Povinnosť registrácie zdaniteľnej osoby - neplatiteľa DPH, ktorý dodáva alebo prijíma služby z iného členského štátu od 1.1.2010 (pdf) 
-tento zákon prijali všetky členské krajiny EÚ
-v prvom rade z neho vyplýva, že každý kto prijíma alebo dodáva služby do inej krajiny EÚ, tak sa musí prihlásiť ako platca DPH
-Adsense má svoje sídlo v Írsku (teda v EÚ) => musíš sa pred prijatím platby stať platcom DPH
-žiadosť podávaš miestnemu daňovému úradu
-avšak ty sa len zaregistruješ ako platca DPH, ale nestávaš sa platiteľom DPH teda si ho nemôžeš ani odčítať
Zdaniteľná osoba registrovaná podľa §7a novely zákona o DPH sa nestáva platiteľom dane (nemôže si odpočítať daň v daňovom priznaní)
-s tým že sa zaregistruješ, tak ti vznikajú isté povinnosti, ktoré sú napísané v tom linku hore
-celkovo nebudeš platiť žiadnu daň navyše, iba budeš mať navyše papierovanie
V ČR už pár ľudí za to potrestali resp. asi iba upozornenie, lebo ty vlastne neokrádaš štát o peniaze, ale asi hrozia nejaké pokuty.
Nie som daňový poradca takže to berte s rezervou. Takto ten zákon chápem ja a podľa toho čo som čítal na nejakých fórach. Veľa toho o tom je
webtrhu, ale tiež to treba brať s rezervou. Najlepšie je kontaktovať daňového poradcu