meta description

meta description

Poslaťod general666 v Pia, 12. Nov 2010, 19:08

Zdravim,

riesim problem, ze ked napisem blog, tak sa mi z wysiwyg editora ulozi do DB, prejde to vsak funkciou addslashes(), kvoli anglictine. Vsetko funguje ako ma, az na to ze ked do meta description chcem dat prvych 150 znakov z obsahu teda z DB, tak tam su znaky namiesto diakritiky, co tam nahadzal editor a uz stranka nieje validna. Viem, ze meta description je deprecated tag, lenze ide mi o share na facebook a tam sa objavuje popis z description....
Viete mi poradit nejake riesenie?

Vopred vdaka
general666

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Re: meta description

Poslaťod DaTu v Pia, 12. Nov 2010, 20:46

Pokial dotahujes obsah z DB do meta description cez vlastne query, tak staci obsah prekonvertovat do spravneho encodingu. Neviem, co za editor pouzivas, ale klasicka php funkcia addslashes sa nepouziva kvoli anglictine, ale kvoli vyescapovaniu query. Aky editor pouzivas?
DaTu

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (4/10)

Poslaťod general666 v Pia, 12. Nov 2010, 21:19

TinyMce
general666

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Poslaťod DaTu v Sob, 13. Nov 2010, 07:43

S Tinymce by nemal byt problem. Neviem, ci pouzivas vlastne cms-ko alebo uz nejake hotove, ale z hladiska funkcionality ide o to, ze obsah vytiahnuty z DB potrebujes "vycistit" a upravit na spravny encoding. Skus napisat viac.
DaTu

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (4/10)

Späť na Kódovanie a programovanie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia