Len ma mrzí, že som nedostal odpoveď na moju otázku, ako prišiel k tomu pekne okrúhlemu číslu 6 rokov.
Pretože mi príde ako moc veľká náhoda ak niekto napíše:
w1k Napísal:-s css, html, seo robi minimalne 6 rokov
a vzápätí:
w1k Napísal:ja osobne som zacal sledovat html, css v cechach, koncom roku 2001
Zaujímavé, že koncom roka 2008 to bude 7 rokov, čo sa tomu začal venovať. Už nám je potom všetkým jasné, že si dobrý koder.
Vieš, aj ja by som mohol napísať, že najlepší html koderi používajú 22 palcový monitor samsung, majú dvojjadro od intelu a aj keď to pri práci nevyužijú, v počítači majú GeForce9800GTX+. A potom, neznalý zákazník hľadá niekoho, kto by spĺňal jeho požiadavky... a čistou náhodou ten niekto som ja.
Nie, toto naozaj nie je objektívne kritérium, podľa ktorého by sa mohla hodnotiť kvalita. Ale je veľa kritérií, podľa ktorých sa to dá - ako napríklad spomínaná prístupnosť, to ľudí skutočne zaujíma. Teraz som napríklad spolupracoval na hodnotení prístupnosti webov pre Ministerstvo financií. A nešlo iba o štátne weby, rovnako sa testovali aj súkromné. Ktovie ako by si dopadol, keby niekto s testerov používal iba ten (podľa teba) zlý a zastaralý IE6. Asi by to pre teba nebola dobrá vizitka, však?
Preto ti dám radu, skús sa poobzerať a zisti si, ako to v živote skutočne funguje. Myslíš, že pri pohovore vo firme ich ohúriš tvojimi znalosťami, z ktorých väčšina je v dnešnej dobe takmer nepoužiteľná? Alebo myslíš, že budú tvoje argumenty zaujímať šéfa, ak mu budú vyvolávať nespokojní klienti, že to majú doma v prehliadači rozhádzané? Myslím, že nie. Nemusíš chodiť ani ďaleko, skús sa zamestnať napr. v takej IBM a zistíš, ako vyzerá tvorba stránok v praxi. Vieš, ono je to v prvom rade o peniazoch a ak nebude spokojný klient, nebudú ani peniaze.
edit:ako povedal dmagician, nech si nájde na nete každý sám... tí čo by nenašli, môžu rovno kliknúť na
Designia Community Fórum.