Creator13 Napísal:1. Az tak revolucna ta cena teda nie je... takyto balik sa da zohnat o dost lacnejsie
Nepopieram, že existujú podstatne lacnejšie ponuky napríklad typu "registrace do 200 katalogů za 120 Kč do 24 hodin" alebo "vloženie PR článku do 40 PR webov za 7 Eur". V prvom prípade sa však jedná o jednoduché skopírovanie väčšinou rovnakého textu /popisu webu/ do nekonečných stoviek /alebo aj tisicky/ nie vždy práve hodnotných katalógov. V druhom prípade ide väčšinou zase o napísanie PR článku a jeho otrocké skopírovanie do desiatok alebo stovky PR webov /vrátane českých/. Dokonca sa to už aj absurdne nazýva "registrácia článku do PR katalógov". Takéto ponuky sú samozrejme lacné ale nepríliš efektívne, duplicitného balastu je na internete mnoho a Google si s ním skôr či neskôr poradí. Najlacnejšie ponuky oboch uvedených typov môžu tiež v niektorých prípadoch znamenať že ten kto ich ponúka je zároveň majiteľom tých 200 katalógov alebo 40 PR webov, inými slovami že to môže byť neužitočná linkfarma /teraz mám na mysli skôr ČR, nie SR/.
Ja ponúkam iný prístup, viac individuálny a menej masový. V prípade vyššie spomínaného balíka služieb "Linkbuilding 100" najskôr spravím základný prieskum vhodných kľúčových slov - podľa obsahu webu o ktorý sa jedná alebo podľa požiadaviek klienta. Na základe vybraných kľúčových slov navrhnem cca 8 neduplicitných textových popisov do katalógov s unikátnymi sloganmi / nadpismi. Texty dám schváliť klientovi a po jeho odsúhlasení registrujem do vybraných cca 73 katalógov a firemných adresárov. Eshop registrujem aj do importu porovnávačov tovaru - ak mám k dispozícii xml feed eshopu. Potom napíšem 9 PR článkov resp. vzhľadom k účelu SEO článkov - takisto sa jedná zakaždým o unikátne, neduplicitné texty na ktorých si aj vzhľadom k aktuálnej cene balíka "Linkbuilding 100" dám mimoriadne záležať. Po schválení zo strany klienta ich zverejním na deviatich vybraných slovenských PR weboch. Ak si spracovanie témy vyžaduje jeden deň prípravy a dva dni písania, nevidím v tom žiadny problém a potrebný čas práci venujem - aj v tom je rozdiel oproti superlacným registrátorom ktorí si málokedy môžu dovoliť venovať objednávke viac času ako pár hodín.
Cieľom mojej práce nie je bleskovo dokončiť objednávku a "zbaviť sa klienta", ale vybudovať s ním dlhodobú spoluprácu aj v iných oblastiach ako je linkbuilding. Výsledkom skutočne je že väčšina mojich klientov ma ohľadne rôznych služieb kontaktuje opakovane.
PS: momentálne nepríjmam objednávky, som plne obsadený a nedarí sa mi nájsť pomocného copywritera ktorý by rozoznal rozdiel medzi slohovou prácou a PR / SEO článkom. Pravdepodobne od polovice septembra budem mať znova voľné termíny. Výnimku majú zaujímavé projekty - na tie si čas ešte vždy nájdem pretože táto práca je aj mojim hobby. Prajem vám všetkým mnoho úspechov.