Budovanie spätných odkazov v diskusných fórach a komentároch

Otázky ohľadne získavania spätných odkazov, ako určiť ich kvalitu a ako ich získať. Sem patria aj ponuky na výmenu odkazov, nákup/predaj odkazov a registrácia do katalógov.

Budovanie spätných odkazov v diskusných fórach a komentároch

Poslaťod wakro v Uto, 09. Mar 2010, 04:03

Ahojte, potrebujem zistiť, ako je v rámci SEO a budovania spätných odkazov rozšítrená metóda pridávania odkazov do disusných fór. Myslím tým to, že sa zapojím do diskusie na tému s relevantný obsahom a zanechám odkaz na daný web alebo na jeho podstránku.

Mám dva dopyty na tvorbu spätných odkazov. Jeden pre cestovnú agentúru a druhy pre internetový obchod so záhradným nábytkom. Registrácia do CZ a SK katalógov samozrejmosť, výmena spätných odkazov je ďalšia možnosť, ale mňa zaujíma tvorba spätných odkazov v diskusných fórach.

Takže k tomu by som potreboval poradiť. Nižšie napíšem zopár otázok:

1. Je táto metóda linkbuildingu účinná a rozšírená alebo prečo sa o nej veľmi nepíše?
2. Akú štavu majú odkazy zanechané v diskusii vo fórach a komentároch k článkom?
3. Koľko asi odkazov je potrebné takto spraviť, aby sa prejavil efekt (jedná sa o jednorázovú registráciu na zakázku)?
4. Privítal by som nejaké vychytávky a chyby, ktorým by som sa mal vyvarovať.

Za každú radu budem vďačný.
wakro

No PageRank information available

Re: Budovanie spätných odkazov v diskusných fórach a komentároch

Poslaťod Carl114 v Str, 10. Mar 2010, 09:13

Hodnota takového odkazu pro vyhledávače nebude veliká. Očekávám, že na diskuzi budou další stovky jiných odkazů... Pro čtenáře by to ovšem mohlo mít efekt. Pokud se bude jednat o tématicky podobné fórum a navíc lidé v článku najdou to, co hledali. Bude to báječné. Dále by Vám pak mohli lidé, kterým článek již pomohl pomoci v tvorbě dalších zpětných odkazů.

Za zkoušku nic nedáte. Pište na různá fóra a zkuste lidem pomoci a odpovězte jim článkem. Pozorujte statistiky příchodů z každého fóra a vytvořte si vlastní závěry :).
Navštivte můj osobní blog nebo Twitter...
Obrázok užívateľa
Carl114

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Poslaťod Homer v Str, 10. Mar 2010, 09:36

Určitý, malý, význam takové odkazy mají, každý link se počítá.
Některé weby na tom mají postavený celý linkbuilding. Podívejte se googlebacklinks webu rybarskechaty.cz, všechny odkazy jdou z webrhu, jiné nemá a přesto se v SERP umísťuje velmi dobře.
Katalog Abramis - odkazy pro rybáře, SEO, webdesign - SeoAgency.cz
Obrázok užívateľa
Homer

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Poslaťod wakro v Str, 10. Mar 2010, 11:00

Vďaka za názory páni. Pokial viem, tak tento spôsob linkbuildingu patrí medzi zaužívané medzi ľuďmi, ktorí sa tomu venujú na profesionálnej úrovni. Alebo sa mýlim?

Ide proste o to, že mam tie dopyty na tvorbu spätných odkazov, tak musím vymyslieť, ako to spravím. Môžete mi prosím poradiť, či mám pre tieto weby radšej dohadovať kúpu a výmenu odkazov z tematicky podobnych webov alebo sa venovať prispievaniu do fór a diskusii k článkom (tematicky podobnym samozrejme)? Alebo aj aj aj? :)
wakro

Poslaťod Homer v Str, 10. Mar 2010, 18:41

Určitě bude nejlepší kombinovat různé zdroje.
Výměna odkazů s tématickými weby + komentáře + registrace do tématických katalogů (jestli existují) + registrace do několika slušných všeob. katalogů.
U větších projektů bývá výhodné založení tématického blogu nebo diskuzního fóra.
Katalog Abramis - odkazy pro rybáře, SEO, webdesign - SeoAgency.cz
Obrázok užívateľa
Homer

Poslaťod wakro v Str, 10. Mar 2010, 18:50

Ďakujem za rady chlapy..
wakro

Poslaťod singleshooter v Štv, 29. Júl 2010, 13:55

Ja si myslim naopak, ze po jun 2010 google 4.0 pristupuje k takymto odkazom s vacsou vahou. Na vyuzivanie odkazov z diskusnych for doporucujem vyuzivat prave sluzbu Google Alerts. Je to jednoduche a setri to cas ohladne vyhladavania diskusii na temu o ktoru mas zaujem. Da sa nastavit keyword resp. niche o ktory mas zaujem, zdroj informacie, kde sa ma hladat (blog, forum, clanky, spravy), jazyk takze to mozu vyuzivat aj na Slovensku a forma dodania. ( email, RSS atd). Sam to skusam iba prvy mesiac, ale vysledky sa dostavuju v tom, ze som tymto sposobom objavil mnozstvo diskusnych for s vysokym PR a relevanciou k mojmu niche. Druhy vysledok je, ze na niektore moje keywords som vyrazne postupil v google vysledkoch vyhladavania.

Samozrejme, ze vyhaladavanie relevantnych diskusii a for sa da aj bez Google Alerts pomocou vyhladavacich kodov, ale vtedy doporucujem nainstalovat SeoQuake.
Lepší je gram prevencie, ako kilogram liekov a preto užívam pravidelne aloe vera
http://www.AloeVeraForever.sk

Lepšie je byť zdravý a bohatý ako chodobný a chorý
http://www.PracaNaDoma.com
Obrázok užívateľa
singleshooter

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod fidelis v Pia, 30. Júl 2010, 21:14

pozri tiez http://www.seochat.sk/spatne-odkazy/ a http://blog.pizzaseo.com/sk/sedem-rad-a ... ne-odkazy/
nie nebojte chalani autori tychto stranok mi nezaplatili za linkbuilding, ale ma ich clanky zaujali svojim obsahom cize odporucam tvorit najma kvalitny, relevantny a ziadany obsah a ludia budu na vas odkazovat sami od seba i ked registracia do kvalitnych katalogov urcite nezaskodi a prosim nestavajte svoj linkbuilding na spamovani for pls ;-) dik
Niečo o mne: http://fidelis.pokrm.sk/kto-som, píšem aj osobný blog: http://kohn.blog.sme.sk/
fidelis

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (6/10)

Poslaťod dusanpetras v Pia, 30. Júl 2010, 21:46

Inak by som veľmi rád vedel, ako na ten SeoQake, lebo mne po inštalácii a pár prezretí výsledkov v Googli prestal zobrazovať Prank .. asi ma páni tam hore nejakým spôsobom blokli. Tak by som uvítal radu, ako ho používať bez problémov.
Ď.
dusanpetras

Poslaťod wakro v Pia, 30. Júl 2010, 22:10

Vďaka za odpovede a rady..
wakro

Späť na Linkbuilding

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia