Názov: skratka alebo vyjadrenie obsahu?

Názov: skratka alebo vyjadrenie obsahu?

Poslaťod peter.nr v Štv, 03. Sep 2009, 13:06

Zdravím, priatelia!

Obsah a formu webu sme už hodnotili (http://forum.seochat.sk/www-bcs-sk-t442/). Teraz Vás chcem poprosiť o vyjadrenie sa k otázke názvu. Asi viete, aké ťažké, priam nemožné je dostať sa k dobrej doméne. Niečo je už používané, oveľa viac majetkom priekupníkov (podporovať ich nemienim).

Akoby zázrakom som sa dostal k voľnej doméne, ktorá presne vyjadruje obsah portálu: www.obchodnyportal.sk . Momentálne používame skratku www.bcs.sk, ktorá vyjadruje názov Biznis Centrum Slovenska. Web sa dá nazvať stručne Obchodný portál, resp. portál o obchode - to je jeho obsahom.

Vyhlasujem teda "anketu" - je lepšia skratka alebo názov, ktorý perfektne popisuje obsah?

Ďakujem za odpovede.
peter.nr

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Re: Názov: skratka alebo vyjadrenie obsahu?

Poslaťod tybi v Pon, 14. Sep 2009, 14:38

Keď už si to začal na bcs.sk, zostal by som pri tom. Na tvoju otázku neexistuje jednoznačná odpoveď.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod vlado v Štv, 17. Sep 2009, 00:59

Odpoviem ti na priklade: na blogu http://exot.boo.sk/blog/ pisem na rozlicne temy, castokrat na keyword, pripadne longtail mam velmi dobre umiestnenie v googli. A pozri na akej domene - resp. subdomene existujem.

Domena je podla mna 3to-4to-rada, najdolezitejsi je kvalitny, aktualizovany obsah a externe relevantne odkazy. Na tvojom mieste domenu nemenim, mne sa 3pismenova paci a dokonca je to skratka - co viac chciet.
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod peter.nr v Štv, 17. Sep 2009, 05:57

Asi sme sa zle pochopili. Mne nejde o hodnotenie zo strany Google. Tu ide o čisto vec názvu z pohľadu zapamätateľnosti návštevníkom. Čítal som o tom nejaké články a viem, že skratky sú skoro tá najhoršia varianta. NAJ varianta sú jednoslovné, jednoduché, ľahko-zapamätateľné názvy. Buď nemajúce žiaden význam ale veľmi zvučne a pozitívne znejú, alebo s významom, ktorý čo najužšie korešponduje s obsahom stránky. Keďže však "obchod" a jeho varianty sú obsadené, toto sa zdá byť najbližšie dobré riešenie.

P.S.: Dosť som si pri tejto príležitosti zanadával na debilný systém získavania a správy doménna Slovensku cez sk-nic. Dozvedel som sa a viacerí sa tým vôbec netaja, že využívajú vlastnosti systému vo svoj prospech tak, že nemusia platiť až štvrťroka za doménu. Ako? Asi viete - EXPIRED (14 dní) + HELD (28 dní) + TA (14 dní) + DEACTIVATED (14 dní) + HELD (28 dní) = 98 dní zadarmo. Bavil som sa s jedným týpkom, ktorý mi úplne s kľudom povedal, že majú tak nastavené servre, aby bola platba prevedená presne v posledný deň posledného obdobia. Takto získajú štvrťrok zadarmo. NESKUTOČNÉ!!! Treba to zmeniť.
peter.nr

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Poslaťod tybi v Štv, 17. Sep 2009, 09:21

peter.nr Napísal:Asi sme sa zle pochopili. Mne nejde o hodnotenie zo strany Google. Tu ide o čisto vec názvu z pohľadu zapamätateľnosti návštevníkom.

Z môjho pohľadu sú tie dve domény na rovnakej úrovni. BCS je možno vhodnejší pre branding.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia