Odkaz na stranku + indexacia

Otázky ohľadne získavania spätných odkazov, ako určiť ich kvalitu a ako ich získať. Sem patria aj ponuky na výmenu odkazov, nákup/predaj odkazov a registrácia do katalógov.

Odkaz na stranku + indexacia

Poslaťod Robert.T v Pia, 16. Máj 2008, 23:18

Dobry vecer.

Som uplny laik co sa tyka webdesignu ako aj SEO. Vytvoril som stranku, ale google mi ju nevie najst. Teda, na siet som ju zavesil len dnes. Vo webmaster tools som uz verifikoval a poslal sitemap...pise mi ze mam pockat par hodin na vysledok. Na tomto fore som vsak cital, ze je este potrebne pridat odkaz na moju stranku, najlepsie na nejaky relevantny web. Stacilo by napisat odkaz na moju stranku napr na tomto (alebo aj na inom) fore? Lebo toto som celkom nepochopil.Za rady dakujem.
Robert.T

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Re: Odkaz na stranku + indexacia

Poslaťod marvas v Sob, 17. Máj 2008, 07:46

Stačilo by :D:D ale nie je to celkom férové SEO. Radšej vyskúšaj registráciu do katalógov (Zoznam, Centrum, Atlas a tak).
Vo voľnom čase píšem SEO blog s názvom Martin Vasko o SEO.
marvas

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod Robert.T v Sob, 17. Máj 2008, 08:14

Ved prave aj mna napadlo ze spamovat fora odkazom na moj web nie je velmi eticke riesenie. Skusim teda tu registraciu...este jedna hlupa otazka....je to spoplatnene alebo nie? Som totiz uplny beginner, este neviem co a ako funguje. Dakujem
Robert.T

Poslaťod Dmagician v Sob, 17. Máj 2008, 08:24

Sitemap na zaindexovanie funguje aj ked nemas spatny odkaz. Presne ako pisu, treba pockat.
Obrázok užívateľa
Dmagician

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod okuin v Sob, 17. Máj 2008, 08:38

Nesuhlasim, ze ziskavanie spatnych odkazov z for je neferove.. podpis kazdeho clena fora sluzi aj na to, aby si tam odkaz dal a ked pise k veci a zucastnuje sa diskusie, tak v tom nevidim problem ;)
okuin

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod marvas v Sob, 17. Máj 2008, 08:40

A k tej registrácii: Ak máš nekomerčné stránky tak je to samozrejme zadarmo. Ak máš stránky firmy tak je to väčšinou tiež zadarmo.
Vo voľnom čase píšem SEO blog s názvom Martin Vasko o SEO.
marvas

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod Robert.T v Sob, 17. Máj 2008, 08:44

Dakujem.

Cakam na zaindexovanie v Googli. Neviete ako dlho to moze trvat? A treba sa do kazdeho slovenskeho vyhladavaca registrovat zvlast alebo je nieco univerzalne? A kde sa registruje napr. na zoznam.sk? Ja mam webhosting cez atlantis.sk a tam mam ponuku za par korun na registraciu mojej stranky do svetovych a slovenskych katalogov. Keby som si to aj objednal, nevadi ze moja stranka uz caka na zaindexovanie v Googli? Za odpoved dakujem.
Robert.T

Poslaťod Robert.T v Sob, 17. Máj 2008, 08:46

Okuin, v tomto s Tebou suhlasim. Ja mam vsak specificke komercne stranky, ktore sa na vacsinu for velmi nehodia. Iba ze by sa jednalo o forum ohladom stavebnictva:)
Robert.T

Poslaťod Dmagician v Sob, 17. Máj 2008, 09:11

Robert.T Napísal:Dakujem.

Cakam na zaindexovanie v Googli. Neviete ako dlho to moze trvat?

Do 3 dni boli stranky zo sitemapy vyhladatelne vo vysledkoch google. Bola to vsak mala mapa. Google limituje pocet pristupov na stranku takze nemusi vsetko zaindexovat hned.
Obrázok užívateľa
Dmagician

Poslaťod okuin v Sob, 17. Máj 2008, 10:39

Do kazdeho katalogu sa musis registrovat osobitne.. ziadne univerzalne registracie po jednom kliku, alebo nieco podobne, ako ponukaju mnohe firmy nerob, je to len obycajny spamming.. A to je jedno, aku mas firmu, do podpisu si to mozes dat.. ved preto sa to aj vola podpis, mozes tam dat svoje meno, slogan alebo svoj web, aby ludia vedeli, co si zac.. takze pokial prispievas na nejakych normalnych forach, tak to nie je problem..
okuin

Poslaťod tybi v Str, 21. Máj 2008, 08:44

Dmagician Napísal:Sitemap na zaindexovanie funguje aj ked nemas spatny odkaz. Presne ako pisu, treba pockat.

Kde to píšu? :shock:

Indexovanie bez spätného odkazu je síce možné, ale vďaka sitemape to nebolo. Práve to, že ten web je malý, môže takýto dojem vyvolať. Podľa logiky by ale mal zaindexovať aj veľkú sitemapu. Kde je rozdiel?
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod Dmagician v Str, 21. Máj 2008, 13:47

tybi Napísal:Indexovanie bez spätného odkazu je síce možné, ale vďaka sitemape to nebolo.

Takže napriek tomu že nevieš o ktorý web sa jedná a zároveň sám pripúšťaš že indexovanie len zo sitemapy je možné, tvrdíš že tomu tak nebolo. ;-) Pripustam ale moznost ze na stranku v tej dobe uz existovali linky z nejakeho webu typu "slovenskedomeny.sk". Kedze domena existovala od oktobra 2007. Stranka sa ale vo vysledkoch vyhladavania zobrazila az po pridani sitemapy. To mam overene.

tybi Napísal:Kde to píšu? :shock:

Pisalo to vo webmaster tools, vid prvy prispevok.. "poslal sitemap...pise mi ze mam pockat par hodin na vysledok"
Obrázok užívateľa
Dmagician

Poslaťod tybi v Str, 21. Máj 2008, 18:36

Dmagician Napísal:
tybi Napísal:Indexovanie bez spätného odkazu je síce možné, ale vďaka sitemape to nebolo.

Takže napriek tomu že nevieš o ktorý web sa jedná a zároveň sám pripúšťaš že indexovanie len zo sitemapy je možné, tvrdíš že tomu tak nebolo. ;-) Pripustam ale moznost ze na stranku v tej dobe uz existovali linky z nejakeho webu typu "slovenskedomeny.sk". Kedze domena existovala od oktobra 2007. Stranka sa ale vo vysledkoch vyhladavania zobrazila az po pridani sitemapy. To mam overene.

Pripúšťam indexovanie bez spätného odkazu, ale hovorím, že príčinou nie je submitovaná sitemapa.

Inak, je naozaj ťažké ustrážiť, aby web nemal žiadny spätný odkaz (pekný paradox :lol: )... tvoj príklad so slovenskedomeny.sk a im podobné.
Dmagician Napísal:
tybi Napísal:Kde to píšu? :shock:

Pisalo to vo webmaster tools, vid prvy prispevok.. "poslal sitemap...pise mi ze mam pockat par hodin na vysledok"

To má počkať pár hodín na to, až si Google tú sitemapu stiahne, nie na to, až stránky vloží do svojho indexu.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod Dmagician v Str, 21. Máj 2008, 20:21

To má počkať pár hodín na to, až si Google tú sitemapu stiahne, nie na to, až stránky vloží do svojho indexu.

Presne tak. Druha veta zacina velkym pismenom a konci bodkou. Nehovori o tom ze za par hodin bude stranka zaindexovana. O tom pisem inde. Respektive, pisem tam doslova ze vo vysledkoch vyhladavania sa stranka objavila do 3 dni. Myslim ze v oboch pripadoch je to dostatocne jednoznacne a zrozumitelne napisane.
Obrázok užívateľa
Dmagician

Poslaťod Robert.T v Pia, 23. Máj 2008, 15:51

takze, uz sa mi podarilo zohnat niekolko odkazov na moju stranku. Lenze nastal pre mna maly problem... Ked dam nazov mojej firmy do googlu, tak tie vsetky nove odkazy moju stranku predbehli, a teda moj firmeny web je az na druhej strane...neviete niekto co s tym? Dakujem
Robert.T

Poslaťod okuin v Pia, 23. Máj 2008, 16:53

Radsej nam uz konecne hod link, nech sa na to kukneme :D
okuin

Poslaťod Robert.T v Pia, 23. Máj 2008, 17:03

Dobre. Je to http://sklotex.eu. Je to moja prva stranka ktoru som vytvoril, je robena postupne podla knihy a zacinal som s vedomostami od nuly, takze vela necakajte:) Dakujem

shaggy: existuje také magické tlačítko "upraviť" a vďaka nemu nemusíš písať za sebou viac zbytočných príspevkov (ak urobíš náhodou chybu).
Robert.T

Poslaťod Robert.T v Pia, 23. Máj 2008, 17:10

Problem je ze predvcerom som zacal registrovat svoj web v SK katalogoch. Niektore uz ma registrovali. Predtym mi google po zadani "sklotex" nasiel moju stranku na cca 8 mieste, ale teraz je az za tymi odkazmi v SK registroch - cca na 15 miste. A ja neviem preco.
Robert.T

Poslaťod okuin v Pia, 23. Máj 2008, 19:59

No vsetko chce cas, ty na to ides velmi zhurta, respektive ocakavas vysledky hned, seo je otazkou tyzdnov, mesiacov.. Daj google cas, nech si to usporiada, dalsia vec je, ze napriklad dane katalogy su o dost starsie, maju urcity PR atd, takze google im priklada vacsiu vahu ako nejakej uplne novej stranke.. takze znovu, cas.. Dalsia vec, len tak namatkovo som isiel infobanka.sk, kde si umiestnil profil svojej firmy, ale ziaden link si tam neuviedol.. takto sa spatne odkazy nezbieraju ;) A co sa tyka webu, ako si ho robil? Lebo je naozaj jednoduchy a design nic moc.. ja chapem, ze si zaciatocnik, ale ked tak si si mohol stiahnut nejaky free css template a ten prerobit trochu a stacilo by to..
okuin

Poslaťod Robert.T v Sob, 24. Máj 2008, 10:08

Vies, potreboval som si osvojit pracu s tagmi. Ja som na zaciatku nevedel absolutne nic, takze som to urobil najjednoduchsou moznou cestou. Uz ma totoiz vsetci hnali aby som konecne aspon nieco zavesil na web. Kazdopadne, je tam teraz tato stranka a ja od zaciatku buduceho mesiaca budem pracovat na nejakej reprezentativnejsej forme. Ja viem ze je to web velmi amatersky. Co sa tyka tej i-firmy.sk, tak tam ma uz nejaky dobrak zaregistroval pred 2 rokmi, ked som este nemal web. Teraz som tam dal poziadavku na aktualizaciu udajov, tak do 14 dni by to tam malo byt.Dakujem
Robert.T

Poslaťod okuin v Sob, 24. Máj 2008, 10:30

No sak ja beriem, ze si zaciatocnik.. ja len hovorim, ze jednoducho si das do googlu free css template, nejaky pekny si stiahnes, otvoris si ho napriklad v dreamveaweri, poupravujes, nahodis vlastny text, obrazky a mas normalnu stranku.. to je len moj tip, ako by som to urobil.. a meta tagy a take veci nastavis aj tam..
okuin

Poslaťod Robert.T v Sob, 24. Máj 2008, 18:13

Jasne, zamyslam sa nad upravou free css templatov, aj som to skusal. V dreamweaveri velmi pracoavt neviem, a ked som sa pokusal, tak mi najvacsi problem robil panel s jazykovymi mutaciami. Nenasiel som teplate ktora by mala 2 navigacne listy, a ked som sa pokusal nejako zakomponovat odkazy na jazykove mutacie do tej template, kvalitne mi ju rozhasilo. Proste bud musim najst template ktora mi bude velmi vyhovovat, alebo sa naucit poriadne naucit ovladat dreaweaver a hlavne pochopit vsetko okolo toho. Ale to uz nie je k teme tohto fora:)
Robert.T

Poslaťod Pavol Navratil v Ned, 17. Jan 2010, 10:02

Dobry den uplne sa vsetkym ospravedlnujem! Moj prispevok sem isto nepatri ale zakladat dalsi topik koli tomu nebudem. Mam takuto dilemu s ktorou si neviem poradit. Vlastním domenu ktora je hlavnou stránkou webu, pre kazdu jazykovu mutaciu som pouzil subdomenu a na subdomene mam samostatny sitemap ktory obsahuje url stránky v subdomene danneho jazyka v tvare sitemap-sk.xml zatial co na hlavenej domene mam len sitemap.xml ktorý obsahuje vsetky url jazykových mutacii. Moja otazka znie: Je táto "pripona -sk.xml" problém pre citanie robotmi? Moze to byt takto oznacene?

ak by sa nasiel niekto ochotny mi online poradit cez skype moj nick je powerede3, ale samozrejme ze ocakavam odpoved tu na fore.

Dakujem Navratil

kto by mal zaujem sa prevrtat mojimi strankami a pozistovat co je na nich zle urobene tu je link pre vas. https://roulettesystemmillennium3.com/
Pavol Navratil

No PageRank information available

Späť na Linkbuilding

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia