Budovanie portálu s cieľom presadenia sa v konkurenci

Budovanie portálu s cieľom presadenia sa v konkurenci

Poslaťod Majo v Pon, 04. Jan 2010, 14:23

BUDOVANIE PORTÁLU S CIEĽOM PRESADENIA SA V KONKURENČNOM PROSTREDÍ INTERNETU znie názov mojej práce. Bol by som rád keby skúsení členovia seochatu napísali svoje názory na web stránku http://www.csportal.sk, čo by bolo dobré zmeniť, aké riešenia vás napadajú a podobne. Čím viac kritiky tým lepšie.
Ďakujem všetkým zainteresovaným.

EDIT 14.1.2010 tybi: Zmenený názov vlákna z kapitáliek na normálne.
Majo

No PageRank information available

Re: BUDOVANIE PORTÁLU S CIEĽOM PRESADENIA SA V KONKURENCI

Poslaťod trip v Uto, 05. Jan 2010, 08:32

ja ti ako prve odporucam precitat zaklady SEO, ktore najdes aj na tejto stranke, potom to aplikovat na svoju stranku a potom sa pytat dalej...
trip

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Poslaťod Majo v Uto, 05. Jan 2010, 10:49

Praveze uz som porobil zmeny, web je postaveny na CMS PHP-Fusion a v nom som ich vykonal
Majo

Poslaťod trip v Uto, 05. Jan 2010, 18:19

neviem sice ako ti to vyzeralo predtym,ale ja by som nepovedal,ze tam mas moc zmien co sa SEO tyka ;]

title by sa dali lepsie popisat, meta tagy by mali byt dynamicke, a nastuduj si "seo friendly url"...

ja by som povedal ze nemas nastudovane ani zaklady z optimalizacie (nic v zlom)...

a kedze je to PHP-Fusion, mozno na to existuju nejake univerzalne SEO moduly...
trip

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Poslaťod Majo v Uto, 05. Jan 2010, 23:49

Tak s PHP-Fusion to neni zase take jednoduche, uz som tam poupravoval docela dost php, tie meta by sa zisli ale budem nato musiet vymysliet nejaku funkciu, zatial som rad ze sa title meni pri novinkach, v klasickom kode bol stale title rovnaky, odkazy na news v tvare news.php?readmore=ID
tuna je odkaz na klasicky PHP-Fusion v6 http://www.efpl.org.uk/news.php naprikad
seo friendly url si pozriem diky
Majo

Poslaťod Majo v Str, 06. Jan 2010, 00:14

Skusil som WAMOS SEO Analýzu a tuna je vysledok http://seo.wamos.cz/vysledek/25000/
Majo

Poslaťod Majo v Pia, 08. Jan 2010, 15:58

Pri úpravách friendly url sa mi vyskytol jeden problém pri odkazovaní poslanej správy do shoutboxu, keď je člen lognutý na webe. Mám použité presmerovanie v .htacces na doménu aby tam nestrašil index.php
Kód: Vybrať všetko
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9}\ /index\.php\ HTTP/
RewriteRule ^index\.php$ http://www.csportal.sk/ [R=301,L]
RewriteRule ^news\.php$ http://www.csportal.sk/ [R=301,L]

Následne mám upravený link na novinky:
predtým: /index.php?readmore=ID (http://www.csportal.sk/index.php?readmore=960)
teraz: /novinka_ID_nazov (http://www.csportal.sk/novinka_960_google-nexus-one-prichadza)

.htaccess
RewriteRule ^novinka_([0-9]+)_(.*+) /index.php?readmore=$1&name=$2 [L]

keď som na stránke novinky, napr: ako som uviedol (teraz), a chcem poslať správu v shoutboxe, hodí mi to do url link http://www.csportal.sk/index.php?readmo ... -prichadza ale pritom formulár mi odkazuje na url http://www.csportal.sk/novinka_960_google-nexus-one-prichadza
<form name='chatform' method='post' action='/novinka_960_google-nexus-one-prichadza'>
<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='0'>
<tr>
<td colspan='2'>
<textarea name='shout_message' rows='4' cols='25' class='textbox'></textarea>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input type='submit' name='post_shout' value='Odoslať' class='button'></td>
.
.
.

takto mi vznikajú dve url odkazujúce na tú istú stránku, vedel by mi niekto vtom poradiť prosím???
ak je niečo nejasné, rozpísem, stačí napísať čo
Ďakujem :]
Majo

Poslaťod indiana v Sob, 09. Jan 2010, 18:20

Vonku prší a mne sa už nechce učiť na tie skúšky (ako keby som sa mi niečo do tej hlavy dostalo).

Tak možno poradím:
1. Nemysli si že ten portal je viac ako čokoľvek iné. Neviem prečo si dal palcovými titulkami názov tejto diskusie, ale toto je fórum s viac menej iným zameraním ako radiť v podnikaní.
2. Keď som chodil ešte na strednú, spolužiak s bratom založili niečo podobné. Mali tam aj Call of Duty, Battlefield ... nevydržalo to dlho.
Takže prvé čo ma napadne je otázka, prečo by sa taký noob ako ja mal zaujímať o tvoj portál ? Ak prídeš s chytrou odpoveďou na túto otázku, tvoj problém bude vyriešený ... CSS som hrával rád ešte ako tak. No keď vidím CS je mi na zvracanie. Každé filipínske decko ma odkrágľuje cez celu mapu, cez stenu, cez kopu hnoja, vodu a bar plný francúzskych kurtizán, keď kempujem na spawnpointe v pozícii a'la sniper ...
3. Dizajn sa mi nepáči. Veľký brajgel ...
4. Oslov konkurenciu s nejakým nápadom. Napr. vytvoriť klan, či...
5. Nezverejňoval by som štatistiky návštevnosti.

(Autor tohoto príspevku najradšej dlhé hodiny leží v tráve a číha na svoju niekoľko sto metrov vzdialenú obeť.)
"SEO nie je mágia, ale čarovať sa v ňom dá :! " - Indiana
"Your SEO is strong, my friend ", "SEO with you"
Obrázok užívateľa
indiana

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod Majo v Sob, 09. Jan 2010, 21:26

indiana - ty čo tu pišeš veci úplne z cesty??? ak máš písať viac menej offtopic, tak radšej ani nepíš... Ďakujem
Majo

Poslaťod indiana v Ned, 10. Jan 2010, 07:47

Prečítaj si znova nadpis.
"SEO nie je mágia, ale čarovať sa v ňom dá :! " - Indiana
"Your SEO is strong, my friend ", "SEO with you"
Obrázok užívateľa
indiana

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod Majo v Ned, 10. Jan 2010, 11:16

ale mňa zaujímajú úpravy pre vyhľadávače a podobne, na čo je tento web SEOchat.sk zameraný, uviedol som tu problém s ktorým by som potreboval pomôcť... Nemuí každému voňať jeho zameranie, web vznikol v roku 2006 a má 3,243 členov momentálne, nejaký klan ma vôbec nezaujíma a za štatistiky sa nehambím, k tomu dizajnu si mohol viac napísať...

hlavne by som bol rád za nejaké návrhy na vyriešenie popísaného problému vyššie, ďakujem
Majo

Poslaťod tybi v Štv, 14. Jan 2010, 16:32

Majo Napísal:ale mňa zaujímajú úpravy pre vyhľadávače a podobne, na čo je tento web SEOchat.sk zameraný, uviedol som tu problém s ktorým by som potreboval pomôcť... Nemuí každému voňať jeho zameranie, web vznikol v roku 2006 a má 3,243 členov momentálne, nejaký klan ma vôbec nezaujíma a za štatistiky sa nehambím, k tomu dizajnu si mohol viac napísať...

hlavne by som bol rád za nejaké návrhy na vyriešenie popísaného problému vyššie, ďakujem

Vieš ono, keď niekto použije kapitálky v názve vlákna, tak sa väčšine používateľov tohto fóra zdvihne cukor na na neúnosnú hladinu. Ochota pomôcť je potom na nule. Možno nabudúce...
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Re: Budovanie portálu s cieľom presadenia sa v konkurenci

Poslaťod Majo v Štv, 14. Jan 2010, 19:41

Neštudoval som tu písanie názvov v témach.... hlavné je čo je vo vnutry témy... Nadpis som skopíroval zo zadania a velkosť som neriešil. Hladinu glukózy (cukroch v krvi) mávam tiež niekedy vyššiu a určite to nieje spôsobené názvom topicu (som diabetik).
Išlo mi hlavne o radu môjho problému, ktorý si myslím, že som docela zrozumiteľne popísal v od Majo v Pia, 08. Jan 2010, 15:58. indiana písal dosť z cesty a tento zbytočný offtopic zneprehľadňuje celú tému.

Ak niekomu tu ide o turbo nadpisy a nulovú výslednosť topicu, zmažte toto vlákno o pomoc sa obrátim niekde inde.

Ten, kto vie naozaj pomôcť, nech sa prosím vyjadrí. Budem mu vďačný.
Majo

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia