Dilema: blog vs firemny web?

Dilema: blog vs firemny web?

Poslaťod Smejo v Str, 15. Júl 2009, 13:16

Ludkovia, poslednych par hodin premyslam a neviem sa rozhodnut, co bude lepsie. Rozbieham eshop na ktorom chcem publikovat aj moje postrehy. A tu mam dilemu. Ci to publikovat clanky priamo na eshop (clanky budu k teme eshop) alebo je lepsie, ak si zalozim blog a k clankom hodim link na eshop.

Moja druha otazka. V pripade, ak zacne pisat blog v subdomene a z neho budem odkazovat link na hlavnu domenu, aku to ma vahu? Je lepsie radsej si zriadit blog z uplne inej domeny? Dakujem :)
Smejo

Re: Dilema: blog vs firemny web?

Poslaťod tybi v Str, 15. Júl 2009, 17:03

Smejo Napísal:Ludkovia, poslednych par hodin premyslam a neviem sa rozhodnut, co bude lepsie. Rozbieham eshop na ktorom chcem publikovat aj moje postrehy. A tu mam dilemu. Ci to publikovat clanky priamo na eshop (clanky budu k teme eshop) alebo je lepsie, ak si zalozim blog a k clankom hodim link na eshop.

Ceteris paribus, je blog na rovnakej doméne lepším riešením, pretože spätné odkazy na blog sa započítajú do hodnotenia celej domény. Na druhú stranu, niekedy je vhodné blog oddeliť od komerčného webu (ak sa teda blog bude tváriť nekomerčne), keďže ľudia/blogeri radšej odkazujú na nekomerčné veci.

Záleží prípad od prípadu.

Smejo Napísal:Moja druha otazka. V pripade, ak zacne pisat blog v subdomene a z neho budem odkazovat link na hlavnu domenu, aku to ma vahu? Je lepsie radsej si zriadit blog z uplne inej domeny? Dakujem :)

Nie je to náhodou tá istá otázka? :lol: Pri spúšťaní blogu máš tri možnosti: adresár nieco.sk/blog/, subdoména blog.nieco.sk alebo úplne iná doména blogniecoho.sk. Adresár je najistejší, pretože je úplne jasné, že je to súčasťou hlavnej domény. Subdoména je už zapeklitejšia, ale aj tam sa dá dosiahnuť to isté, čo s adresárom. Iný web je asi najhoršie rozhodnutie, ale ako som písal, záleží...

Ak by som to mal zhrnúť, tak záleží na tom, čo chceš s blogom dosiahnuť, koho chceš osloviť, atď.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia