Chcem sa opýtať či má niekto relevantné skúsenosti s týmito CMSkami ohľadom funkčnosti SEO - či jeden nezaostáva v niečom za druhým. Pripravujeme vo firme pre klienta jeden web a vzhľadom k veľkej konkurencii sa spoliehame na SEO - máme pre neho odparkovaných pár pekných domén a potrebujeme to rozbehnúť na CMS ktoré bude maximálne SEF. S CMS nemám veľké skúsenosti preto ďakujem za rady
Je to jedno, oba majú rovnaké nedostatky a oba majú rovnaké výhody. A hlavne je to o tom, aký budeš mať obsah, kód ktorý generuje RS je až druhoradý. Inak ma celkom zarazila jedna vec:
Pripravujeme vo firme pre klienta jeden web
vs.
S CMS nemám veľké skúsenosti
Celkovo nemám rád, ak firmy ponúkajú free CMS. Ale ešte horšie je, ak tie firmy robia web v redakčnom systéme a pritom o ňom nič nevedia.
vlado, viacmenej súhlasím s tebou, tiež považujem wordpress za komfortnejší, ale so SEO to moc nesúvisí. Ale zase, wordpress vo mne evokuje systém pre blogy, kým joomla systém pre klasické stránky. Preto je najlepšie, ak má firma vlastný systém, ktorý robí všetko poriadne a nie len polovičato ako tieto open-source riešenia.
Hmm .. dík .. ono je to celé viac-menej také narýchlo robené riešenie. CMS v ponuke nemáme, robíme zväčša klasické XHTML stránky, lenže klient si naposlednú chvíľu rozmyslel čo vlastne chce, tak som odporučil CMS.
skôr ten wordpress. Používam aj joomlu aj wordpress. Joomlu by som už nenasadzoval. Wordpress je hneď od začiatku bez nejakých doplnkov ako tak seo friendly. Je jednoduchý a malý.
Statická stránka sa s ním urobí veľmi jednoducho nastavením v admine.
Joomla je ťažkopádna a zle sa s ňou robí. Základné SEO musíš riešiť doplnkami - základná verzia nič nerieši.
Veď si ich skús nainštalovať a uvidíš. Je to tak na pol dňa testovania a rozhodneš sa.