nahla strata pozicie v google

nahla strata pozicie v google

Poslaťod dwarf v Štv, 17. Sep 2009, 01:32

Chcel by som Vas poprosit o pomoc. Mam stranku http://www.69shop.sk a zrazu(behom tyzdna) sa mi pozicia slova sexshop z 5 miesta prepadna az na 29 stranu. Pritom v google webmastertools mi ukazuje poziciu 8-10 ako kedy. Vsetky odkazy su rucne dohadzovane. Ziadne automaty. Pokec je robeny na kazdy tovar zvlast snazim sa dat plnohodnotny popis. Neviem ci ma google penalizuje alebo co sa vlastne stalo. Prosim kde robim chybu poradte. Ine slova mam prakticky vzdy na 1 strane aj teraz ale to sexshop proste zmizlo. Privitam kazdu radu. Zatial vopred DAKUJEM za pomoc
dwarf

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Re: nahla strata pozicie v google

Poslaťod tybi v Štv, 17. Sep 2009, 09:16

Trošku si klamal, alebo pod "ručne dohadzované" sa dá myslieť všeličo. Tvoje spätné odkazy sa dajú rozdeliť do dvoch kategórií - katalógy (bez hodnoty) a partnerská horná lišta (keďže sitewide, taktiež bez hodnoty). Katalógy ti pravdepodobne nepomáhali už dávno, možno nikdy. Najpravdepodobnejšie je, že Google odhalil tú hornú lištu a odkazy v nej devalvoval. Začni získavať normálne odkazy...
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod dwarf v Štv, 17. Sep 2009, 10:49

Vdaka za odpoved ale tu hornu listu som tam dal asi tyzden dozadu a prepad je uz vyse 2 mesiace. Cize listu prec-OK. Ale vsetky tie odkazy su moje weby cize ako si ich vzajomne prelinkovat aby to malo co najvacsi ucinok. A to ze som rucne dohadzoval to je fakt. NEdaval som to ziadnej firme a snazil som sa menit aj popis aby to nebolo uplne rovnake. Este otazka. Ako davat text do odkazu na stranku. CIze co by to malo obsahovat? Nazov webu na ktory odkazuem? Klucove slovo? Malo by to byt vzdy ine? Dakujem za kazdu radu.
dwarf

Poslaťod tybi v Štv, 17. Sep 2009, 11:46

dwarf Napísal:Vdaka za odpoved ale tu hornu listu som tam dal asi tyzden dozadu a prepad je uz vyse 2 mesiace. Cize listu prec-OK.

Lištu možno ani nemusíš dať preč, len by si mohol získať aj kvalitnejšie spätné odkazy.

dwarf Napísal:Ale vsetky tie odkazy su moje weby cize ako si ich vzajomne prelinkovat aby to malo co najvacsi ucinok. A to ze som rucne dohadzoval to je fakt. NEdaval som to ziadnej firme a snazil som sa menit aj popis aby to nebolo uplne rovnake.

Preodkazovať vlastné nerelevantné projekty nie je dobré. Ak už, tak iba jedným odkazom zo stránky "O nás" alebo podobnej.

dwarf Napísal:Este otazka. Ako davat text do odkazu na stranku. CIze co by to malo obsahovat? Nazov webu na ktory odkazuem? Klucove slovo? Malo by to byt vzdy ine? Dakujem za kazdu radu.

Presne ako píšeš... niekedy názov webu, niekedy kľúčové slovo, niekedy... čokoľvek relevantné.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod dwarf v Štv, 17. Sep 2009, 12:23

Vdaka za rychlu odpoved. Este otazka. Tie odkazy su nerelevantne koli comu? Koli slabemu PG, koli rozlisnemu obsahu alebo.... Je ten prepad naozaj hlavne koli odkazom alebo by si poradil este nieco upravit? Obsah sa snazim pisat co najlepsie aj na kluc slova ale samozrejme pre zakaznikov aj ked opisat 200 pomaly tak istych tovarov je prakticky nemozne. Este otazka ohladom duplicity. Ma to az taky vyrazny vplyv na vyhladanie? DAKUJEM
dwarf

Poslaťod tybi v Štv, 17. Sep 2009, 13:08

dwarf Napísal:Vdaka za rychlu odpoved. Este otazka. Tie odkazy su nerelevantne koli comu? Koli slabemu PG, koli rozlisnemu obsahu alebo....

Kvôli rozličnému obsahu.

dwarf Napísal:Je ten prepad naozaj hlavne koli odkazom alebo by si poradil este nieco upravit?

Prepad vo výsledkoch na dané kľúčové slovo z 99% súvisí so spätnými odkazmi.

dwarf Napísal:Obsah sa snazim pisat co najlepsie aj na kluc slova ale samozrejme pre zakaznikov aj ked opisat 200 pomaly tak istych tovarov je prakticky nemozne.

Len tak ďalej, ono sa to dá... Hlavne ak máš niekoho, kto s tým tovarom má skúsenosti. ;) Nechaj komentovať ľudí, alebo ich nechaj pýtať sa a odpovedaj im na otázky.

dwarf Napísal:Este otazka ohladom duplicity. Ma to az taky vyrazny vplyv na vyhladanie? DAKUJEM

Záleží. Daj si hľadať "duplicita" tu na SEOchate, bolo toho napísané o duplicite veľa, aj na blogu aj na fóre.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod dwarf v Štv, 17. Sep 2009, 13:24

Zatial velmi pekne DAKUJEM. Porobim upravy a dam vediet odstupom casu co a ako. Verim ze to pomoze nakolko tu vela ludi dostalo rady ktore im uspesne pomohli. VDAKA
dwarf

Poslaťod dwarf v Pia, 18. Sep 2009, 01:53

Zdravim.
Este mam par otazok a poprosil by som o radu a vysvetlenie.
Ako zistim odkazy na svoje stranky? staci napisat do google okna link:www.69shop.sk alebo existuje aj iny nastroj. Jedna sa o to ze ked som pozrel par konkur. webov nemal som pocit ze by mali relevantnejsie odkazy. Nevravim ze nemaju ale ten rozdiel......
Dalsia vec. Pozeral som v google webmast odkazy a teda na moju stranku odkazuju 10-100-vky odkazov z 1 webu. A to pri viacerich strankach To asi nieje moc dobre ze ..?
Dalsia vec. V GWT mi ukazuje napr poziciu slova eroticke pomocky na 5 mieste ale realne to tak nieje. A to je takmer pri vsetkych slovach. Ale zase napr sexshop online ma 2 miesto a to sedi-je to uz dlhodobejsi trend. Kde je problem ak sa to tak da povedat?
Za dalsie stava sa ze dost webov mi kradne popis a google ich umiestnuje vo vysledkoch pred moj web. Je to asi ze je ten web relevantnejsi ale da sa tomu zabranit. Uz ma nebavi vypisovat aby ten text zmazali atd....
Dopredu vdaka za odpoved
dwarf

Poslaťod tybi v Sob, 19. Sep 2009, 09:14

dwarf Napísal:Zdravim.
Este mam par otazok a poprosil by som o radu a vysvetlenie.
Ako zistim odkazy na svoje stranky? staci napisat do google okna link:www.69shop.sk alebo existuje aj iny nastroj. Jedna sa o to ze ked som pozrel par konkur. webov nemal som pocit ze by mali relevantnejsie odkazy. Nevravim ze nemaju ale ten rozdiel......
Dalsia vec. Pozeral som v google webmast odkazy a teda na moju stranku odkazuju 10-100-vky odkazov z 1 webu. A to pri viacerich strankach To asi nieje moc dobre ze ..?
Dalsia vec. V GWT mi ukazuje napr poziciu slova eroticke pomocky na 5 mieste ale realne to tak nieje. A to je takmer pri vsetkych slovach. Ale zase napr sexshop online ma 2 miesto a to sedi-je to uz dlhodobejsi trend. Kde je problem ak sa to tak da povedat?
Za dalsie stava sa ze dost webov mi kradne popis a google ich umiestnuje vo vysledkoch pred moj web. Je to asi ze je ten web relevantnejsi ale da sa tomu zabranit. Uz ma nebavi vypisovat aby ten text zmazali atd....
Dopredu vdaka za odpoved

Toto nie je osobná SEO poradňa pre Dwarf-a. :lol: Píš po jednej otázke a vždy do príslušnej kategórie fóra.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod dwarf v Sob, 19. Sep 2009, 12:56

JOJO trochu som to prehnal ospravedlnujem sa.
dwarf

Poslaťod tybi v Sob, 19. Sep 2009, 13:53

dwarf Napísal:JOJO trochu som to prehnal ospravedlnujem sa.

Na niektoré otázky tu už na fóre odpoveď je, použi vyhľadávanie. Okrem tých sa kľudne pýtaj, ale založ pre novú otázku nové vlákno. Toť vše... Nijak som ťa nechcel odradiť od otázok.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod dwarf v Sob, 19. Sep 2009, 14:06

To je v pohode. Prebehol som si forum a na na niektore otazky som nasiel odpoved. Clovek sa tu toho dozvie naozaj dost.
dwarf

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia