Shaggy, mám na reklamu rovnaký názor. Najúčinnejšia reklama podľa mna je ak ľudom povieš pravdu a presne ukážeš prednosti produktu. Takú reklamu je radosť výmýšľať a robiť. Preto ma na webe najviac baví propagovať akcie kde ľudia vidia jasne tú protihodnotu.. či už za preklik, alebo za aktivitu ktorú reklama propaguje. Na slová zadarmo, rôzne podmienené zľavy, X % obsahu najviac, nová receptúra, výkričníky, a iné stereotypné kaleráby som si vypracoval silnú alergiu a vždy keď je to možné ich klientom ani neodporúčam používať. Najradšej mám oznamovacie vety

Čo sa týka propagácie a sebapropagácie v drvivej väčšine ide o klam a sebaklam

, Väčšina ľudí je "hlúpejších, naivnejších a sugestibilnejších" ako všetci tí úžasní kreatívci a marketéri --- pretože gausova krivka nepustí. To ale neznamená, že ľudia nemajú rozum a nevedia sa poučiť. Lož má krátke nohy. Negatívne skúsenosti si zapamätáme a podáme ďalej. Preto je najlepšia reklama taká ktorá nemusí klamať. Jedine tá prispieva k dlhodobo udržateľnému účinku

.
Najnáročnejšou úlohou je predať predražené veci, resp. nedostatočne výrazne konkurujúce produkty, nekvalitné služby, nedostatočne transparentne nacenené služby a pod. Bohužiaľ väčšina zákazníkov ktorí webdeveloperi dostanú pod palec nemajú toto vôbec doriešené. Klient často ani nevie ako by mohol web využiť na zvýšenie predaja svojich produktov, prinajlepšom príde s nejakým konceptom/identitou od reklamky, ktorý sa na web vôbec nehodí. Dodá ti nejaké materiály, očakáva že to nejak nahodíš na web a myslí si že je hotovo. Ale aby som nekrivdil len zákazníkom, drvivá väčšina samotných web štúdii a agentúr nemá z toho či onoho dôvodu zmáknutý ani svoj vlastnú reklamu a marketing. Tak nemôžeš ani očakávať, že budú niečo takéto schopné pretlačiť u zákazníka

. Ono je pohodlnejšie dostať podklady, napráskať za pár dní to do CMS a takto robiť jeden web za druhým

.