brazvo Napísal:Ahoj,
ja mám trošku iný problém, ale nejdem zakladať nové vlákno. Mám vlastný eshop pre ktorý som robil optimalizáciu a celkom sa mi darilo v priebehu pár týždňov som postúpil na 11. pozíciu a 1. stránka už bola na dosah. Okrem toho som však registroval stránku eshopu kade tade po porovnávačoch cien a zrazu nastal problém a moja stránka zmizla z Googla ako gáfor. Porovnávače cien totižto vyžadujú označenie kategórie napr. Mikrofóny > Bezdrôtové mikrofóny, preto som musel upraviť názvy kategórií a teraz keď sa klikne na Mikrofóny, tak sa otvorí podstránka, kde je výcuc z mikrofónov a plus je tam menučko s ďalšími podkategóriami. Každý link obsahuje (kľúčové) slovo mikrofóny a tu mám podozrenie, že nastal problém a že toto bolo považované za spam. Linky sú samozrejme pod sebou a podkategórií s týmto slovom je 5.
Testol som si stránku cez WEB CEO a fakt, vypisuje mi to že kľúčové slovo je často za sebou, čo môže byť považované za spam.
Preto by som sa rád poradil, ako vyhovieť obidvom Googlu a zároveň porovnávačom.
- porovnavace cien konzumuju XML subory - exporty z databazy
- google konzumuje web
su to dve rozdielne veci a nikde nieje pisane ze musia byt rovnake strukturou kategorii. netusim ako ti funguje XML export pre porovnavace, resp. kto ti robi shop, no na tvojom mieste by som vyriesil nech sa XML export vytvara nezavisle na kategoriach eshopu, resp. aby v eshope boli kategorie ake chces koli googlu a v XML exporte tie, ktore chcu porovnavace. sikovny programator s tym nemoze mat problem.