Je to sandbox? Ako von?

Je to sandbox? Ako von?

Poslaťod jerry v Uto, 01. Dec 2009, 12:53

Caute,
stala sa mi nemila vec.

Zo dna na den som vypadol z vysledkov v Google povedzme na "KW1" ktore som bol neustale v prvej trojke s kategoriou na domene (teda domena.sk/KW1aKW2).
- nazov kategorie je "KW1 a KW2"
- vlastnim aj domenu "KW1".sk, ktora je presmerovana na tuto kategoriu
- ani jedna domena nie je nova, ani neboli masivne registrovane do katalogov
- pre hladanie KW1 som v podstate zmyzol z vysledkov. Pre KW2 takisto - ale toto mohlo byt tak uz aj predtym (nesledoval som). Ide mi hlavne o KW1
- pre hladanie nazvu kategorie, teda "KW1 a KW2" som prvy
- pre allinanchor:"KW1" taktiez niesom vo vysledkoch.
- s kategoriou som uz velmi dlhu dobu nic nerobil (teda ziadne onpage ani linkbuilding) a zrazu asi pred dvoma tyzdnami sa stalo toto...

Domeny KW1.sk ma niekolko spatnych odkazov (nie je ich vela), ale myslim ze prave z nej v znacnej miere plynula moja poziciia. A taktiez z HP sa odkazujem na danu kategoriu cez anchor "KW1" (je to vacsi web).

Viete mi povedat ci ide o sandbox a ako z neho? Alebo povedzme iba prestala ucinkovat sila, pripadne sa zrusili nejake odkazy z presmerovanej domeny KW1.sk? Je mozne ze by som klesol az tak?? :)

Dakujem za vsetky napady a nazory
jerry

No PageRank information available

Re: Je to sandbox? Ako von?

Poslaťod tybi v Štv, 03. Dec 2009, 20:08

jerry Napísal:Viete mi povedat ci ide o sandbox a ako z neho?

Celkom určite nie, sandbox efekt sa týka len nových stránok.

jerry Napísal:Alebo povedzme iba prestala ucinkovat sila, pripadne sa zrusili nejake odkazy z presmerovanej domeny KW1.sk?

Toto si dokážeš jednoducho overiť, nie?

jerry Napísal:Je mozne ze by som klesol az tak?? :)

Vidíš, že je... :mrgreen:
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod jerry v Štv, 03. Dec 2009, 21:18

Dakujem za odpoved.

Ale stale mi nejde do hlavy ze v podstate vsetky kategorie webu sa umiestnuju na rozumnych poziciach. Tie ktore odkazujem z HP (teda aj tuto kategoriu) su vsetky najhorsie na druhej strane vysledkov. Preco by prave tato bola vynimka? Momentalne je to asi 300. Pred dvoma dnami som ju nenasiel vobec... Nechapem :)

tybi Napísal:Toto si dokážeš jednoducho overiť, nie?

Nevime ci ti presne rozumiem, ale prehlad v spatnych odkazoch na domenu KW1.sk bohuzial nemam.
jerry

Poslaťod tybi v Štv, 03. Dec 2009, 21:27

jerry Napísal:Dakujem za odpoved.

Ale stale mi nejde do hlavy ze v podstate vsetky kategorie webu sa umiestnuju na rozumnych poziciach. Tie ktore odkazujem z HP (teda aj tuto kategoriu) su vsetky najhorsie na druhej strane vysledkov. Preco by prave tato bola vynimka? Momentalne je to asi 300. Pred dvoma dnami som ju nenasiel vobec... Nechapem :)

Bez toho, aby som videl web, naozaj neviem. Ale podľa toho, čo hovoríš, s tým asi bude súvisieť tá presmerovaná doména. Preto sa to asi netýka ostatných kategórií.

jerry Napísal:
tybi Napísal:Toto si dokážeš jednoducho overiť, nie?

Nevime ci ti presne rozumiem, ale prehlad v spatnych odkazoch na domenu KW1.sk bohuzial nemam.

V Yahoo zadaj: linkdomain:kw1.sk

Ak si nemal prehľad o spätných odkazoch tej domény a táto zmena nastala teraz/nedávno, možno nájdeš stránky, u ktorých ti Yahoo bude ukazovať, že je tam spätný odkaz, ale keď sa na ten web pozrieš, už tam nebude.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod jerry v Pia, 04. Dec 2009, 08:32

tybi Napísal:V Yahoo zadaj: linkdomain:kw1.sk

Tych odkazov nakoniec nie je ani tolko (18) a nie su ani take kvalitne ako som si myslel. Nie su to katalogy ale skor rozne weby ktore odkazuju na jednom mieste velke mnozstvo webov s danou tematikou. Cize nic moc. Nenasiel som ale ziadny ktory by uz neexistoval. Otazne je ako casto yahoo updatuje :) Moj problem zacal asi pred dvoma tyzdnami.

Tak teraz neviem. Myslis ze ak je nejaka penializacia/sandbox/whatever na domenu KW1.sk pomoze mojej kategorii na druhej domene zrusenie presmerovania? Resp. nepreniesla sa automaticky tato penalizacia aj na kategoriu druhej domeny?

Dakujem
jerry

Poslaťod tybi v Štv, 14. Jan 2010, 15:12

jerry Napísal:
tybi Napísal:V Yahoo zadaj: linkdomain:kw1.sk

Tych odkazov nakoniec nie je ani tolko (18) a nie su ani take kvalitne ako som si myslel. Nie su to katalogy ale skor rozne weby ktore odkazuju na jednom mieste velke mnozstvo webov s danou tematikou. Cize nic moc. Nenasiel som ale ziadny ktory by uz neexistoval. Otazne je ako casto yahoo updatuje :) Moj problem zacal asi pred dvoma tyzdnami.

Tak teraz neviem. Myslis ze ak je nejaka penializacia/sandbox/whatever na domenu KW1.sk pomoze mojej kategorii na druhej domene zrusenie presmerovania? Resp. nepreniesla sa automaticky tato penalizacia aj na kategoriu druhej domeny?

Dakujem

Yahoo update-uje dosť často... v tom by problém nebol.

Ja naozaj neviem... bez toho, aby som videl web...
Obrázok užívateľa
tybi

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia