je pripustne aby h1 bol obrazok ?

Re: je pripustne aby h1 bol obrazok ?

Poslaťod Dmagician v Pia, 03. Júl 2009, 09:26

Fidelis, vyriesi tento problem atribut "media" v tagu <style> ?
Dmagician
 
 

Re: je pripustne aby h1 bol obrazok ?

Poslaťod fidelis v Pia, 03. Júl 2009, 15:35

Dmagician Napísal:Fidelis, vyriesi tento problem atribut "media" v tagu <style> ?

skusal som to, ale nejako to nefunguje :(
skusim sa poradit s Radom Pavlickom z BlindFriendly.cz a dam vam vediet
ale pokial viem najlepsie je bud pouzit klasicky image s altom alebo pixyho metodu urcite nie display: none ani visibility: hidden
problem je v tom, ze keby si ten prikaz display: none dal aj do stylov len pre media "screen" aj tak to bude interpretovane aj citacom obrazovky teda neprecita dany objekt lebo ako som uz povedal snazi sa imitovat graficky prehliadac a interpretuje obsah zobrazeny v standardnom prehliadaci
existuje este jedna metoda napriklad skip odkazy sa daju skryt stylmi mimo obrazovku takto:
Kód: Vybrať všetko
.schovaj {
   position: absolute;
   left: -50000px;
   top: auto;
   width: 1px;
   height: 1px;
   overflow: hidden;
}

niekto moze argumnentovat, ze dana metoda moze byt chapana ako spam a penazolivana no Google tuto metodu tiez pouziva takze neviem no :) vid zdrojak vysledkov vyhladavania v Googli
takze opytam sa este a uvidime snad dospejeme k niecomu konstruktivnemu
OT: mimochodom ak sa zaujimate podrobnejsie o pristupnost a vsetko okolo odporucam blog Radka Pavlicka (http://poslepu.blogspot.com/) alebo Davida Spinara (http://pristupnost.nawebu.cz/)
Všetko o mne: http://www.kohn.sk/
fidelis
 
PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (6/10)
 
Príspevky: 236
Registrovaný: Pon, 17. Mar 2008, 21:42
Bydlisko: Bratislava

Re: je pripustne aby h1 bol obrazok ?

Poslaťod kuboslav v Pon, 10. Aug 2009, 09:04

To čo píšete Google neodporúča:
Kód: Vybrať všetko
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66353


Ja používam toto, s tým že logo je odkaz na "home":
Kód: Vybrať všetko
h1#logo a {
text-indent:-9999px;
margin:0 auto;
height:niekoľko px;
width:niekoľko px;
background:transparent url("images/logo.jpg") no-repeat scroll;
}

Je to jednoduché a efektívne, neviem prečo okolo toho toľko špekulujete ..
codefish }<(((*>
kuboslav
 
No PageRank information available
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Pon, 10. Aug 2009, 08:55

Re: je pripustne aby h1 bol obrazok ?

Poslaťod Cpk v Štv, 13. Aug 2009, 13:36

Ja uvazujem, ze obrazkom prekryjem <h1>.

ale spravil by som to tak ze obrazku nastavim position:absolute, z-intex: 100 a len ho prekryjem..myslite ze to budu brat vyhladavace ako nepovolene praktiky ?

pripadne este jedno riesenie

Kód: Vybrať všetko
<div id="label-box">
<h1><span>Nemecký jazyk preklady</span></h1>
</div>


Kód: Vybrať všetko
#header-box2 #label-box{
   width: 294px;
   height: 248px;
   float: left;
}
#label-box h1{
   display: block;
   background-image: url(../img/label-box-h1.png);
   width: 294px;
   height: 248px;
   font-size: 14px;
}
#label-box h1 span{
   display: none; /* alebo visibility: hidden; */
}



vdaka
Cpk
 
PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Pon, 06. Apr 2009, 15:04
Bydlisko: Skalica / Trnava

Re: je pripustne aby h1 bol obrazok ?

Poslaťod max-m v Uto, 19. Jan 2010, 10:46

aj ked to tu bolo rozobrane uz poriadne, chcem sa trochu vratit k teme, pretoze po precitani celeho tohto topicu mi v hlave vznikol este vacsi chaos ako som mal...

mohli by ste sa pozriet na toto:
Kód: Vybrať všetko
<h1><a href="http://www.fhffjdkd.sjdjd"><img src="img/nieco.jpg" border="0" alt="Nadpis H1" /></a></h1>


a zhodnotit, ci mam <H1> pouzite najlepsie ako sa dalo, pripadne ak nie ako ho upravit? povodne som to riesil cez CSS text-indent: -2000; no ak som dobre pochopil aj tento topic a plus rozne SEO fora aj mimo SR, tak sa jednalo o techniku za ktoru moze Google penalizovat...



DIK.
Obrázok užívateľa
max-m
 
PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)
 
Príspevky: 30
Registrovaný: Štv, 12. Mar 2009, 22:34
Bydlisko: Žilina

Re: je pripustne aby h1 bol obrazok ?

Poslaťod fidelis v Štv, 09. Sep 2010, 14:27

Dmagician Napísal:
shaggy Napísal:Dmagician - http://www.pravidla-pristupnosti.cz/17.php
Pro skrývání však není vhodné používat předpis display:none ani visibility:hidden, protože takto skrytý text nejsou schopna některá pomocná výstupní zařízení interpretovat.

Ale v tomto prípade by to mohlo fungovať, napr. JAWS by mal čítať text, ktorý sa nachádza v spane a ten sa nachádza v odkaze a súčasne má display: none (osobne som toto neskúšal, čítal som to niekde... narýchlo som to našiel iba v tomto článku - http://juicystudio.com/article/screen-r ... y-none.php).

A áno, to čo mám na johnnycash.sk je myslím od pixyho (ak si dobre pamätám, jemu som to "ukradol").


Osobne si myslím, že čítačka ktorá zohľadňuje pri čítaní textu na stránke CSS je pokazená. Nezaoberám sa touto problematikou takže to nemôžem otestovať, ale osobne som presvedčený, že každá čítačka dokáže prečítať text ktorý je obsahom tagu (akokoľvek je CSSkom upravený, či skrytý).Čo sa týka pomocných zariadení, osobne si myslím,že tam skôr ide o zariadenia zorbazovacie ktoré nezobrazia ani obrázok ani text správne. Teda ako si už predtým spomínal.. pri vypnutých obrázkocha zapnutých štýloch človek nič neuvidí, což je zle.


dokaz o tom, ze citacky css styly naozaj zohladnuju je aj tento odborny clanok:
http://poslepu.blogspot.com/2010/04/int ... zovky.html
Všetko o mne: http://www.kohn.sk/
fidelis
 
PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (6/10)
 
Príspevky: 236
Registrovaný: Pon, 17. Mar 2008, 21:42
Bydlisko: Bratislava

Predchádzajúci

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron