Identicke (duplicitne) webstranky

Identicke (duplicitne) webstranky

Poslaťod henrikez v Str, 18. Nov 2009, 16:53

Ahojte, prosim o radu:

po rozdeleni partnerov vo firme si jeden ponechal web (nazvime ho web1.sk). Ten druhy sa osamostatnil a ponuka tie iste produkty a sluzby. Kedze je z rodiny, chcem mu pomoct s jeho novo pripravovanym webom (nazvime ho web2.sk). Web2.sk (novo pripravovany, na novej domene) ma rovnaky obsah, texty, obrazky ako povodny cca. 3 roky fungujuci web1.sk. Ide celkovo asi o 60 stranok o produktoch - nie je to ale shop. Prekladali to spolu z talianciny a castokrat ide o odborne vzrazy.

Moja otazky na problem duplicity resp. duplicitneho textu:
1.Bude alebo nebude google (yahoo) negativne hodnotit novy web2.sk (pravdepodobne ANO, i ked text nie je kradnuty - partneri ho spolu v povodnej firme zostavovali - je mi jasne zes o tom vyhladavace nevedia)
2.Ak bude google (yahoo) negativne hodnotit web2.sk - pomohlo by ak by som zmenil slovosled vety? Co vsak s technickymi vyrazmi, tam moc toho nepoprehadzujem.
3. Existuje daky nastroj na kontrolu identickho webu
4.Pomohlo by, ak by som dal na povodnu stranku web1.sk link na novy web2.sk (kedze mam pristup aj na povodny web1.sk).
5. povodny web1.sk nie optimalizovany (ziadne pekne url, titles, jedine co sa tam vyuzilo boli Tagy H2,H3,H4)

Prosim o akukolvek radu, aj filozoficku.

dakujem
henrikez

No PageRank information available

Re: Identicke (duplicitne) webstranky

Poslaťod samarket v Str, 18. Nov 2009, 20:09

1. áno bude. Ak teda správne chápem že tie weby sú skoro rovnaké.
2. to nestačí. Google vie aj takúto duplicitu objaviť. Texty treba úplne zmeniť. Použiť synonymá, iné výrazy aj iný slovosled. Keď sa pár viet bude opakovať nebude to problém. Rovnako ako keď sa budú opakovať tie technické výrazy.
3. existujú nástroje ktoré vedia objaviť duplicitný obsah. Ja ich moc nepoužívam takže ich nepoznám.
4. Link stránke pomôže, ale problém s duplicitou nevyrieši
5. Keďže ten web je starší má určite už nejaké odkazy, tak google ľahko zistí, že web1.sk mal tie texty ako prvý a web2.sk bude považovať za plagiátora.

Treba prerobiť texty. Písať o všetkom sa dá rôznymi spôsobmi nemyslím si, že to bude taký problém.
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Re: Identicke (duplicitne) webstranky

Poslaťod henrikez v Štv, 19. Nov 2009, 10:38

dakujem za odpoved.
henrikez

No PageRank information available

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia