Nějakou dobu přemýšlím o problému, který popíšu níže. Rád bych tu vypsal moje myšlenky a poslechl názory ostatních. Vše je bráno z pohledu SEO a vyhledávačů - z pohledu přínosnosti pro čtenáře jsem o užitečnosti přesvědčen.
Představte si model, kdy stránka A odkazuje z každé stránky a jednu určitou (C). Třeba hosting (C), který používají. Je lepší odkázat přímo na adresu hostingu (C), či napsat vlastní texty (založit vlastní stránku B) a vypsat zkušenosti a až z té odkázat na hosting? V tomto případě by všechny stránky (A) odkazovali na stránku o zkušenostech (B) a dalších informacích a až poté na přímou adresu hostingu (C).
Na stránce B by byli informace, proč jsem si hosting vybral, jaké mám zkušenosti a další informace, které jsou pro čtenáře hodnotné. Dále si myslím, že založení této samostatné stránky je přínosné. Už jen třeba z toho, že vyhledávače odkazu z takové stránky budou dávat větší hodnocení (odkaz bude na tématicky podobné stránce / podobné klíčová slova). Vyhledávače by jej tedy měli hodnotit lépe než nějaký odkaz bez okolního textu (i když by byl třeba na třiceti stránkách). Jaký je váš názor?