Nedostatok zaindexovanych stranok

Nedostatok zaindexovanych stranok

Poslaťod scatter v Pon, 28. Sep 2009, 22:58

Zdravim,

mam takyto problem. Moj web obsahuje asi 4130 podstranok -> GOOGLE mi vsak indexuje len okolo 2200. Preco?

Stale, za kazdym, ked sa vytvori nova, pripadne upravi nazov,tak posielam aj sitemapy nove a su prelinkovane vsetky,takze naozaj nechapem,ze kde je problem.

THX !!!
scatter

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Re: Nedostatok zaindexovanych stranok

Poslaťod trip v Uto, 29. Sep 2009, 08:19

mam podobny problem...myslim,ze od nejakeho 16.septembra mi prestali pribudat indexovane stranky,pricom som nerobil nejake extra zmeny+backlinky stale pomalicky pribudaju...google webmaster taktiez nehlasi nejaky zvyseny pocet duplicit(teda nieze by som nejake mal ;) ),ani 404 error pages... tiez ich mam cca 4500 a indexuje iba nejakych 2000...pagerank mam 2 (stranku mam cca od marca,od polovice juna som zacal registrovat do katalogov+troska zoptimalizoval...
trip

Poslaťod tybi v Uto, 29. Sep 2009, 08:34

Dôvodom neindexovania stránok môžu byť tri veci:

1. Nechcene ste zakázali indexovanie - meta tagom alebo v robots.txt
2. Stránky sú z veľkej časti alebo úplne duplicitné.
3. Na web neodkazuje dostatočný počet odkazov s dostatočnou silou a teda na nižšie položené stránky sa nedostane dostatok odkazovej šťavy.

Sitemap.xml nič nerieši, alebo rieši len dočasne. Ak chcete indexovať viac stránok, pridajte viac unikátneho obsahu a získavajte viac spätných odkazov (aj na nižšie položené stránky v štruktúre webu).
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod trip v Uto, 29. Sep 2009, 09:11

1.napadlo ma to,pozrel som,vsetko je OK..
2.duplicita neni(teda je uplne minimalna,cca 20ks, a stale klesa)
3.na web odkazuje tolko isto stranok co predtym+postupne registrujem do katalogov,cize mierne raste pocet backlinkov...

konkretne v mojom pripade sa jedna o forum,kde je v subfore cca 60% odkazov zaindexovanych,co ma ale trapi je,ze do toho 16.septembra bolo denne cca 10 novych odkazov a google zaindexoval z toho tych 60% a teraz z tych novych neindexuje takmer nic...zmeny som pritom nerobil ziadne ci uz v meta tagoch,title alebo inom...co sa tyka navstevinkov z google,ich pocet neklesol,ani nestupol...moze to byt aj niecim inym nez ako si uviedol??alebo to moze byt len docasne??vdaka za odpoved...

Edit: este ma napadlo,ktory udaj o pocte zaindexovanych tranok je presnejsi? zadanym dotazu do google "site:stranka.sk" alebo ten udaj co je v google webmastri?? lebo cez ten dotaz v googli mi vypise cca 3300 stranok...
trip

Poslaťod tybi v Uto, 29. Sep 2009, 09:56

Nič iné to nemôže byť, pretože neexistuje iný dôvod, prečo by Googlebot nechcel indexovať stránku. Ospravedlňujem sa, ak to tak nie je, ale zo skúseností viem, že to bude kombináciou duplicít a nedostatku PageRanku na stránkach. Nechce sa mi veriť, že máš 4500 stránok s naozaj unikátnym obsahom, alebo že máš dostatok PageRanku na indexovanie takého množstva stránok (hlavne, ak tu hovoríš o backlinkoch z katalógov, ktoré nestoja za nič). Ak môžeš, prosím, uveď adresu webu.

To, že zmena prišla od istého dňa, znamená len toľko, že dovtedy si to Googlebot nevšímal a že to presiahlo nejakú hranicu, kedy si už povedal, že je zbytočné ďalej indexovať.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod trip v Uto, 29. Sep 2009, 10:36

Nemam najmensi dovod neverit ti... zas ten obsah az tak uplne originalny nie je(teda niektore posty su originalne,ale niektore niesu),len mi nejde do hlavy,preco to do polovice septembra akceptoval a potom nie...bude to zrejme tak nejak ako si to opisal,ze pacilo sa mu to len po urcitu hranicu...skusim s tym nieco porobit a dam vediet...inak stranka to je http://partyforum.sk...

Edit: mozno svoj podiel na tej originalite obsahu moze mat aj toto,co som spominal v inom prispevku tu na stranke RSS-Indexuje to goole v pohode?
trip

Poslaťod tybi v Uto, 29. Sep 2009, 10:49

trip Napísal:Nemam najmensi dovod neverit ti... zas ten obsah az tak uplne originalny nie je(teda niektore posty su originalne,ale niektore niesu),len mi nejde do hlavy,preco to do polovice septembra akceptoval a potom nie...bude to zrejme tak nejak ako si to opisal,ze pacilo sa mu to len po urcitu hranicu...skusim s tym nieco porobit a dam vediet...inak stranka to je http://partyforum.sk...

Hmm, tak je to presne tak, ako som písal... Mnoho stránok je až na jednu-dve vety úplne totožná, pretože sa vo vlákne nevytvorila žiadna diskusia - žiadny obsah. Jednoducho stránky obsahujú veľmi málo unikátneho obsahu a vyzerajú veľmi podobne. V kombinácii s tým, že web nemá veľa odkazovej šťavy, sa Google neunúva indexovať.

Na fóre máš 4593 tém a 4647 príspevkov, tzn., že naozaj len pár tém má viac ako len úvodný príspevok (a aj ten veľmi krátky). Nečudo, že si Google myslí, že umelo vytváraš stránky bez akejkoľvek pridanej hodnoty.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod trip v Uto, 29. Sep 2009, 11:22

vdaka...som si toho vedomy a chystam sa s tym nieco robit,porobim zopar zmien a dam sem potom vediet ako to pomohlo...
trip

Poslaťod tybi v Uto, 29. Sep 2009, 12:09

trip Napísal:vdaka...som si toho vedomy a chystam sa s tym nieco robit,porobim zopar zmien a dam sem potom vediet ako to pomohlo...

Zmeny na toľkých stránkach porobíš len ťažko. Skús nejak "prinútiť" používateľov fóra, aby diskutovali a tým vytvárali obsah.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod scatter v Uto, 29. Sep 2009, 12:27

Jo, ja som to troska pomenil a mal si pravdu s tou duplicitou. Ani nie tak duplicitou ako problem v kodovani stranok. Boli sto starsie podstranky, n a ktore vsak nadvazujem ale boli velmi spatne kodovane a jednotlive slova boli tkz v kode necitatelne =)) LOOOOL akoze taka novacikovska chyba, ktoru som ani neviem ako mohol prehliadnut. Uz je to oka. Vstuplo na to na 3500 -> takze este nejakych 600 chyba ale tie uz zjavne asi ani nedotlacim, pretoze su duplicitne. Kazdu upravovat sa mi moc nechce,takze to nechame tak =) Mozno casom aj to bude. Hehe.
scatter

Poslaťod trip v Str, 30. Sep 2009, 14:46

tak vcera navecer+dnes som pridal par novych topicov s originalnejsim obsahom a poobede sa to hned prejavilo,pocet zaindexovanych stranok stupol z cca 2400 na 3100 8-) ... takze pricina bola jasna,vdaka este raz Tybi za rady...

Edit: cisto teoreticky by to mohlo byt aj backlinkami,kedze za cca 2 dni stupol ich pocet cca o 100,ale skorej si myslim,ze to bude tym obsahom...
trip

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia