Azet a registracia do platených katalógov

Internetová reklama, ktorá priamo nesúvisí s vyhľadávačmi. Bannerová alebo pop-up reklama, textová reklama, emailová reklama, predaj reklamných plôch na webe, atď.

Azet a registracia do platených katalógov

Poslaťod indiana v Str, 04. Jún 2008, 17:23

Prečítal som si prezentaciu azetu a rozmyslem a zaplateni si reklamy na prvych miestach v katalogu. Najvacsia cast (82%) navstevnikov mojeje stranky prichadza z vyhladavania a az po nej (15%) su referal stranky (podla google analytics). Z referal najviac navstevnikov generuje surf.sk, pricom z "velkych" portal mi nepride ani jeden navstevnik.
Podla statistik azet tvrdi ze je najnavstevovanejsi portal na slovensku. Viem ze je to skrelene pokecom a emailom, no i tak cisla jednoducho nepustia. Zaplatenim reklamy by som ocakaval stabilnych par navstev naviac.

:?: Chcem sa spytat, ake mate skusenosti s platenymi odkazmy na strankach zoznam.sk, szm.sk, najme azet.sk ... :?:

Sam mam urcitu apatiu k plateniu takychto odkazov. Ale ako som nad tym rozmyslal, prisiel som k zaveru ze ja niesom "obycajny" pouzivatel a preto by som nemal podla seba sudit svojich nahodnych navstevnikov. Teda urcite existuju ludia ktory nepouzivaju google a stranky si hladaju v katalogoch. Ano, viem, mate ma za blazna. :D Ale asi ich bude viac ako som si myslim.
"SEO nie je mágia, ale čarovať sa v ňom dá :! " - Indiana
"Your SEO is strong, my friend ", "SEO with you"
Obrázok užívateľa
indiana

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Re: Azet a registracia do platených katalógov

Poslaťod shaggy v Str, 04. Jún 2008, 22:29

Neviem ako ostatní, ale nepredpokladám, že 13 ročné deti (resp. ich 20 a 30 roční, inteligenčne rovnako vyspelí kamaráti) by používali katalóg azetu, prípadne boli tvoja cieľová skupina.
Obrázok užívateľa
shaggy

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod indiana v Štv, 05. Jún 2008, 12:17

Niekde medzi - 17, 18, 19, 20 - v podstate :) Chcel by som len vidiet statistiky. Pred a po zaplateni reklamy. Ten katalóg je tam hneď na prvej strane, pričom ku mne by stačil jeden klik. Nepači sa mi slovíčko "odporúčame" pri každom zaplatenom linku : ( smrdi to.
Obrázok užívateľa
indiana

Poslaťod Tom@S v Štv, 05. Jún 2008, 14:49

podla mna to stoji za pokus, dobre ohlasy som cital na podobnu sluzbu na sezname. AK mas od tial vacsiu vstupov horna pozicia ti urcite len pomoze
Obrázok užívateľa
Tom@S

Poslaťod okuin v Štv, 05. Jún 2008, 15:14

zalezi na stranke... ja som si zaregistroval do zakladnych slovenskych a ceskych katalogov moj adult web a dostal som zatial odtial asi 12 tisic navstev, co je naozaj hodne.. a trvalo mi to asi dve hodky.. Adult web sa oplati registrovat aj v platenej podobe, napriklad na takom sezname je to velmi vyhodne.. Ale naozaj neviem, ako to chodi s "beznymi" strankami a platenymi odkazmi.. ja by som skor neplatil..
okuin

Poslaťod shaggy v Štv, 05. Jún 2008, 15:15

seznam vs. azet, to nie je ako coca-cola vs. pepsi, to je skôr ako nejaká cofa-cola vs. pravá coca-cola.
Český seznam - to je to isté ako google na slovensku, azet - to je niečo na spôsob "ževraj sme detská stránka, tak tam pridáme nejaký katalóg a budeme sa tváriť seriózne".
To, že je katalóg na prvej strane je fajn, ale myslíš, že aj jeho skutočná sila je taká?
Koľko ľudí ide priamo na pokec.sk? Koľko ľudí si ten katalóg naozaj všíma a nie iba to prihlasovacie políčko?
A to, že je katalóg na prvej strane ešte nič neznamená, keby bola tvoja stránka na prvej strane - to by v tomto prípade niečo hralo.
Osobne si myslím, že ľudia čo niečo skutočne hľadajú, tak použijú katalóg napr. na zoznam.sk a podobné služby.
Obrázok užívateľa
shaggy

Poslaťod a+d+o v Str, 11. Jún 2008, 12:41

Z vlastnych skusenosti viem, ze strasne zavisi od ceny, ktoru za poziciu v katalogu zaplatis... Teda pokial ti ide o "navratnost" investicie...
Z katalogov totiz vela trafficu nikdy nebude. Ja som na jednu kampan testol viac naraz a vysledky boli asi take, ze najviac bolo z zoznamu, potom asi polovicny traffic z azet-u a atlas-u a na konci centrum... Ale s google sa to samozrejme porovnat neda - spravi ti to mozno par % navyse... Preto treba zvazit tu cenu, ktoru za to zaplatis...
P.S.: Oplati sa od nich vyziadat statistiky, potom tie cisla vydelit koeficientom (odhadujem tak cca 1,5-2) a potom by si si mal vedel odhadnut uspesnost...
a+d+o

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod daniels v Pon, 10. Nov 2008, 11:31

neviem, ci si to uz nevyriesil, kedze si ten prispevok pisal uz davnejsie, ale ja som mal zaplatenu reklamu na azete a konverzie na samotny nakup boli slabucke, priam mizerne. Bol to skor taky doplnok a skuska azetu, ako to bude fungovat. Tu by som uplatnil pravidlo 80:20 (a azet bude urcite tych 20)..
osobný tréner - osobný tréner online
daniels

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Poslaťod indiana v Pia, 14. Nov 2008, 09:30

S pravidlom 80:20 si to vystihol presne.
Pred platenou reklamou som sa čudoval prečo mi z najväčšieho portálu na SK nechodí ani jeden návštevník. V katalógu bola uvedená chybná web adresa.

Po zakúpení reklamy to nemalo efekt ako som predpokladal a doteraz azet katalóg vyprodukoval menej návštev ako napr. taký surf.sk . Prekvapuje ma to najme preto, lebo reklama bola na tých správnych miestach v katalógu navštevovaného cieľovou skupinou. ( azet=pokec=teenegeri na ktorých sa zameriavam)

Ešte nie je koniec tejto kampane, ale výsledky sú zle. Za tie peniaze by som si reklamu vo výsledkoch googlu mohol vytapetovať na najbližších 10 rokov. ;) (čo asi aj urobím ...)

Momentálne mam aj iný problém a prirovnám to k slovám "zaspal na vavrínoch". Návštevnosť ja ako pri spustení stránky (mizerná). Rolu tu hraje viacero faktorou - starý design, zastaralé informácie (konkurencia sa v oboch smeroch zlepšila), posun vo výsledkoch vyhľadávania v googly na 4 miesto (o 2 nižšie).

Doterajšie zistenie - google rulez
Obrázok užívateľa
indiana

Poslaťod daniels v Pia, 14. Nov 2008, 12:44

a pre aku stranku mas tu reklamu na azete - ak smiem vediet..?

mne napriklad dobre fungoval etarget, ale predovsetkym na kontextovku - ale urcite zalezi aj od obsahu, preto sa pytam
daniels

Poslaťod indiana v Pia, 14. Nov 2008, 16:21

Nemal by som konkrétne hovoriť o ktorú stránku ide (dohodol som sa s majiteľom na bobríkovy mlčanlivosti) ale prezradím, že ide o web autoškoly ( to dúfam zodpovedá aj Shaggyho otázku vyššie prečo sú teenegeri a decká od 17do 19 mojou cieľovou skupinou ).
daniels Napísal:ale urcite zalezi aj od obsahu, preto sa pytam

Ešte jedenou zistenie ktoré som odpozoroval - autoškola je lokálna, nepôsobí v Bratislave. Takým bratislavským by som katalóg odporúčal, lokálnym už nie (predsa len, reklama pre pol miliónové mesto je iná káva ako pre dedinku v údolí). To iste s kontextovou reklamou.
Obrázok užívateľa
indiana

Poslaťod daniels v Sob, 15. Nov 2008, 15:04

nuz, potom to bol priam odvazny (ak nie rovno nerozumny) tah, robit kampan pre lokalne posobiacu autoskolu na celoslovenskom megaportali.. Ved ked uz sa to takto povie, znie to dost "vyhodenopeniazo" nie? Podla mna by majitel danej autoskoly - ked uz chce internetovu kampan - skor cielit na klucove slovo autoskola (a pod.) + "mesto". Ale ako si spominal, to aj robite..

Ale kedze je to lokalna zalezitost, urcite by som isiel aj do nejakej miestnej kampane (printy, letaky, vyvesky..). Cim sa samozrejme nevylucuje, ze to aj nerobite ;)
daniels

Poslaťod daniels v Sob, 15. Nov 2008, 15:05

jaj, este nieco - dik aspon za taketo zverejnenie info - ze sa jedna o lokalnu autoskolu..
daniels

Poslaťod stanislavjunas v Sob, 11. Apr 2009, 00:34

ja som mal rok kupenu 1 poziciu na azete fachčim v ba čiže potrbujem klientov z ba robilo mi to asi 60 per. ba a 40 mimo hlavne žilina a košice teraz mam 6 poziciu a som stale na prvom mieste v kat. sekcia masaže pretože nikto iný predomnou nema zaplatenu poziciu kontrolujem si to cez google analitics uplne presne info dostanete na aim.sk je to agentura internt... medii je tam presne rozpísane kolko ma denne katalog kolko vyhladavač,kolko pokec,maili atd čiže dostamete pur info o tom čovas zaujma teda presna navštevnosť ja sa teraz rozhodujem zainvestovať medzi zoznamom a googlom lenže v googli si nastavite lokalizáciu napr ip adresy do 5 km a za tu presne platite napr minimup za klik 0,06centa .Prišla babenka obchodnička z atlasu a že ked zratate atlas a centrum mali fuziu sme naj bla bla som jej natihol data z aim.sk a jej padla sanka lebo mali le asi 30 000 spolu kat+vyhladavač a zoznam sa bližil ku 70 000 za den takže podla trhu by mali mať polovičnu cenu ,samozrejme treba brať do uvahy ba a ine lokality u mna už spminane 60ku 40 no alež nechcem nekoho otravovať gramatiku si nevšimajte vebka je http://www.profimasaz.sk
stanislavjunas

No PageRank information available

Poslaťod Dmagician v Sob, 11. Apr 2009, 08:47

Obchodníci sú často nevedomí si týchto rozdielov a keď sú aj vedomí, tak rátajú s nevedomosťou inzerentov. Ak by som mal niekde inzerovať, na druhej strane telefónu by nemal stáť obchodník ale skúsený človek čo ponúkaný portál marketingovo spravuje (a má prehľad o tom čo kde ako fungovalo a kde sa čo oplatilo umiestniť).

Ceny za pozície v katalógoch sú u nás premrštené.

Detto banner reklama. Je omnoho výhodnejšie publikovať relevantný článok namiesto miliónových kampaní za banner kde vám to rotuje s hocičím iným na všelijakých obskurných dcérskych portáloch. Viď skúsenosť nášho klienta s kampaňou "Vyberte najkrajšie slovenské slovo!". Správne umiestnený článok im nahnal viac návštevy ako drahá (z hľadiska toho čo bolo napísané na papieri a čo nakonieco reálne bolo zobrazované) bannerová kampaň na knihu Motýlik. Keby už vtedy použili článok, mohlo to mať podsattne lepší efekt.

Roman
Obrázok užívateľa
Dmagician

Späť na Iná internetová reklama

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia