Keywords v názve domény

Keywords v názve domény

Poslaťod thcinocb v Sob, 21. Máj 2011, 18:42

Zdravím,

Som v seo ešte len v začiatkoch no a práve si plánujem registrovať novú doménu. Zaujímalo by ma aký význam prikladá google kľúčovým slovám ak sú obsiahnuté v názve domény, ak sa im nejaký prikladá? Teda či sa mi oplatí registrovať doménu pozostávajúcu z kľúčových slov? A doplňujúca otázka: ak si už registrujem doménu obsahujúcu KW tak či bude problém ak budú v obrátenom poradí? Napr. ak je veľmi vyhľadávaný vyraz "nepremokavé stany" a registrujem si niečo ako stanynepremokave.sk alebo stany-nepremokave.sk.

Vďaka,
thcinocb

No PageRank information available

Re: Keywords v názve domény

Poslaťod tybi v Ned, 22. Máj 2011, 12:54

Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod dusanpetras v Štv, 16. Jún 2011, 18:37

Ešte by som sa chcel Tybiho spýtať, či KW v názve domény má vždy rovnakú váhu počas dlhého obdobia - ako keby Google kedysi dával väčšiu váhu KW v názve domény a teraz mu dáva menšiu. Dostalo sa mi do oka pár riadkov od Michala Kubíčka, ktorý vo svojej knihe (nespomeniem si na názov) vydanej cca pred 2 rokmi spomína, že váha KW v názve domény nie je až tak veľkou príčinou úspechu v SERPE. Uvádzal tam aj príčiny - nespomeniem si na všetky.
dusanpetras

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (4/10)

Poslaťod samarket v Štv, 16. Jún 2011, 20:42

Nie som síce Tybi, ale rád sa pokúsim ti odpovedať ;)

KW v názve domény má vždy rovnakú váhu počas dlhého obdobia

Nie nemá. Je prirodzené, že niektoré faktory sa časom stávajú dôležitejšie a iné zas menej dôležité. Čo sa týka URL adresy, tak je to tak ako píšeš, že vplyv kľúčové slova v URL postupne klesal, i keď treba dodať, že v poslednom čase som aspoň ja zachytil stúpajúcu tendenciu.

Čo je dôležité ale povedať, tak kľúčové slovo v názve domény je len jeden z mnohých faktorov (a skôr z tých menej významných). Pri výbere domény nezabúdaj aj na faktory, ktoré síce so SEO nesúvisia, ale sú dôležité:
-zapamätateľnosť
-originalita, aby si ju nemýlili užívatelia s inou stránkou
-v prípade 2 slovných je dôležité aj to či je možné registrovať verziu s pomlčkou napr. dobre-auto.sk aj bez pomlčky dobreauto.sk.

A ešte odkaz na článok o výbere doménového mena, ktorý by ti mohol pomôcť.
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod dusanpetras v Štv, 16. Jún 2011, 20:47

Presne take nieco som mal na mysli - vyznam jednotlivych faktorov casom rastie a klesa :-)
Dakujem za vycerpavajucu odpoved, je uplne presna a taka, ako som ocakaval. Dakujem aj za doplnujuce info - vyber domenoveho mena. Super.
dusanpetras

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (4/10)

Poslaťod axweb.sk v Štv, 30. Jún 2011, 22:54

Staviam sa skepticky ked pride za mnou nejaky zacinajuci podnikatel a chce webstranku napriklad podla priezviska alebo obchodného mena, ktore vobec nesuvisi predmetom cinnosti. Je vsak viac faktorov pri vybere. Napriklad zapamatatelnost, budovanie obchodnej znacky a ine...
Potom su aj take pripady ked klient chce klucove slovo plus priezvisko. Minule som mal extrem ked chcel klient klucove slovo + priezvisko + priezvisko po zosnulom manzelovi (na uctenie jeho pamiatky)...
Tvorba webstránok na kľúč: axweb.sk
PR články zadarmo: SeoPRclanky.sk
Obrázok užívateľa
axweb.sk

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia