konkurencia pre Directo

Internetová reklama, ktorá priamo nesúvisí s vyhľadávačmi. Bannerová alebo pop-up reklama, textová reklama, emailová reklama, predaj reklamných plôch na webe, atď.

konkurencia pre Directo

Poslaťod kebab v Sob, 24. Jan 2009, 23:46

Zdravím, čo si myslíte o konkurencii pre Directo v podobe eReklama?

Viac sa dočítate v nasledujúcom článku. Ak si myslíte, že má tento projekt šancu na úspech tak zanechajte nejaký názor (ja si myslím, že má keďže PPC padá u adsense, adfox 0 bodov, etarget 0 bodov) a Directo predsa nieje celý svet :).

Viac sa dočítate na:
Naposledy upravil kebab dňa Uto, 27. Jan 2009, 14:43, celkovo upravené 2
kebab

No PageRank information available

Re: konkurencia pre Directo

Poslaťod shaggy v Sob, 24. Jan 2009, 23:58

Čo si o tom myslím? To isté čo o direkto - prvotný boom u pár blogerov vystrieda nezáujem.
Necielená reklama je neefektívna, je väčšia pravdepodobnosť, že si klikneš na reklamu, ktorá súvisí s obsahom. A to nehovorím o banneroch (neviem ako funguje ereklama), ja ich napríklad nevnímam, dokážem ich odignorovať aj bez blokovania prehliadačom.
Problém systémov ako je direkto je aj v tom, že predávajúci často nemajú predstavu o cene, ich požiadavky sú prehnané a väčšinou ide o nezaujímavé stránky (z pohľadu kupujúceho). Ale nový majiteľ vyzerá byť šikovný, dokonca mám pocit že vie aj niečo o marketingu (narozdiel od predošlých ľudí).

A čo sa týka konkrétne webu ereklama.sk - je to len nepodarený klon. Málo webov a keď pozerám na tie na warez fóra, tak sa iba smejem. Neviem si predstaviť, že by mala zmysel akákoľvek reklama na fóre, ktoré sa zaoberá kradnutím (tí ľudia nekúpia nič, čo sa dá získať iným spôsobom, tak neviem či by kúpili mnou inzerovaný produkt napríklad).

Posledná pripomienka sa týka teba kebab - ak si chceš naháňať zisky a budeš sem dávať affiliate odkazy, tak si na nesprávnom mieste.

edit: jednu vec to má s direktom spoločné - ide o pochybnú službu, keďže neuvádza na webe kontaktné údaje prevádzkovateľa (aj keď sa v tomto direkto polepšilo). Doména je písana na registrátora a nemá to ani vlastný server, čiže očakávať nejaký lepší, sofistikovaný systém generovania reklám netreba.
Obrázok užívateľa
shaggy

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod kebab v Ned, 25. Jan 2009, 00:29

Directo to neuvádzalo pri vzniku, lebo ešte nebola založená s.r.o. ktorá ho mala prevádzkovať.
kebab

Poslaťod shaggy v Ned, 25. Jan 2009, 11:37

Aha, čiže podnikali na čierno. Pekne.
Obrázok užívateľa
shaggy

Poslaťod okuin v Ned, 25. Jan 2009, 22:56

podla mna uz len stranka je strasna, priam skareda z mojho pohladu, az tak, ze ma odradila klikat dalej
okuin

Poslaťod indiana v Pon, 26. Jan 2009, 17:49

ečo...?
To keď niekto chce podnikať na internete nemal by mať aspoň stránku po návšteve ktorej nebolia oči, hm ?
"SEO nie je mágia, ale čarovať sa v ňom dá :! " - Indiana
"Your SEO is strong, my friend ", "SEO with you"
Obrázok užívateľa
indiana

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod pepe v Uto, 27. Jan 2009, 13:17

Aha, čiže podnikali na čierno. Pekne.

Mamma mia, keď nevieš podrobnosti, tak radšej netrep. Kým nebolo založené Directo, s.r.o., tak boli faktúry vystavované na moju živnosť, tak neviem aké "podnikanie na šierno". Chjo..
pepe

Poslaťod shaggy v Uto, 27. Jan 2009, 21:36

Tak prečo ste nemali na stránke uvedené informácie o prevádzkovateľovi? Neprikazuje to zákon?
Obrázok užívateľa
shaggy

Poslaťod Dmagician v Uto, 27. Jan 2009, 23:06

Shaggy ako moderator by si nemal prikladat polienka ale skor to tu ukludnovat.
roman
Obrázok užívateľa
Dmagician

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod shaggy v Uto, 27. Jan 2009, 23:13

Ja to veľmi dobre viem, lenže keby som tú odpoveď zmazal, tak by si ozvali že tu vládne cenzúra. Keby som neodpovedal, tak by sa zase ozvali, že sa bojím reagovať.
Ale aby koza ostala celá a vlk sýty - ďakujem pepemu za vysvetlenie, ako to bolo s fakturáciou, odteraz budeme všetci reagovať iba na ereklama.sk

edit: ako som si všimol, tak kebab je značne obmedzený jedinec a opäť sem dal odkaz s affiliate linkom, preto túto tému zamykám a po čase zmažem.
Pre kebaba - máš prvé aj posledné varovanie, zarábať si môžeš na fórach, kde sú ľudia podobní tebe, tu si dobrý deň nebudeš robiť z nikoho!
Obrázok užívateľa
shaggy

Poslaťod shaggy v Uto, 27. Jan 2009, 23:45

Pre objektivitu sem pridávam príspevok od používateľa pepe:

Shaggy, nie som si istý, ale pochybujem, že náš skostnatelý právny systém, ktorý snáď ani nepozná pojem internet by prikazoval zvrejňovať na webstránkach prevádzkovateľa (možno pri dobierkových weboch je to inak). Predpokladám, že nikoho to nijak neobmedzilo/nepoškodilo pri využívani služby. Môžme polemizovať nad tým, že je to nedôveryhodné, ale zas je otázne, či je z tohto pohľadu lepšie zverejniť prevádzkovatela Fera z Dubovej, alebo ho nezverejniť vôbec.
Obrázok užívateľa
shaggy

Späť na Iná internetová reklama

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia