Nepríjemná Google penalizácia?

Nepríjemná Google penalizácia?

Poslaťod radomeer v Sob, 03. Okt 2009, 19:02

Zdravím,
zaujala ma jedna vec: robím vo firme na CMS Cyclone3, ktorého web je cyclone3.org. Čudoval som sa, prečo sa tak zle umiestňuje v googli, keď som zistil že na samotné slovo cyclone3 je asi na 20tej strane! Kolega mi povedal že to bude nejaká penalizácia, ale netuší, za čo to môže byť. Pritom s inými webmi postavenými na cyclone3 nemáme problém, takže to asi nebude chyba samotného CMS. Okrem toho, ostatné vyhľadávače dávajú na cyclone3 frázu samozrejme cyclone3.org na prvé miesto, takže ide čisto o zvláštne správanie sa Googlu. Dnes ako som čítal toto fórum, tak mi napadlo že sa na to opýtam. Medzitým sa pozícia zlepšila, už sme asi na 4tej strane, čo je ale stále úplná blbosť. Zaujímalo by ma, čím to môže byť spôsobené? Vraj už aj kolegovia skúšali písať do googlu, ale to je samozrejme veľmi zúfalý pokus :) Vopred dík za prípadné vysvetlenie a rady.
radomeer

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Re: Nepríjemná Google penalizácia?

Poslaťod tybi v Pon, 05. Okt 2009, 09:32

Hmm, na prvý pohľad som nič nenašiel. Skús sa registrovať vo webmaster tools, či ti to píše nejakú zásadnú chybu. Okrem toho mi napadá len to, že ste niekam na wikipediu pridávali odkaz, moderátorovi sa to nepáčilo a označil vás za spammerov - to automaticky penalizuje stránku. Je ale divné, že penalizácia sa týka všetkých stránok webu.

Pozri sa na ten WT a ak nič, hľadali by sme ďalej. btw. Nakupovali ste nejaké odkazy?
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod samarket v Pon, 05. Okt 2009, 15:56

tybi Napísal:Hmm, na prvý pohľad som nič nenašiel. Skús sa registrovať vo webmaster tools, či ti to píše nejakú zásadnú chybu. Okrem toho mi napadá len to, že ste niekam na wikipediu pridávali odkaz, moderátorovi sa to nepáčilo a označil vás za spammerov - to automaticky penalizuje stránku. Je ale divné, že penalizácia sa týka všetkých stránok webu.

Myslíš, že zmazaný odkaz na wikipedii penalizuje stránku? Keby to tak bolo, tak by nebol problém to zneužiť a zničiť tak konkurenciu. Mne už zmazali odkaz mnohokrát a nikdy výsledkom penalizácia nebola. Ja teda neviem možno to tak je len sa mi to moc nezdá.
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod tybi v Pon, 05. Okt 2009, 17:40

samarket Napísal:
tybi Napísal:Hmm, na prvý pohľad som nič nenašiel. Skús sa registrovať vo webmaster tools, či ti to píše nejakú zásadnú chybu. Okrem toho mi napadá len to, že ste niekam na wikipediu pridávali odkaz, moderátorovi sa to nepáčilo a označil vás za spammerov - to automaticky penalizuje stránku. Je ale divné, že penalizácia sa týka všetkých stránok webu.

Myslíš, že zmazaný odkaz na wikipedii penalizuje stránku? Keby to tak bolo, tak by nebol problém to zneužiť a zničiť tak konkurenciu. Mne už zmazali odkaz mnohokrát a nikdy výsledkom penalizácia nebola. Ja teda neviem možno to tak je len sa mi to moc nezdá.

Nie, to som nenapísal. :) Zmazanie je v pohode, pridanie na spam blacklist je to, čo môže web penalizovať. http://www.searchenginejournal.com/wiki ... ties/5854/

Poškodenie konkurencie je rovnako hypotetické, ako keď pre konkurenciu nakúpiš odkazy a pošleš spam report. Nie je to jediný faktor (viem, napísal som automaticky, ale nemyslel som to tak) a teda výsledok je neistý.

Jednu stránku (svoju vlastnú) sa mi takto podarilo penalizovať, ale išlo o jednu stránku, nie o celý web. A samozrejme, mohla to byť aj zhoda okolností, nikdy som ten blacklist nevidel, ani po ňom nepátral. Po niekoľkých týždňoch sa stránka sama od seba objavila späť vo výsledkoch.

Nemyslím si, že je to tento prípad, len som tam videl nejaké spätné odkazy z polo-spamových komentárov, tak mi napadlo, že možno polo-spamovali aj wikipédiu.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod radomeer v Pon, 05. Okt 2009, 22:08

Takže podľa toho čo som zistil, raz nám vymazali odkaz z wikipedie. Ale nie ako spam, iba bol jednoducho označený za nerelevantný a navrhnutý na vymazanie, čo sa aj potom stalo.

Ak je tu teda možnosť, že to bude spôsobené týmto linkom, čo s tým? Zabudol som spomenúť, že tento stav trvá už niekoľko mesiacov ak nie rok, čo rozhodne nie je zdravé. Zdá sa mi celkom legitímne požadovať nápravu, lebo aj keď sme možno pochybili v snahe spopularizovať naše CMS, takýto trest nie je nikomu prospešný a dokonca "trestá" aj nevinných používateľov, ktorí chcú dohľadať niektoré časti webu pohodlne cez google a nemusia ísť na homepage a používať interné vyhľadávanie.
Takže rozmýšľam, kam sa obrátiť. Nijakú oficiálnu cestu ku googlu som nenašiel...
radomeer

Poslaťod samarket v Pon, 05. Okt 2009, 23:02

dík Tybi za objasnenie ;)

radomeer...nie je reálne, aby google každého osobne vybavoval teda oficiálna cesta neexistuje. Ide teda zrejme o penalizáciu. Snaž sa získať nové spätné odkazy. Hlavne kvalitné, autoritatívne linky či už tématické alebo aj netématické napr. z wikipedie :lol:

Napadla ma taká vec, že home page tej vašej stránky adresa je http://www.cyclone3.org/home to home za lomítkom bolo aj predtým? Nestalo sa náhodou, že ste to presmerovali a potom došlo k poklesu?
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod tybi v Uto, 06. Okt 2009, 09:39

radomeer Napísal:Takže rozmýšľam, kam sa obrátiť. Nijakú oficiálnu cestu ku googlu som nenašiel...

Čo ten Google webmaster tools?
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod Sexiclubs v Uto, 06. Okt 2009, 18:40

Podla mna ma tiez google spenalizoval, ale nie som si isty. Poslal som poziadavku cez Webmastera na prehodnotenie webu a od vtedy ubehlo cca 3 mesiace. Stale nic. Momentalne sa zobrazujem v google iba na smiesne odkazy. Na tie najdolezitejsie sa nezobrazujem v prvej 100vke... :-( (pred tym max. 7 pozicia)
Najviac ma hneva, ako sa da jednoducho odstranit konkurencia.
Obrázok užívateľa
Sexiclubs

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Poslaťod tybi v Uto, 06. Okt 2009, 19:45

Sexiclubs Napísal:Najviac ma hneva, ako sa da jednoducho odstranit konkurencia.

No prezraď ako? Skús dosiahnuť, aby bolo penalizované SEOchat.sk... Za penalizáciu si môžu sami majitelia, nie ich konkurencia, ani Google, ani nikto iný.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod radomeer v Str, 07. Okt 2009, 08:29

samarket Napísal:dík Tybi za objasnenie ;)

radomeer...nie je reálne, aby google každého osobne vybavoval teda oficiálna cesta neexistuje. Ide teda zrejme o penalizáciu. Snaž sa získať nové spätné odkazy. Hlavne kvalitné, autoritatívne linky či už tématické alebo aj netématické napr. z wikipedie :lol:

Napadla ma taká vec, že home page tej vašej stránky adresa je http://www.cyclone3.org/home to home za lomítkom bolo aj predtým? Nestalo sa náhodou, že ste to presmerovali a potom došlo k poklesu?

Dik za rady, ale od začiatku penalizácie sme získali dosť podľa mňa kvalitných backlinkov. Síce hlavne sitewide (naposledy napr. na http://www.itnews.sk), ale bolo ich dosť. Na wikipedii už asi nie je príliš priestor, máme tam vlastné heslo a inde sa pchať si koleduje o ďalší problém :)
Čo sa týka homepage, tá bola vždy takáto. A myslím, že keďže klesli aj všetky podstránky, asi nebude problém v zlej homepage...
radomeer

Poslaťod radomeer v Str, 07. Okt 2009, 08:32

tybi Napísal:Čo ten Google webmaster tools?

Väčšina chýb vraj bola odstránená a ešte sú tam nejaké warningy ohľadne duplicitných titles, ale to bolo aj pred penalizáciou...
radomeer

Poslaťod radomeer v Str, 07. Okt 2009, 08:36

tybi Napísal:No prezraď ako? Skús dosiahnuť, aby bolo penalizované SEOchat.sk... Za penalizáciu si môžu sami majitelia, nie ich konkurencia, ani Google, ani nikto iný.

Ja si myslím, že niekoho kto do SEO dobre vidí je takmer nemožné odstrániť. Napr. seochat nie je na wikipedii ;) Ale ak sme v dobrej viere, ale naivne, v snahe spopularizovať naše CMS dali link niekde na wikipediu a niekomu sa to znepáčilo, mohol nás ako konkurencia potopiť. Určite si za to môžeme sami, ale nerobili sme to vedome...
radomeer

Poslaťod tybi v Str, 07. Okt 2009, 10:14

radomeer Napísal:
tybi Napísal:Čo ten Google webmaster tools?

Väčšina chýb vraj bola odstránená a ešte sú tam nejaké warningy ohľadne duplicitných titles, ale to bolo aj pred penalizáciou...

Nakupovali ste odkazy? Ak nie, požiadaj o reinclusion request vo Webmaster Tools.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod SURKOPALKO v Str, 07. Okt 2009, 13:59

Pozrel som si že veľa Vaších insite linkov vypisuje

Chybná analýza XML: žiadny prvok sa nenašiel
Umiestnenie: http://www.cyclone3.org/xml/4121
Riadok 2, stĺpec 1:

môže to mať dopad lebo keď Vašich 100 stránkov sa tvári že neexistuje a je chybne zaindexovaných a robot to detektuje tak automatický idete dole v Google. Mam skusenosti kde relevatnosť v serpe sa straca keď Vam je nefunkčných viacero linkov na stranke.

Zauvažoval som že načo mate takýto index a ho redirektujete
http://www.cyclone3.org/home lepšie je a malo by byť http://www.cyclone3.org/

Ďalej máte 100 000 inlinks takže by ste mali byť aj v google.com na prvej strane na cms ak spravne mate optimalizaciu ale asi nie a 5000 odkazov z jednej stranky tiež nie je košer.
SURKOPALKO

No PageRank information available

Poslaťod radomeer v Str, 07. Okt 2009, 22:00

SURKOPALKO Napísal:Pozrel som si že veľa Vaších insite linkov vypisuje

Chybná analýza XML: žiadny prvok sa nenašiel
Umiestnenie: http://www.cyclone3.org/xml/4121
Riadok 2, stĺpec 1:

môže to mať dopad lebo keď Vašich 100 stránkov sa tvári že neexistuje a je chybne zaindexovaných a robot to detektuje tak automatický idete dole v Google. Mam skusenosti kde relevatnosť v serpe sa straca keď Vam je nefunkčných viacero linkov na stranke.

Zauvažoval som že načo mate takýto index a ho redirektujete
http://www.cyclone3.org/home lepšie je a malo by byť http://www.cyclone3.org/

Ďalej máte 100 000 inlinks takže by ste mali byť aj v google.com na prvej strane na cms ak spravne mate optimalizaciu ale asi nie a 5000 odkazov z jednej stranky tiež nie je košer.

Diky za dalsie zaujimave fakty, len netusim kde si dosiel na tieto xml linky... Každá inštalácia má generátor xml, ale na cyclone3.org to ani nepoužívame, takže fakt neviem kde sa nabrali tie linky :) (nemám prístup k analytics, musím si to vybaviť asi už)
Tiež sa čudujem tým 100 000 inlinks, to je fakt premrštené číslo, aj keď je tam teda všeličo... A tých 5000 odkazov je markiza.sk? Lebo tam je to celkom možné, keďže dávame sitewide na patičku každej stránky aký systém ju generuje a zdá sa mi to celkom zmysluplné (nie z hľadiska SEO, ale jednoducho z nejakej logiky webu) V každom prípade, tiež sa mi to nezdá zle, nie sme určite jediní, kto to tak robí...
Tak či onak, problém je, že sme nič na webe nemenili a zrazu sa zo dňa na deň prepadol o desiatky pozícií, snažím sa teda nájsť aspoň príčinu a ideálne aj riešenie. Zatiaľ sa mi ale všetko zdá dosť nejasné :/
radomeer

Poslaťod radomeer v Str, 07. Okt 2009, 22:40

tybi Napísal:Nakupovali ste odkazy? Ak nie, požiadaj o reinclusion request vo Webmaster Tools.

No až teraz som trochu vyspovedal šéfka, vybavil si prístup do webmaster tools a všimol si tento príspevok :)
Odkazy sme vraj nenakupovali, ale nejaké predávali... neviem, čo si mám presne pod tým predstaviť, mne sa to zdá taký istý prúser :) Vo webmaster tools je presne toto: Nedostupná ‎(2)‎ - Nenájdené ‎(213)‎ - Nie je sledovaný ‎(12)‎ - Obmedzené súborom robots.txt ‎(1)‎ - V súboroch Sitemap ‎(83)‎
Takže už mi ostáva iba otázka: stojí ten reinclusion request za pokus? :)
radomeer

Poslaťod tybi v Štv, 08. Okt 2009, 00:12

radomeer Napísal:
tybi Napísal:Nakupovali ste odkazy? Ak nie, požiadaj o reinclusion request vo Webmaster Tools.

No až teraz som trochu vyspovedal šéfka, vybavil si prístup do webmaster tools a všimol si tento príspevok :)
Odkazy sme vraj nenakupovali, ale nejaké predávali... neviem, čo si mám presne pod tým predstaviť, mne sa to zdá taký istý prúser :) Vo webmaster tools je presne toto: Nedostupná ‎(2)‎ - Nenájdené ‎(213)‎ - Nie je sledovaný ‎(12)‎ - Obmedzené súborom robots.txt ‎(1)‎ - V súboroch Sitemap ‎(83)‎
Takže už mi ostáva iba otázka: stojí ten reinclusion request za pokus? :)

V pravom rohu máte skrytý odkaz na Comsultia.com, zrušte ho. Pridajte predaným odkazom nofollow atribút a potom požiadaj o ten reinclusion request. Daj vedieť o týždeň-dva.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod radomeer v Štv, 08. Okt 2009, 07:15

tybi Napísal:V pravom rohu máte skrytý odkaz na Comsultia.com, zrušte ho. Pridajte predaným odkazom nofollow atribút a potom požiadaj o ten reinclusion request. Daj vedieť o týždeň-dva.

OMG! Toto by mi ani vo sne nenapadlo hľadať na našej stránke skryté odkazy ;) Pravdepodobne tam malo byť v pôvodnom designe logo alebo čosi, ale nejak sa na to zabudlo. To mohlo byť spolu so všetkým spomenutým pre google celkom slušný dôvod prečo penalizovať. Ako si tú linku vlastne objavil? Je na to nejaký nástroj? Lebo ručne by sa mi to nechcelo, resp. ani by mi to nenapadlo na vlastnom webe...
Tak už iba zistím, či sú tam ešte tie predané odkazy a pošlem ten reinclusion. Iba malá otázočka: stačí to v slovenčine alebo sa oplatí babrať aj s angličtinou?
Díky moc tiby, ak to vyjde tak máš u nás určite odporúčanie ak v budúcnosti bude nejaký klient pýtať pokročilejšie SEO (keďže my poskytujeme iba základne služby typu adwords kampane a podobne).
radomeer

Poslaťod tybi v Štv, 08. Okt 2009, 10:02

radomeer Napísal:Ako si tú linku vlastne objavil? Je na to nejaký nástroj?

http://209.85.129.132/search?q=cache:ht ... en&strip=1

Odkaz je hneď hore a v normálnom zobrazení som ho nevidel, tak som si ho našiel v zdrojovom kóde.

radomeer Napísal:Iba malá otázočka: stačí to v slovenčine alebo sa oplatí babrať aj s angličtinou?

Ja som ho v slovenčine nikdy poslať neskúsil, takže neviem... pre istotu ho pošli v angličtine. Presne popíš svoju situáciu - teda, že nevieš, čo je presným problémom, ale že ste urobili tie a tie úpravy - odstránili skrytý odkaz a pridali nofollow na predané odkazy.

radomeer Napísal:Díky moc tiby, ak to vyjde tak máš u nás určite odporúčanie ak v budúcnosti bude nejaký klient pýtať pokročilejšie SEO (keďže my poskytujeme iba základne služby typu adwords kampane a podobne).

Zatiaľ by som si veľmi neďakoval :mrgreen: , nie som si úplne istý, čím to je. Uvidíme... skús a nezabudni dať vedieť.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod radomeer v Štv, 08. Okt 2009, 13:02

tybi Napísal:Odkaz je hneď hore a v normálnom zobrazení som ho nevidel, tak som si ho našiel v zdrojovom kóde.

Aha takže si len normálne prechádzal myšou a všimol si si že tam ukazuje odkaz na prázdnom mieste? :) Tiež sa čudujem že som si to sám nevšimol, hoci stránku dosť často používam...

Inak žiadosť som poslal, uvidíme teda čo to spraví a samozrejme dám vedieť ak sa to podarí (a povedzme po tých dvoch týždňoch ak sa to nepodarí). Je to určite zaujímavá téma, hlavne preto že sa to nestáva každý deň ;)
radomeer

Poslaťod tybi v Pia, 09. Okt 2009, 11:52

radomeer Napísal:Aha takže si len normálne prechádzal myšou a všimol si si že tam ukazuje odkaz na prázdnom mieste? :) Tiež sa čudujem že som si to sám nevšimol, hoci stránku dosť často používam...

Nie, nechal som si zobraziť textovú verziu stránky a tam sa mi hneď hore objavil odkaz (pozri ten odkaz, ktorý som ti poslal na Google cache), ktorý som pri normálnom (s obrázkami) pozeraní nevidel.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod radomeer v Sob, 10. Okt 2009, 09:18

tybi Napísal:Nie, nechal som si zobraziť textovú verziu stránky a tam sa mi hneď hore objavil odkaz (pozri ten odkaz, ktorý som ti poslal na Google cache), ktorý som pri normálnom (s obrázkami) pozeraní nevidel.

Díky, už chápem.. Ak sa nebodaj nabudúce stretnem s čímsi podobným, už viem čo mám použiť ;)
radomeer

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia