Google stale indexuje stranku ktora uz 2 roky neexistuje

Google stale indexuje stranku ktora uz 2 roky neexistuje

Poslaťod quark v Uto, 18. Jan 2011, 23:24

Ako je mozne ze Google stale indexuje stranku ktora bola odstranena pred 2 rokmi? Navyse v Google Webmaster Tools v chybach indexoveho vyhladavania uvadza ze na tuto stranku smeruje odkaz z dvoch sucasnych stranok a popri tom som to pozeral a nie je tomu tak.
Kedy Google prestane indexovat to co uz davno neexistuje ale ako tomu mozem predist?
Dakujem
quark

No PageRank information available

Re: Google stale indexuje stranku ktora uz 2 roky neexistuje

Poslaťod FSP v Str, 19. Jan 2011, 00:07

1. Presmeruj starú stránku cez 301 na súčasnú stránku
2. Zakáž ju v robots.txt
3. V GWT je nástroj v ktorom môžeš zadať URL, ktorá má byť z indexu odstránená. Funguje spoľahlivo.
Learning by Helping
FSP

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod Nerinko v Uto, 03. Máj 2011, 12:51

mam podobny problem... pred rokom sme mali staru verziu stranky, ktora bola generovana ako nazov/index.php/text/..., preslo sa na novu verziu, ktora je v tvare nazov/article/...., avsak google ma zaindexovane stare, ale hlavne nezmyselne skomoleniny tychto stranok, daval som ich odstranit vo webmasters, bolo ich okolo 100, pise ze ich premazalo ,ale je tam dalsich 80, a niektore sa opakuju...
tie skomoleniny nemam nikde generovane, cize nechapem z kadial ich moze indexovat, a aj ked sa na ne dostane, tak je to error404 stranka...
Nerinko

Poslaťod FSP v Uto, 03. Máj 2011, 13:48

Zakáž ich v robots.txt
V Google Webmaster tools požiadaj o ich vymazanie z cache a výsledkov vyhľadávania
Ak vracajú chybu 404 alebo 410, tak do 2 dní budú vymazané.

Je tam však jedna nedomyslená vec, preberalo sa to už aj na fóre Google a síce platí to aj pre tvoju stránku

Keď máš neplatné odkazy v tvare

domain.tld/index.php/text/bla1
domain.tld/index.php/text/bla2
domain.tld/index.php/text/bla3

tak musíš odstrániť všetky, čo v prípade niekoľkých stoviek alebo tisícov stránok je dosť problematické.

Logické by však malo byť, že keď odstrániš nadradenú "zložku" teda domain.tld/index.php/text/ tak automaticky by to malo odstrániť všetky stránky po ňou, teda bla1, bla2, bla3 atď. Bohužiaľ nefunguje to takto a všimol som si že dosť užívateľov sa na toto sťažovalo. Google by to malo poriešiť, pretože obdobný problém mám aj ja.
Learning by Helping
FSP

Poslaťod FSP v Str, 11. Máj 2011, 21:34

Musím poopraviť svoj príspevok, nedávno (neviem presne kedy) pribudla možnosť odstrániť komplet celý adresár, nie iba stránku/y. Takže týmto by sa celý problém mal vyriešiť.
Learning by Helping
FSP

Poslaťod tybi v Sob, 21. Máj 2011, 09:18

FSP Napísal:1. Presmeruj starú stránku cez 301 na súčasnú stránku
2. Zakáž ju v robots.txt
3. V GWT je nástroj v ktorom môžeš zadať URL, ktorá má byť z indexu odstránená. Funguje spoľahlivo.

Bod č. 2 by bol chybou! Pretože, ak zakážeš URL v robots.txt, robot vyhľadávača sa k URL nikdy nedostane a teda nezistí, že je URL presmerované tou 301-kou. Stačí to presmerovanie samo o sebe.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod FSP v Sob, 21. Máj 2011, 11:58

OK, dajme tomu že je to tak. Len potom nechápem, prečo v SERPe stále nachádzam odkazy, ktoré boli cez 301 presmerované už dlhé mesiace predtým a nemám ich zablokované v robots.txt
Learning by Helping
FSP

Poslaťod tybi v Ned, 22. Máj 2011, 12:48

FSP Napísal:OK, dajme tomu že je to tak. Len potom nechápem, prečo v SERPe stále nachádzam odkazy, ktoré boli cez 301 presmerované už dlhé mesiace predtým a nemám ich zablokované v robots.txt

Nie je možné... daj príklad.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod stredo v Uto, 28. Feb 2012, 21:00

Dobrý deň, nechcel som zakladať novú tému a mám pocit že na mojej stránke nastala podobná situácia. Nie som webmaster, skor administrator cez CMS, preto bude moja otazka smerovat trochu inym smerom.

Mal som a nastastie stale mam fungujuci eshop, ktory uz bol zastaraly a museli sme ho prerobit. Na rovnakej domene sa prekopiroval obsah. A skarede dlhe URL adresy sa na novej stranke prerobili na ciste URL. Toto sa stalo pomerne nedavno ( 3 mesiace ) samozrejme google casto nachadza aj starsie stranky a bez problemov ich to nehlasi ako chybu ale pekne ich presmeruje na hlavnu stranku, co mi vobec neprekaza.

Moja otazka znie.

Ak by tam bol teoreticky totozny problem a googl by aj za 2 roky nachadzal okrem novych aj stare ( neexistujuce stranky ) a rovno by ich hodil na hlavnu stranku eshopu mohol by ma googl za toto penalizovat. V skratke ci to mam riesit alebo mam nechat stare stranku pomaly odozniet.

Dakujem
stredo

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia