duplicitny obsah na viacerych domenach

duplicitny obsah na viacerych domenach

Poslaťod miamia v Ned, 12. Dec 2010, 23:52

Zdravim,

rad by som sa opytal k vlaknu podivuhodne-pozicie-relax2000-sk-t1207/ otazku, ci duplicitny obsah na viacerych domenach je velmi silnym faktorom, aby sa stranky rapidne prepadli vo vysledkoch google? Ked odstranim obsah z duplicitnych domen a necham ho len na jednej, posunie to tuto stranku vyssie vo vyhladavaniach na google? skratka chcel by som tu stranku dostat vyssie vo vysledkoch.

dakujem vopred za vsetky rady
miamia

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Re: duplicitny obsah na viacerych domenach

Poslaťod FSP v Pon, 13. Dec 2010, 13:08

Nie som SEO expert, ale každý by ti zrejme povedal, že duplicitný obsah môže byť škodlivý pre pozície stránok, takže je naozaj vhodné duplicitný obsah nevytvárať a čo najviac sa mu vyhýbať.

Ked odstranim obsah z duplicitnych domen a necham ho len na jednej, posunie to tuto stranku vyssie vo vyhladavaniach na google?

Možné to je, ale nečakaj že to bude hneď.
Learning by Helping
FSP

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod singleshooter v Štv, 16. Dec 2010, 21:33

Duplicitny obsah mal v minulosti urcitu vahu, ale dovolim si tvrdit, ze je dnes uz iba mytus. No a teraz si pockam na reakcie expertov na SEO...
Lepší je gram prevencie, ako kilogram liekov a preto užívam pravidelne aloe vera
http://www.AloeVeraForever.sk

Lepšie je byť zdravý a bohatý ako chodobný a chorý
http://www.PracaNaDoma.com
Obrázok užívateľa
singleshooter

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Poslaťod miamia v Štv, 16. Dec 2010, 22:57

hm, pokial by to nebolo akousi "penalizáciou" duplicitných stránok, to by ma teda potom fakt zaujímalo, prečo sa "neoptimalizované" stránky zobrazujú v google vyššie, ako tá relax 2000... ?
miamia

Poslaťod samarket v Sob, 18. Dec 2010, 10:59

Pre Google nemá zmysel zobrazovať dve alebo viac stránok s rovnakým obsahom. Ak Google nájde také stránky, tak si vyberie jednu z nich a tú bude zobrazovať. Rozhodne sa na základe viacerých faktorov (ktorú zaindexoval prvú, trust rank stránky, počet/kvalita odkazov smerujúcich na stránku).

Ak sa duplicita z ostatných stránok odstráni, tej ktorá je na tom najlepšie vo vyhľadávačoch to nepomôže. Jedine v tom prípade, že pomocou 301-redirectu by sa presmerovali tie stránky s tým duplicitným obsahom. To by mohlo pomôcť ak tie ostatné stránky majú nejaké kvalitné odkazy. Keďže na stránkach je rovnaký obsah, dá sa predpokladať, že by to boli tematické odkazy čo je ďalšie plus.

Za duplicitu neexistuje nič ako penalizácia. Len proste keď Google objaví stránku, ktorá neobsahuje žiadnu pridanú hodnotu oproti stránke, ktorú už v indexe má, nemá dôvod ju zobrazovať. Samozrejme treba rozlišovať o akú duplicitu ide a či je na danej stránke okrem tej duplicity ešte nejaká iná pridaná hodnota.
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod bHz v Štv, 13. Jan 2011, 00:42

z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze duplicitni obsah nema extra vahu pri razeni vysledku u google alespon co se tyka keywords s nizkou konkurenci

edit: co ma MNOHEM vetsi vahu, kdyz na strance odkazujete na url, ktere google nema rad. Je pak schopny Vas behem 24hodin posunout o 3 stranky pryc, pokud linky odstranite, vrati Vas zpet.
bHz

No PageRank information available

Poslaťod vlado v Str, 19. Jan 2011, 19:26

Vsimol som si ze napr. warezove fora s filmami maju identicke popisy prebrate z csfd.cz. Viackrat som si vsimol ze pri vyhladavani nejakeho filmu ich zorbazilo s rovnakym textom viac rovno pod sebou v top 10. Ale zas su to fora, obsah na nich nie je 1:1.

Ohladne duplicity tu mam prikad, niekto okopcil 1:1 moj blog a nie len moj, ten web kopiruje 1:1 (dokonca aj s obrazkami) x webov a podla alexa ranku sa mu celkom dobre dari aj v navstevnosti.

http://press.rockinfrnz.com/2011/01/07/ ... silvestra/
vs
http://exot.boo.sk/blog/ako-bojovat-pro ... silvestra/

Co si myslite o tom?
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

Poslaťod FSP v Str, 19. Jan 2011, 22:02

Aspoň dole na teba odkazuje, mne jeden skopíroval článok aj s obrázkami a na odkaz pozabudol.
Learning by Helping
FSP

Poslaťod tybi v Pia, 21. Jan 2011, 08:46

vlado Napísal:Vsimol som si ze napr. warezove fora s filmami maju identicke popisy prebrate z csfd.cz. Viackrat som si vsimol ze pri vyhladavani nejakeho filmu ich zorbazilo s rovnakym textom viac rovno pod sebou v top 10. Ale zas su to fora, obsah na nich nie je 1:1.

Ohladne duplicity tu mam prikad, niekto okopcil 1:1 moj blog a nie len moj, ten web kopiruje 1:1 (dokonca aj s obrazkami) x webov a podla alexa ranku sa mu celkom dobre dari aj v navstevnosti.

http://press.rockinfrnz.com/2011/01/07/ ... silvestra/
vs
http://exot.boo.sk/blog/ako-bojovat-pro ... silvestra/

Co si myslite o tom?

Toto: http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&b ... ad0695633e

Tvoje stránky sú prvé.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod vlado v Str, 26. Jan 2011, 06:57

tybi Napísal:Toto: http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&b ... ad0695633e

Tvoje stránky sú prvé.

to nie je pre mna dostacujuce uspokojenie, ked niekto kopci moje clanky :)
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

Poslaťod xtrixxy v Pia, 28. Jan 2011, 01:26

google nema nic zasadne proti duplolicitnym strankam, copy@paste z inych domen, pokial je ten obsah aspon trosku upraveny.
ja mam na svojich strankach tiez duplicitne texty od slova do slova, trosku som zmenil nazov, nedal som ani ziadne keywords a voala, google ma zobrazi na vyssej pozicii ako je original, ktory ma stonasobne vyssi traffic ako ja.
xtrixxy

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Poslaťod Webslužby v Pia, 28. Jan 2011, 09:58

xtrixxy Napísal:google nema nic zasadne proti duplolicitnym strankam, copy@paste z inych domen, pokial je ten obsah aspon trosku upraveny.
ja mam na svojich strankach tiez duplicitne texty od slova do slova, trosku som zmenil nazov, nedal som ani ziadne keywords a voala, google ma zobrazi na vyssej pozicii ako je original, ktory ma stonasobne vyssi traffic ako ja.

Predpokladám že časom začne aspoň Google takéto duplicitné texty riešiť ostrejšie, zatiaľ sa však evidentne duplicite na webstránkach darí...
Reklamné a marketingové služby, registrácia do katalógov, PR články, linkbuilding: http://www.superkomet.info
Obrázok užívateľa
Webslužby

Poslaťod xtrixxy v Pia, 28. Jan 2011, 11:25

Webslužby Napísal:
xtrixxy Napísal:google nema nic zasadne proti duplolicitnym strankam, copy@paste z inych domen, pokial je ten obsah aspon trosku upraveny.

Predpokladám že časom začne aspoň Google takéto duplicitné texty riešiť ostrejšie, zatiaľ sa však evidentne duplicite na webstránkach darí...

to je mozne jedine vtedy, ked bude google schopny uvazovat.
xtrixxy

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Poslaťod Webslužby v Pia, 28. Jan 2011, 12:19

"to je mozne jedine vtedy, ked bude google schopny uvazovat"

...stačí aby začali uvažovať programátori Google, porovnanie duplicity dvoch textov zvládne jednoduchý PC program resp. v prípade vyhľadávačov nejaký algoritmus.
Reklamné a marketingové služby, registrácia do katalógov, PR články, linkbuilding: http://www.superkomet.info
Obrázok užívateľa
Webslužby

Poslaťod tybi v Uto, 19. Apr 2011, 14:54

Webslužby Napísal:"to je mozne jedine vtedy, ked bude google schopny uvazovat"

...stačí aby začali uvažovať programátori Google, porovnanie duplicity dvoch textov zvládne jednoduchý PC program resp. v prípade vyhľadávačov nejaký algoritmus.

Možno by si mal začať uvažovať ty a nenechať sa ovplyvňovať emóciami. K duplicitám totiž prichádza aj v oprávnených prípadoch, takže nastaviť algoritmus, ktorý by toto nezohľadňoval, by bolo obrovskou chybou. A to už nejaký jednoduchý PC program nezvládne.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod tybi v Uto, 19. Apr 2011, 14:56

xtrixxy Napísal:ja mam na svojich strankach tiez duplicitne texty od slova do slova, trosku som zmenil nazov, nedal som ani ziadne keywords a voala, google ma zobrazi na vyssej pozicii ako je original, ktory ma stonasobne vyssi traffic ako ja.

Verejne si sa priznal, že porušuješ zákon. Každý, kto prečíta tvoj príspevok, by ťa mal nahlásiť.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod axweb.sk v Štv, 30. Jún 2011, 23:02

a co v takom pripade ked som nasiel slovensky web, ktory mal evidentne texty surovo prelozene cez google translator z ceskeho jakya, vobec dalej neupravene po gramatickej a pravopisnej stranke a ja som tieto prelozene texty jemne prestylizoval, gramaticky a pravopisne upravil + popridaval par KW ?
Tvorba webstránok na kľúč: axweb.sk
PR články zadarmo: SeoPRclanky.sk
Obrázok užívateľa
axweb.sk

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod singleshooter v Pon, 05. Sep 2011, 17:51

axweb.sk Napísal:a co v takom pripade ked som nasiel slovensky web, ktory mal evidentne texty surovo prelozene cez google translator z ceskeho jakya, vobec dalej neupravene po gramatickej a pravopisnej stranke a ja som tieto prelozene texty jemne prestylizoval, gramaticky a pravopisne upravil + popridaval par KW ?

Bingo! Robis presne to, co robia ludia z article marketingu po poslednom Google Panda update. Nie je to cisty white hat, ale taktiez ani black hat.
Lepší je gram prevencie, ako kilogram liekov a preto užívam pravidelne aloe vera
http://www.AloeVeraForever.sk

Lepšie je byť zdravý a bohatý ako chodobný a chorý
http://www.PracaNaDoma.com
Obrázok užívateľa
singleshooter

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Poslaťod hrki v Štv, 08. Sep 2011, 12:18

axweb.sk Napísal:a co v takom pripade ked som nasiel slovensky web, ktory mal evidentne texty surovo prelozene cez google translator z ceskeho jakya, vobec dalej neupravene po gramatickej a pravopisnej stranke a ja som tieto prelozene texty jemne prestylizoval, gramaticky a pravopisne upravil + popridaval par KW ?

cize ked zlodejovi ukradnes kradnuty bicykel, ktoremu on vymenil sedadlo a ty ho prefarbis z cervenej na zelenu tak to uz je podla teba ok a nejedna sa o kradez?

co sa tyka duplicit je iste mnozstvo ktore vyhladavace toleruju (inak by prakticky museli poslat totalne do zadku weby na ktorych sa ocitne citat z nejakeho ineho clanku a podobne).

faktorov na zaklade ktorych google radi vysledky je vela. to ze mas web s takmer identickym textom neznamena penalizaciu, znamena to len to ze jeden faktor, ktory berie google v uvahu pri radeni vysledkov mas proste horsi.

aj preto mozu vzniknut situacie kedy web s okopirovanym, trochu zmenenym textom je vyssie ako povodny, alebo situacie kedy sa web s rovnakym textom zobrazuje hned pod povodnym clankom, ktory surovo ukradol.
Obrázok užívateľa
hrki

Poslaťod axweb.sk v Štv, 08. Sep 2011, 12:31

cize ked zlodejovi ukradnes kradnuty bicykel, ktoremu on vymenil sedadlo a ty ho prefarbis z cervenej na zelenu tak to uz je podla teba ok a nejedna sa o kradez?

cize preklady biblie a svejka su tiez kradez... ? :)

Teraz trocha z ineho sudka a hlavne pre tych co povazuju uverejnene preklady za kradez:

Nie vsetci su jazykovo a pocitacovo zdatni aby si prelozili anglicky alebo lubovolny cudzojazycny text vo vlastnej rezii... Je to skor naopak. Predpokladam, ze vsetci tu vieme dobre po anglicky, ale keby jediny manual na pouzitie niecoho co nas zaujima bol len v cinstine, korejcine alebo arabcine tak by sme sa velmi potesili keby ho niekto takto "ukradnuty" preklad zverejnil v nasom rodnom jazyku. Naviac, ziaden preklad nie je kopia originalu 1:1 ale je v tom, ci uz viac alebo menej ale predsa, prekladatelova tvorivost a par hodin sedenia nad slovnikmi.
Tvorba webstránok na kľúč: axweb.sk
PR články zadarmo: SeoPRclanky.sk
Obrázok užívateľa
axweb.sk

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod hrki v Štv, 08. Sep 2011, 12:42

axweb.sk Napísal:

cize preklady biblie a svejka su tiez kradez... ? :)

Teraz trocha z ineho sudka a hlavne pre tych co povazuju uverejnene preklady za kradez:

Nie vsetci su jazykovo a pocitacovo zdatni aby si prelozili anglicky alebo lubovolny cudzojazycny text vo vlastnej rezii... Je to skor naopak. Predpokladam, ze vsetci tu vieme dobre po anglicky, ale keby jediny manual na pouzitie niecoho co nas zaujima bol len v cinstine, korejcine alebo arabcine tak by sme sa velmi potesili keby ho niekto takto "ukradnuty" preklad zverejnil v nasom rodnom jazyku. Naviac, ziaden preklad nie je kopia originalu 1:1 ale je v tom, ci uz viac alebo menej ale predsa, prekladatelova tvorivost a par hodin sedenia nad slovnikmi.

na jednej strane vravis ze si len okopiroval text ktory niekto prelozil v translatore a pridal si par slov navyse + zopar upravil, a na druhej strane tu teraz ides hovorit ze je v tom kopec prace a hroamda hodin?

zakon nehladi na nic stylom "ucel sveti prostriedky". navyse ten text si daval na web predpokladam nie nezistne, ale za ucelom zisku.

ten text je autorskym dielom niekoho ineho a spada pod ochranu autorskych prav. pokial teda nemas suhlas na jeho pouzitie od jeho autora a je to identicke dielo tak ten zakon porusujes nech uz prezentujes k tomu dovody ake chces.

btw: na preklad knih potrebujes taktiez suhlas autora. vynimkou su stare diela, na ktore sa uz ochrana autorskym zakonom nevztahuje.
Obrázok užívateľa
hrki

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia