Kedy pouzivat rel="nofollow"?

Kedy pouzivat rel="nofollow"?

Poslaťod Joseph777 v Pon, 04. Júl 2011, 10:22

zdravim

ak su obsah stranky(iba obsha t.j. nie hlavicka paticka bocny panel) same odkazy cca 40 na externe stranky (su doveryhodne bez banov) mam pri nich pouzit rel="nofollow"?
Joseph777

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Re: Kedy pouzivat rel="nofollow"?

Poslaťod samarket v Pon, 04. Júl 2011, 10:48

Nofollow sa má používať pre reklamné odkazy v prvom rade ;)

Občas sa oplatí aj tzv. pagerank sculpting. To znamená, že dáš týmto odkazom nofollow a ušetríš tým odkazovú šťavu pre iné stránky tvojho webu. Aj ked Google ak si dobre pamätám sa vyjadril, že pagerank sculpting nemá zmysel :D

Každopádne nejde ani tak o to či sú tie weby dôveryhodné, ale skôr o to či sú relevantné. Ak tie odkazy sú tam preto, že môžu byť zaujímavé pre návštevníkov tvojho webu, tak im určite nofollow nepridávaj. Ak sú to vymenené odkazy alebo reklama, tak im nofollow pridaj, ale mal by si kontaktovať majiteľov tých webov ak s tebou odkaz vymenili resp. si ho u teba kúpili.

Zaujímavé články k pagerank sculptingu:
http://www.mattcutts.com/blog/pagerank-sculpting/
http://blog.seochat.sk/2009-06-24/kalne-vody-pageranku/
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod Joseph777 v Pon, 04. Júl 2011, 10:59

Kód: Vybrať všetko
Každopádne nejde ani tak o to či sú tie weby dôveryhodné, ale skôr o to či sú relevantné.

relevantne su

este sa opytam, v paticke aj v pravom menu mam vela cca 50 odkazov na externe relevantne stranky, tymto mam dat noffolow?
Joseph777

Poslaťod samarket v Pon, 04. Júl 2011, 11:10

Ak je odkaz na stránke preto, lebo by mohol zaujímať návštevníkov webu, tak nedávať nofollow.

Ak je odkaz na stránke ako reklama, tak by sa mu podľa pravidiel Googlu malo dať nofollow.

Na počte odkazov nezáleží :!:
Obrázok užívateľa
samarket

Poslaťod Joseph777 v Pon, 04. Júl 2011, 11:21

Na počte odkazov nezáleží

ale v pokynoch od google je uvedene: Nepřekračujte rozumný počet odkazů na stránce.

Ak je odkaz na stránke preto, lebo by mohol zaujímať návštevníkov webu, tak nedávať nofollow.

dajme tomu ze je to stranka o futbale a tie externe odkazy su odkazy na oficialne stranky najlepsich futbalovych klubov sveta
Joseph777

Poslaťod samarket v Pon, 04. Júl 2011, 11:45

Keď je stránka o futbalových kluboch napr. čo hrajú ligu majstrov, tak je rozumné tam dať odkazy na všetky kluby t.j. 32 rôznych odkazov. Je to rozumné, t.j. neprekročíš rozumný počet odkazov ;)

Otázne je či by potom nebolo rozumnejšie vytvoriť podstránku pre každú skupinu a tak na každej podstránke budú len 4 odkazy na kluby ktoré hrajú v tej danej skupine.

Tým som chcel povedať, že nemusí byť na škodu obsah a teda aj odkazy rozdeliť do viacerých podstránok, ale ak to podľa teba nie je vhodné, tak kľudne môže byť na tej jednej stránke aj 50 odkazov.

Keby Google vedel koľko je rozumný počet odkazov, tak napíše:
Nedávajte na stránku viac ako 100 odkazov.

Ale Google napísal, že neprekračujte rozumný počet odkazov a tak je to na zvážený majiteľa stránky, ktorý najlepšie vie, aký počet odkazov je vhodný.
Obrázok užívateľa
samarket

Poslaťod Joseph777 v Pon, 04. Júl 2011, 12:47

co tak pozeram na http://www.seocentrum.sk/ co by mali byt odbornici maju vsetky referencie rel nofollow, zaujmave

a co take interne odkazy v paticke ktore nemusia byt sledovane ako kontakt, pravidla pouzivania atd tym by si dal rel nofollow?

a co odkazy na facebook fanstranku toho webu, twiter atd?
Joseph777

Poslaťod samarket v Pon, 04. Júl 2011, 12:57

Toto už ideme hrozne do detailov. Nie je to platená konzultácia :D

Myslím, že princíp som ti vysvetlil ;)
Obrázok užívateľa
samarket

Poslaťod Joseph777 v Pon, 04. Júl 2011, 13:00

samarket Napísal:Toto už ideme hrozne do detailov. Nie je to platená konzultácia :D

Myslím, že princíp som ti vysvetlil ;)

ale prave tie detaily su v konkurencnom prostredi rozhodujuce
Joseph777

Poslaťod Mandu v Pon, 04. Júl 2011, 17:05

Podľa mňa, význam rel="nofollow" klesá úmerne s masovosťou s akou sa v súčastnosti používa, ak by googlebot striktne dodržiaval toto pravidlo, že nemá takýto odkaz ďalej sledovať resp. nedať mu žiadnu váhu (nemám na mysli pagerank), tak čoskoro by nemal čo indexovať. Určite link s nofollow nemá ani zďaleka takú váhu ako klasický odkaz, ale nožnice sa postupne zatvárajú. A to, že neprenáša pagerank už dnes nehraje skoro žiadnu rolu, pokiaľ nepredávate odkazy. Je to len môj názor vytvorený na základe sledovania a testovania.
Mandu

No PageRank information available

Poslaťod peter.kucerka v Štv, 07. Júl 2011, 10:42

V skratke rel=nofollow Google vymyslel hlavne kvoli platenej reklame

Co sa tyka odkazovania plati prichadzajuci odkaz ti nikdy nemoze ublizit za to odchadzajuci odkaz ti ublizit moze velmi vyrazne. Davaj pozor na koho odkazujes. Ak ich mas na webe fakt velmi vela skus troska zmenit strukturu webu tak aby tam boli tie odkazy logicky dane a navstevnikom pomohli.
Martinus.sk - Tisíce príbehov. Jedno kníhkupectvo.
peter.kucerka

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Poslaťod axweb.sk v Ned, 10. Júl 2011, 20:52

ja uz by som nofollow asi neriesil, podla mna ak to uz nie je, tak google tomu nebude prikladat velku vahu, lebo vela chytrakov si dava na svoje weby tento atribut a pritom tam ludia mozu pisat zaujimave clanky, ci komentare s linkami, ktore maju upozornit na web, ktory je asi zaujimavy (inac by o nom nepisali), tak logicky mi pride, preco by sa mal google branit prechodu takymto linkom...
Tvorba webstránok na kľúč: axweb.sk
PR články zadarmo: SeoPRclanky.sk
Obrázok užívateľa
axweb.sk

Poslaťod FSP v Pon, 11. Júl 2011, 07:48

axweb.sk Napísal:ja uz by som nofollow asi neriesil, podla mna ak to uz nie je, tak google tomu nebude prikladat velku vahu, lebo vela chytrakov si dava na svoje weby tento atribut a pritom tam ludia mozu pisat zaujimave clanky, ci komentare s linkami, ktore maju upozornit na web, ktory je asi zaujimavy (inac by o nom nepisali), tak logicky mi pride, preco by sa mal google branit prechodu takymto linkom...

Ale stáva sa, že nejaký chytrák sa zaregistruje na nejakú stránku, blog alebo fórum len preto aby tam spamoval diskusie odkazmi na svoj web. Vtedy sa nofollow oplatí.
Learning by Helping
FSP

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia