Mam zlu skusenost s Ceskym Etargetom a rad by som sa s vami o nu podelil. Nedavno som ho skusal na jednej z mojich .SK domen. Stranka ma velku navstevnost, cca 75% tvoria cesi a 25% Slovaci a kedze vacsina textov a nadpisov je pisanych v Cestine, rozhodol som sa skusit cesky Etarget. Registracia presla v pohode, vsetko korektne, normalne. Umiestnil som kody do webu a za nieco menej ako 4 tyzdne stranka slusne zarobila (nieco cez 12 000Kc).
Vtedy mi dosiel dopis od pana Kovara v tomto zneni:
"Zdravim, kvuli stiznostem inzerentu jsem musel kompleten zrusit Vas ucet a vratit vsechny penize inzerentum... Nemuzete mit cesky ETARGET na domene sk! Byl jsem tri tydny v Thajsku, takze jsem si toho nemohl vsimnout, jinak bych Vas musel drive upozornit, nic s tim nemohu jineho delat... Diky za pochopeni, Pepa Kovar"
O domenach .sk .cz .com atd. sa v podmienkach ceskeho etargetu nic nepise - http://cz.etarget-media.com/partner/ter ... hp?print=1 . Pise sa iba "Reklamní odkazy Etarget mohou být umístěny jen na stránkách v českém jazyce." Takze sa da povedat, ze je clovek nedostatocne informovany, umiestni na svoje stranky reklamu, ktora mu zabera miesto (za tu dobu by tam mohla byt ina reklama, pripadne nieco ine, atd.) a nakoniec mu po mesiaci zrusia ucet, bez vystrahy, upozornenia. Keby blokli danu plochu (to sa mi stalo na Slovenskom Etargete, tam k zakaznikovi pristupuju ovela profesionalnejsie a zhovievavejsie) s vystrahou, tak to pochopim. Ale toto je jednak nefer a jednak to nemaju vo svojich pravidlach.
Co si o tom myslite?