Budovanie internych linkov

Budovanie internych linkov

Poslaťod Peterw v Uto, 21. Júl 2009, 21:56

Ahojte, napada mi jedna otazka a to, ci ma vyznam budovat link (teraz mam na mysli pre vyhladavace a nie pre ludi) v takomto pripade, ktory je napr. na homepage SEO chat.

Stranka ma v lavom menu SEO NAVOD link na klucove slove, ktory sa zobrazuje pri kazdej podstranke. Avsak na homepage je rovnaky link obsiahnuty aj v clanku. Rozumiem, ze pre uzivatela to moze byt komfortne, ale napada mi, co to pomaha (ci to dava) vacsiu "stavu" pre stranku, kam smeruje link.

Ak to cele zhrniem, zaujima ma, ci sa oplati budovat pri jednotlivych strankach weboch akesi struktury navigacie pre hlavne kategorie, ktore su vacsinou aj ako hlavne menu, cize ich je vidiet z kazdej stranky.

Snad ma podla mojho vyjadrenia sa pochopite, co som mal na mysli :)
Moja tvorba: sexshop, moja vizitka: blog.
Peterw

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (4/10)

Re: Budovanie internych linkov

Poslaťod Dmagician v Uto, 21. Júl 2009, 22:29

Áno.

;)
Dmagician

Poslaťod Peterw v Uto, 21. Júl 2009, 22:38

ak ano, tak dalsia otazka :) Niekde som cital, ze google pokial smeruje viacero odkazov na rovnaku url, tak berie len jeden v ramci stranky. Takze podla odpovede mi to to vychadza, ak budu dva odkazy z jednej stranky linkovane na rovnaku url, tak bude to mat zmysel. Kde je teda pravda? :)
Peterw

Poslaťod tybi v Str, 22. Júl 2009, 08:59

Peterw Napísal:ak ano, tak dalsia otazka :) Niekde som cital, ze google pokial smeruje viacero odkazov na rovnaku url, tak berie len jeden v ramci stranky. Takze podla odpovede mi to to vychadza, ak budu dva odkazy z jednej stranky linkovane na rovnaku url, tak bude to mat zmysel. Kde je teda pravda? :)

Prečo píšeš "niekde", keď si to čítal tu na fóre? :lol:

Problém je už hneď na začiatku - nezaujímajú ťa používatelia, zaujíma ťa Google.
Za druhé, ja som tvoju otázku nepochopil a myslím, že aj Dmagician odpovedal len tak z recesie, že áno.

Skús si to po sebe prečítať: "Ak to cele zhrniem, zaujima ma, ci sa oplati budovat pri jednotlivych strankach weboch akesi struktury navigacie pre hlavne kategorie, ktore su vacsinou aj ako hlavne menu, cize ich je vidiet z kazdej stranky."

Pýtaš sa, či sa oplatí budovať štruktúry navigácie? No celkom určite, to je predsa nevyhnutný základ. Ak sa nepýtaš na to, tak netuším na čo sa pýtaš.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod samarket v Str, 22. Júl 2009, 10:20

Ak to dobre chápem, tak sa pýta na to či má zmysel takýto odkaz na blog zmysel aj keď je ten odkaz už v menu.

tybi Napísal:Google zoberie len prvý anchor v zdrojovom kóde, druhý ignoruje.

Podľa toho čo si napísal by takýto odkaz nemal mať žiadny zmysel a má nulovú hodnotu. Môj osobný názor je, že takýto link úplne bezvýznamný nie je a má hodnotu, i keď oveľa menšiu ako ten prvý odkaz. Ale môžem sa mýliť. Nikdy som to neskúšal ani neoveroval.
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod tybi v Str, 22. Júl 2009, 10:37

samarket Napísal:Ak to dobre chápem, tak sa pýta na to či má zmysel takýto odkaz na blog zmysel aj keď je ten odkaz už v menu.

tybi Napísal:Google zoberie len prvý anchor v zdrojovom kóde, druhý ignoruje.

Podľa toho čo si napísal by takýto odkaz nemal mať žiadny zmysel a má nulovú hodnotu. Môj osobný názor je, že takýto link úplne bezvýznamný nie je a má hodnotu, i keď oveľa menšiu ako ten prvý odkaz. Ale môžem sa mýliť. Nikdy som to neskúšal ani neoveroval.

Z pohľadu Googlu má teraz nulovú hodnotu, ale:

1. Môže sa to kedykoľvek zmeniť.
2. Odkazy neslúžia len pre vyhľadávače.
3. Ak budem mať čas, presuniem hlavný obsah stránky pred navigáciu a zrazu to bude všetko úplne inak. ;)
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod Peterw v Str, 22. Júl 2009, 12:15

Hej, tak som to myslel, ako to pochopil samarket :) Dakujem za odpovede :)
Peterw

Poslaťod Dmagician v Str, 22. Júl 2009, 12:50

Niekde som cital, ze google pokial smeruje viacero odkazov na rovnaku url, tak berie len jeden v ramci stranky.

Z hľadiska linkovania súvisiaceho s vyhľadávačmi a to akou formou poskytujú človeku výsledky.

Odkaz je ako pomaranč... môžeš z neho vymačkať štavu, alebo ho zjesť celý.. dužinou. Netreba sa zaoberať len tým čo je v href="" (a že je to stále rovnaké), ale aj tým čo dáš do >text linku</a> :-)

...v menu môžeš mať napísaný názov sekcie >články</a> (dosť všeobecný a takrečeno jalový link)

ale v odkaze v texte mozes napisat >clanky o seo</a>.

Kvalitná strava je dôležitá. :-)

Z hľadiska návštevníka.

Viac rovnakých linkov na stránke. Ak sú viditeľné, dôvodom ich duplikovania je buď to, že chceme užívateľa primäť k akcii (call to action) - prekliku na tom správnom mieste keď sme ho už spracovali, alebo umiestnením v texte budujeme určité podvedomé väzby na slová a slovné spojenia s ktorými odkazovaná stránka súvisí. Určite existujú aj iné rozumné dôvody.

Ešte k tej recesii ;-) Nie som expert na všetky tie ňuansy čo sa týkajú "toho najsámlepšieho SEO" :-). Skôr sa riadim zdravým rozumom.
Dmagician

Poslaťod indiana v Štv, 23. Júl 2009, 22:32

Peterw Napísal:Ak to cele zhrniem, zaujima ma, ci sa oplati budovat pri jednotlivych strankach weboch akesi struktury navigacie pre hlavne kategorie, ktore su vacsinou aj ako hlavne menu, cize ich je vidiet z kazdej stranky.

Chceš teda spraviť menu ?

Hej, to sa obyčajne aj hodí ...

"struktury navigacie pre hlavne kategorie" ??? Nemôžeš to radšej nakresliť čo chceš ? (alebo screenshot ) Lebo po slovensky ti vôbec nerozumiem ( bez urážky, môžeš to vysvetliť aj po anglánsky )
"SEO nie je mágia, ale čarovať sa v ňom dá :! " - Indiana
"Your SEO is strong, my friend ", "SEO with you"
Obrázok užívateľa
indiana

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia