tybi : suhlas

milan : kazdy ma svoj pohlad na vec. ale tvrdit ze SEO je zbytocnost alebo ze je to nieco co netreba je blud.
skor mi to pride ako keby si chcel vyjadrit ze samotne SEO je samo o sebe na nic. lenze chpes asi inak skratku SEO len ako cast vsetkeho co je potrebne pre uspesny web. Skor by som vravel o vytvarani uspesneho webu. Totiz aspon z mojho pohladu je SEO prepojene zo vsetkym ostatnym. Zakladom dobreho webu je napr.:
- Rozumna, pekna grafika, ktora vzbudi doveru.
- Layout a funkcie navrhnute tak aby boli co najviac pouzitelne pre uzivatelov.
- Kvalitny obsah aby bol web pre uzivatelov uzitocny a mali tak dovod preco objednat a neskor sa aj vratit.
- Rozne formy komunikacie aby bolo o uzivatelov postarane ako sa len da.
- atd, je strasna kopa faktorov ...
Dobre navrhnute title, h1, kvalitne spatne odkazy, ... je uplne jedno ako to nazves. Ja by som to mohol nazvat napriklad pouzitelnost - title clovek vidi v SERPe, aj podla neho sa rozhoduje (cize sluzi jemu), H1 vidi na webe aj podla neho sa rohoduje (znova, sluzi jemu), spatne odkazy pomahaju uzivatelovi na inom webe dostat sa na moj kde mu ponukam informacie ktore pravdepodobne hlada (bavime sa o relevantnych odkazoch).
Vsetko su to veci co idu ruku v ruke. Podstatny je ciel - sluzit uzivatelom a zarabat na tom. Hadat sa o tom co vlastne SEO je a co uz nie je zbytocne. Podstatne je to ze pokial vies robit uspesny web tak to ide vsetko ruku v ruke a nerozlisujes medzi SEO, pouzitelnostou, budovanim doveryhodnosti a podobne. Kedysi davno bol pojem marketing. Dnes sa kazdy snazi rozkuskovat to na co najmensiu cast a tvarit sa ze je odbornik prave na dany kusok. Lenze to sa neda, vzdy sa vsetko ovplyvnuje navzajom a nech to nazveme hociako stale su to tie iste znalosti, ktore sa pouzivaju na zvysenie navstevnosti a zisku. Klucom byva spojit vsetko co najucinnejsi sposobom.
Ano da sa robit web kde sa sustredis len na SEO faktory, a da sa robit aj web kde na SEO prdis. Ale ak chces vybudovat co najlepsi web tak vie SEO velmi pomoct.