferné čísla v počte kliknutí (kde sú tie vysoké CTR z minulého roka?). Taktiež portály s obsahom ako máš ty (nelegálny streaming) sú poväčšinou neefektívne kliknutia z konverziou okolo nuly na strane inzerentov, prečo ti aj veľa kvalitných kampaní nedáme na web, keďže každý inzerent si vyžiada aby sme ti ich vypli - pochopiteľne, prečo by platili za nulový efekt (ta merateľnosť výsledkov je ale sviňa čo?).

To čo hovoríš, že Ti nebolo vyplatené je pravda, ale aby som to uviedol na pravú mieru, tak CTR na úrovni 1,4% na streamingovom portáli je skrátka neskutočné číslo. Okrem toho nás na to upozornil aj anti-fraud systém a niekoľko inzerentov. Nevieme ti to dokázať a možno si dokonca v tom nevinne, ale to, že si mal CTR 1,4% viac mesiacov po sebe je nonsens.

Ešte taka drobnosť. Aké sú to tie ostatné reklamné systémy o ktorých hovoríš? Ja vidím na tvojich portáloch len naše plochy a žiadne iné - okrem prázdnych plôch Obrázok. Že by ti ich pre niečo vypli?

Trochu som sa naštval pri písaní tohto príspevku, keďže nenávidím, keď niekto kto si absolútne neuvedomuje ako tento systém funguje a že keď chce zarábať na reklamu, tak musí ponúknuť aj kvalitu a nie len narýchlo zbúchaný web zo šablóny. Buď trochu sebakritický a uvedom si čo ponúkaš ty. JE jednoduché zvaliť všetko na ten zlý reklamný systém, keď mi moja reklama nezarába...
Saol

Poslaťod tybi v Pia, 27. Máj 2011, 09:33

Saol, ospravedlňujem sa, že vstupujem do diskusie, do ktorej ma nič nie je, ale chcem to trochu ukludniť. Vlada a jeho projekty poznám, v jeho portfóliu je všetko od MFA až po vysoko kvalitné weby. Vyskúšal možno viac PPC a afil systémov než poznám a viem, že má na weboch legálnymi praktikami aj omnoho OMNOHO vyššie CTR. Operuje s obrovskými návštevnosťami, takže z tvojej strany (a tvojich inzerentov) by možno bolo vhodnejšie prísť na to, prečo nebol spokojný a opraviť to. Okrem toho, ty si si pýtal jeho reakciu.

Na druhú stranu, z tvojej strany mi príde veľmi v pohode, že si ochotný sa k tomu vyjadrovať. Ten chýbajúci kontext mohol byť problém nulových konverzií pre tvojich inzerentov, alebo nie?
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod FSP v Pia, 27. Máj 2011, 09:56

Saol Napísal:To čo hovoríš, že Ti nebolo vyplatené je pravda, ale aby som to uviedol na pravú mieru, tak CTR na úrovni 1,4% na streamingovom portáli je skrátka neskutočné číslo. Okrem toho nás na to upozornil aj anti-fraud systém a niekoľko inzerentov. Nevieme ti to dokázať a možno si dokonca v tom nevinne, ale to, že si mal CTR 1,4% viac mesiacov po sebe je nonsens.

CTR 1,4% je veľa?
Learning by Helping
FSP

Poslaťod Saol v Pon, 30. Máj 2011, 11:03

Áno, vysvetlím - CTR 1,4 % pri nasadení 3 rôznych plôch na jednej stránke (+ este textov a Google bannerov) je naozaj vysoké. Keď ti to prepočítam, tak na každé zobrazenie stránky máš 3 impresie. čiže pri ideálnej situácii máš za 100 impresií najviac 33 unikátnych návštevníkov. Pri CTR 1,4% by pripadalo na týchto 33 návštevníkov 1,4 kliknutia a to sa bavíme aj o podstránkach, kde sa zobrazuje spravidla tá istá reklama a vracajúcich sa ľudoch čo už túto reklamu videli/klikli na ňu. Robím s PPC bannermi už dlho, aby som vedel, že CTR nad 1% je už príliš veľa. Priemerné CTR v systéme je 0,1%. Taktiež, ako som už povedal, tak systém nahlásil veľké množstvo z tých klikov z jednej IP, čo bolo ďalším z dôvodov, prečo to bolo posúdené ako podvod.
Saol

Poslaťod Saol v Pon, 30. Máj 2011, 11:18

tybi Napísal:Saol, ospravedlňujem sa, že vstupujem do diskusie, do ktorej ma nič nie je, ale chcem to trochu ukludniť. Vlada a jeho projekty poznám, v jeho portfóliu je všetko od MFA až po vysoko kvalitné weby. Vyskúšal možno viac PPC a afil systémov než poznám a viem, že má na weboch legálnymi praktikami aj omnoho OMNOHO vyššie CTR. Operuje s obrovskými návštevnosťami, takže z tvojej strany (a tvojich inzerentov) by možno bolo vhodnejšie prísť na to, prečo nebol spokojný a opraviť to. Okrem toho, ty si si pýtal jeho reakciu.

Na druhú stranu, z tvojej strany mi príde veľmi v pohode, že si ochotný sa k tomu vyjadrovať. Ten chýbajúci kontext mohol byť problém nulových konverzií pre tvojich inzerentov, alebo nie?

Ja som rád, že reagoval, ale musel som dať na pravú mieru to čo povedal, keďže sa často stretávam s podobnými vyjadreniami, ktoré sú jednostranné a vinia vždy za slabé zárobky reklamný systém namiesto sebakritického pohľadu.
CTR a celá "kauza" okolo neyplatenia reklamy je pre mňa jasná. Po tom čo sme mu nevyplatili tie faktúry už nemá ani zďaleka také vysoké CTR a nevypol tú reklamu na (všetkých) svojich weboch (čo by urobil asi keby sa cítil ukrivdený a mal lepšiu alternatívu k nášmu systému) čo je podľa mňa samé o sebe dôkaz, že naše opatrenie bolo správne. Uznávam, že niektorý inzerenti tiež nie sú smerodajným faktorom, keďže sú vždy nespokojný (v zmysle že aj napriek dobrým výsledkom chcú stále viac), ale tu to bolo reálne podložené a tieto weby boli menej ako podpriemerné.
Kontextovosť bude vždy problém pri banneroch, ale keďže išlo o PPC, tak sa predpoklada, že ten kto klikol už kontext nerieši. To je zaujímave možno zo strany webu, keďže nedostane peniaze za zobrazenie, keď nie je klik (čo však nebol Vladov problem, keďže mal vysoké CTR a cena v prepočte na zobrazenia bola veľmi slušná), ale nie zo strany inzerenta. Išlo o to, že tam bol obrovsky bounce rate a čas strávený na stránke bol zopár sekúnd. aj iné weby s obsahom typu streaming mali oveľa lepšie výsledky. Opakujem však, že to nebol hlavný dôvod, ale bol to jeden z dôvodov. Ako som povedal momentálne pre nás rieši re-targeting tento problém, keďže tu je kontext irelevantný.
Saol

Poslaťod Rech25 v Str, 05. Okt 2011, 12:49

No mna adguru sklamalo. Skusal som ho aj ako inzerent a publisher. Bol som spokojny a kampan by som si niekedy aj zopakoval. S Adguru som mal problemy ako publisher. O dva mesiace po mojej kampani sa mi ozvali ze im nesedi CTR na mojej stranke, ze je velmi vysoke. V tom case som bol v zahranici, takze som sa nejako o to nemohol zaujimat co sa deje. O par dni ma proste vyhodili zo systemu aj napriek tomu ze som im slubil ze sa na to pozriem. Rozhodne uz neslo o prijemnu komunikaciu ako ked som chcel v Adguru inzertovat, proste ignoracia. Urcite nie som taky idiot aby som si klikal na reklamy, nie som sprosty, aby som nevedel, ze sa to da odhalit.
O nieco neskor mi dala vediet o vysokom CTR aj druha reklamka a ta priamo uviedla ze z jednej webstranky dochadzalo k vyklikavaniu na reklamy, ktore som mal nasadene na svojom webe. Dolozili aj screeny a zamedzilo sa tomu. Oni to proste osetrili a podobny problem sa uz nedial. Adguru ale zaujem nemal. Stale som bol pre nich podvodnik a len poukazovali na vysoke CTR, co je vraj nemozne. Absolutne sa nezaujimali o podrobnosti, co svedci o urovni.
Bohuzial, ale moznosti ako odhalit neplatne klikania je niekolko. Bud si vlastnik klika na svoje reklamy na svojej stranke co sa da zistit alebo ho niekto zamerne vyklikava.
Poskodit sa majitelovi webu da jednoducho. Adguru kod si vyberiete zo zdrojaku akehokolvek webu a mozete ho nasadit na svoj. Na tom stale vyklikavate a nabadate na klikanie. Je to velmi efektivny sposob ako znicit konkurenciu. Adguru ho proste odstrihne od prijmov a je vymalovane - mozem sa radovat.
Po tejto skusenosti som si nasadil Adsense a Etarget a nemam ziadne problemy s vysokym CTR. Proste Adsense a Etarget dokazu reklamne kody autorizovat pre prislusne stranky a kvalitne filtrovat neplatne kliky. Kdezto anti-fraud system Adguru je na velmi slabej urovni a aby si nemuseli ludia v Adguru prsteky driet, tak radsej odstrihnu web od systemu Adguru a nemusia sa zaoberat podrobnostami a vasim snaham o vysvetlenie - ani dodatocnom. :!:
Rech25

No PageRank information available

Poslaťod Saol v Pon, 31. Okt 2011, 09:55

Myslim, ze presne viem o koho ide, kedze toto sa stalo asi na 3-4 strankach odkedy tento system funguje. Na nasu obranu, snazili sme sa s Vami spojit este pred tym, ako sme tu stranku vyradili, ale nereagovali Ste. Nasledne, ked uz nam inzerenti poukazali na podozrive CTR a nulove vysledky na Vasu konkretnu stranku sme museli konat, pretoze strata kazdeho klienta ovplyvni celu siet a nie len Vasu stranku. Az po deaktivacii kodov Ste sa ozvali a tvrdili, ze Vam to niekto vyklikava, na co sme aj mi mali volu zaoberat sa tym a odporucili Vam nejaky adservingovy system, ktory by ste na stranku dali a k realnym kodom by sa uz nikto nedostal a navyse by ste mohli manazovat rozne systemy. Myslim, ze az nedavno Ste sa dopracovali k tomu, ze to vyklikavanie bolo sposobene nejakym Vasim zamestnancom, kedze mal z toho proviziu. Z toho mi vyplyva len jedno - nase rozhodnutie bolo spravne a vyklikavanie sa dialo a to priamo u Vas. MY uz naozaj nemozeme odhalit ktora konkretna osoba to aj realne to vyklikavala. Takze nemoze byt rec o nas, ze:
anti-fraud system Adguru je na velmi slabej urovni a aby si nemuseli ludia v Adguru prsteky driet, tak radsej odstrihnu web od systemu Adguru a nemusia sa zaoberat podrobnostami a vasim snaham o vysvetlenie - ani dodatocnom.
Urobili sme nutne opatrenia aby sme nestratili klienta (neskor mozno aj viacerych), ktory Vam plati za tu reklamu. Bohuzial, aj ked sa snazime vzdy webom poskytnut potrebny servis, zakaznik je vzdy pan a tym je tu samozrejme inzerent. Priznam sa, ze neviem ako sme sa teraz dohodli a kde to skoncilo, ale ozvyte sa a mozeme prediskutovat Vase opatovne zaradenie do siete.
Saol

Poslaťod FSP v Pon, 31. Okt 2011, 10:12

Chcem sa spýtať na jednu vec. Ten anti-fraud systém preveruje "vyklikávačov" na základe viacerých faktorov (čo predpokladám) alebo primárny faktor je IP adresa? Ide o to, že ja mám také pripojenie, že rovnakú IP adresu máme skoro polovica mesta a že keby na moje reklamy klikli piati od nás z mesta s rovnakou IP, či viete, že ide o piatich ľudí alebo si poviete, že "aha tento má rovnakú IP, to bude nejaký vyklikávač". Zatiaľ som s týmto problém nemal, ale napr. viem, že z takého RapidShare som bez šance niečo stiahnuť lebo z mojej IP vždy už niekto sťahuje a pod.
Learning by Helping
FSP

Poslaťod Saol v Str, 09. Nov 2011, 10:49

FSP Napísal:Chcem sa spýtať na jednu vec. Ten anti-fraud systém preveruje "vyklikávačov" na základe viacerých faktorov (čo predpokladám) alebo primárny faktor je IP adresa? Ide o to, že ja mám také pripojenie, že rovnakú IP adresu máme skoro polovica mesta a že keby na moje reklamy klikli piati od nás z mesta s rovnakou IP, či viete, že ide o piatich ľudí alebo si poviete, že "aha tento má rovnakú IP, to bude nejaký vyklikávač". Zatiaľ som s týmto problém nemal, ale napr. viem, že z takého RapidShare som bez šance niečo stiahnuť lebo z mojej IP vždy už niekto sťahuje a pod.

Jasne, developeri nasho systemu na to tiez mysleli a IP nie je jedine kriterium. Tym by sme vyradili aj napriklad vacsie firmy alebo intraky a co ja viem co este. Kriteria su rozne a vyuziva sa takmer vsetko co sa da zistit z jedneho kliknutia/zobrazenia. Okrem IP sa zohladnuje aj operacny system, jazyk, browser, verzia browsera, nastavenia browsera, cookies a vselico ine. Na to by vsak vedeli lepsie odpovedat developeri toho systemu. Myslim, ze hlavne koli tomu, aby sa zbytocne nefiltrovali aj ozajstne kliknutia, musi byt trochu benevolentnejsi ten system a preto sa nefiltruju hned, ale je tam nejaka tolerancia. To vlastne dava priestor tomu o com sme sa bavili vyssie - teoreticky sa vyklikavat da, ale len do istej miery.
Saol

Poslaťod FSP v Str, 09. Nov 2011, 14:15

jj, díki za info.
Learning by Helping
FSP

Poslaťod Rech25 v Štv, 09. Feb 2012, 23:01

Saol Napísal:Myslim, ze presne viem o koho ide, kedze toto sa stalo asi na 3-4 strankach odkedy tento system funguje. Na nasu obranu, snazili sme sa s Vami spojit este pred tym, ako sme tu stranku vyradili, ale nereagovali Ste. Nasledne, ked uz nam inzerenti poukazali na podozrive CTR a nulove vysledky na Vasu konkretnu stranku sme museli konat, pretoze strata kazdeho klienta ovplyvni celu siet a nie len Vasu stranku. Az po deaktivacii kodov Ste sa ozvali a tvrdili, ze Vam to niekto vyklikava, na co sme aj mi mali volu zaoberat sa tym a odporucili Vam nejaky adservingovy system, ktory by ste na stranku dali a k realnym kodom by sa uz nikto nedostal a navyse by ste mohli manazovat rozne systemy. Myslim, ze az nedavno Ste sa dopracovali k tomu, ze to vyklikavanie bolo sposobene nejakym Vasim zamestnancom, kedze mal z toho proviziu. Z toho mi vyplyva len jedno - nase rozhodnutie bolo spravne a vyklikavanie sa dialo a to priamo u Vas. MY uz naozaj nemozeme odhalit ktora konkretna osoba to aj realne to vyklikavala. Takze nemoze byt rec o nas, ze:
anti-fraud system Adguru je na velmi slabej urovni a aby si nemuseli ludia v Adguru prsteky driet, tak radsej odstrihnu web od systemu Adguru a nemusia sa zaoberat podrobnostami a vasim snaham o vysvetlenie - ani dodatocnom.
Urobili sme nutne opatrenia aby sme nestratili klienta (neskor mozno aj viacerych), ktory Vam plati za tu reklamu. Bohuzial, aj ked sa snazime vzdy webom poskytnut potrebny servis, zakaznik je vzdy pan a tym je tu samozrejme inzerent. Priznam sa, ze neviem ako sme sa teraz dohodli a kde to skoncilo, ale ozvyte sa a mozeme prediskutovat Vase opatovne zaradenie do siete.

Tak na upresnenie, ešte raz. Ja nie som naivný človek, aby som nevedel ako reklamný systémy v tejto krajine a na tomto svete funguje. Takže vlastné vyklikávanie na svoje bannery by bolo hotová samovražda.
K tomu problému, čo bol začiatkom tohto roka:
No myslím, že to bolo tak, že ja som sa Vás pýtal na nejaký veci ohľadom systému w2m a adguru. Následne ste ma kontaktovali, že niečo ,,zlé,, detekujete na mojich kódov. Ja som prisľúbil, že sa na to pozriem, ale nič som následne na e-mail nedostal, takže som bol až následne prekvapený, že ste bannery vypli.
Áno, je to tak ako vravíte o tom kolegovi. Mal províziu, pretože môj web má veľmi premenlivý traffic. Ale stále platí to: že tie kódy si vytiahol zo zdrojáku a dal na nejaký svoj blog, kde si zriadil akúsi súťaž. Za vyklikanie na všetky bannery dostal ten kto naklikal províziu.

Rád by som prediskutoval tú Vašu poslednú výzvu, nakoľko nešlo o klasické nabádanie z mojej strany na vyklikávanie alebo vlastné vyklikávanie, ale vyklikávanie z inej webovej adresy, čomu sa dalo zamedziť jednoduchou autorizáciou spomínaným Anti-fraud systémom. Neviem však na akú osobu sa mám kontaktovať, aby som to diskutoval s tou správnou, ktorá vie o čo sa jedná. Na e-mail zaslaný na adresu publisher@adguru.sk som nedostal ani po mesiaci odpoveď, takže bol by som rád za bližší kontakt. Vďaka
Rech25

No PageRank information available

Späť na Iná internetová reklama

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia