tala Napísal:zdravim,
uz dlhsie sledujem svoju stranku na googli ako dost divne meni svoju poziciu. akokeby mal ten google 2 varianty, ktore v istych intervaloch strieda. napriklad vcera ked som vyhladaval vyraz x (nechcem konkretizovat), bol som na siestom mieste a ked som vyhladaval vyraz y, bol som na piatom. dnes, ked vyhladam take iste vyrazy, uz som na prvom mieste pri vyraze x a na druhom mieste pri vyraze y. a toto uz sa zopakovalo asi piaty krat a meni sa to asi po 2 dnoch. bud som teda na piatom a siestom mieste alebo na prvom a druhom. vie mi o tom niekto nieco povedat?
umiestnenie zalezi okrem vseobecne znamych (ci neznamych) faktorov aj od:
- lokality kde prave si - google pouziva geolokaciu a vie priblizne urcit kde prave si. podla toho potom vypluje vysledky. napr. na vyraz "knihkupectvo" dostanes ine vysledky ked si za PC v Martine a ine v Bratislave. (mozes si to skusit "nasimulovat", vlavo vo vysledkoch vyhladavania je moznost nastavit lokalitu)
- prihlasenia - prihlasenie na svojom google konte taktiez skresli vysledky a niekedy citelne. okrem toho ze si google "uklada" udaje o tom co hladas ta vie odsledovat aj na socialnych sietach. aj podla toho potom upravuje vysledky (co sa paci tvojim "priatelom" posunie vyssie a podobne).
a nevyhnes sa tomu ani ked sa odhlasis (uz spominane cookies zostavaju).
otazne je, ci sa zaoberat poziciami, alebo radsej haldiet na realny a aj meratelny vysledok optiamlizacie - vyssiu navstevnost z vyhladavacov.