Odkaz na web s PageRank7 - přínos?

Diskusia o SEO technikách - všeobecné rady a návody ako vylepšiť umiestnenie web stránok vo vyhľadávačoch Google, Yahoo, MSN, Seznam a ďalších.

Odkaz na web s PageRank7 - přínos?

Poslaťod Carl114 v Pia, 10. Júl 2009, 14:22

Řeším teď takovou blbost. Chtěl bych Vám jí přiblížit. Jde vlastně o dvě jednoduché otázky. Budu moc rád, za nějakou diskuzi a třeba vysvětlení. Tady jsou ...

Chtěl bych odkazovat na nějaký projekt. Jde o to, že odkaz na něj již mám v jednom článku. Je lepší odkazovat například ze 3 článků přímo na ten projekt, či napsat, že odkaz na něj najdou v článku .. a odkázat na něj? Jde o to, že když na ten projekt budu odkazovat z těch 3 článků a projekt je navštěvovaný a má PR6 ... můžou si takovým odkazem články nějak pomoci (viz otázka číslo 2)? Nebo je lepší odkázat všechno na jeden článek svůj s odkazem na projekt. Vrtá mi to hlavou. Chtěl bych vědět Váš názor. Jak z pohledu návštěvníka, tak z pohledu SEO.

Pokud nějaký web odkazuje na druhý, který je důvěryhodný a má třeba PageRank6. Můžeme říct, že se stává také důvěryhodným? Popřípadě, tím, že odkáže na ten web nějaký ten PR ztratí, ale může si tím i nějak pomoci? Myšleno tak, že sice klesne PR, ale stane se důvěryhodným a zlepší se tak pozice ve vyhledávání a pod.?
Navštivte můj osobní blog nebo Twitter...
Obrázok užívateľa
Carl114

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Re: Odkaz na web s PageRank7 - přínos?

Poslaťod tybi v Pia, 10. Júl 2009, 14:38

Carl114 Napísal:Chtěl bych odkazovat na nějaký projekt. Jde o to, že odkaz na něj již mám v jednom článku. Je lepší odkazovat například ze 3 článků přímo na ten projekt, či napsat, že odkaz na něj najdou v článku .. a odkázat na něj?

Pokud tvůj vlastní článek přináší něco nového pro uživatele (nový pohled na ten daný projekt), tak je určitě dobré, abys odkazoval na svůj vlastní článek. Pokud se ten starý článek nevztahuje k novému tematu, pak je lepší odkazovat přímo na web toho, o kom článek je.

Carl114 Napísal:Pokud nějaký web odkazuje na druhý, který je důvěryhodný a má třeba PageRank6. Můžeme říct, že se stává také důvěryhodným? Popřípadě, tím, že odkáže na ten web nějaký ten PR ztratí, ale může si tím i nějak pomoci? Myšleno tak, že sice klesne PR, ale stane se důvěryhodným a zlepší se tak pozice ve vyhledávání a pod.?

Ano, vyhledavače celkem určitě používají algoritmy odměňující weby, které odkazují na jiné důvěryhodné weby.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod Carl114 v Pia, 10. Júl 2009, 14:50

Díky za rychlou odpověď. Víš vrtalo mi to hlavou a jsem rád, že jsem dostal odpověď tak rychle a od tebe. Díky!! Uznávám lidi jako jsi ty.

Všechno mě napadlo, když jsem našel kamarádovo web. Neregistroval ho nikam a nemá téměř žádné odkazy, ale má PR3. Odkazuje totiž z každé stránky na můj web. Napadlo mě jestli to má nějakou spojitost a ono jo :-)

Ještě jednou díky! Miluju podobný fóra kde si lidi navzájem pomáhají :)
Obrázok užívateľa
Carl114

Poslaťod Homer v Štv, 25. Feb 2010, 11:36

Zřejmě to nebude tak jednoduché, určitě bude hrát roli také relevance odchozích odkazů na autoritativní weby. Kdyby tomu tak nebylo, na každém MFA by za chvíli byly odkazy na Wikipedii nebo Google.
Katalog Abramis - odkazy pro rybáře, SEO, webdesign - SeoAgency.cz
Obrázok užívateľa
Homer

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Poslaťod Carl114 v Štv, 25. Feb 2010, 14:03

To určitě ano. Web na který bych odkazoval by musel být na podobné (nejlépe na stejné) téma. Kdyby to byl nerelevantní odkaz tak by uživatelům nepřinesl žádný užitek a vyhledávače to budou určitě řešit. Já ovšem myslel odkaz na něco, co je tématem podobné tomu, co by bylo na mé stránce - v tom případě se shodneme.
Obrázok užívateľa
Carl114

Poslaťod rajoslav v Štv, 25. Feb 2010, 16:51

Hm :), tiež sa zamýšlam nad niečím takýmto. Ako to bude podľa vás v tom prípade, ak sa použije atribút rel="nofollow" a po druhé, čo to bude robiť :) ak sa odkazuje z jednej stránky webu na viacero podstránok autority (dajme tomu bez nofollow). Vopred ďakujem za odpovede.
rajoslav

Poslaťod Carl114 v Uto, 02. Mar 2010, 16:28

Proč používat nofollow? Nějak moc nechápu. Pokud je to odkaz na podobné téma, pak si myslím, že označovat ho parametrem nofollow je hloupost. Takový odkaz ranky nepřenáší a robot ho neindexuje a to naprosto bez důvodu. Napsal jsem o tom pár řádku v článku Jsme jen chamtivá prasata.
Obrázok užívateľa
Carl114

Poslaťod rajoslav v Uto, 02. Mar 2010, 17:42

Ok, je to blbosť :), a čo druhá časť otázky? Je nejaký rozdiel ak z jednej stránky odkazujem na autoritu raz alebo desaťkrát?
rajoslav

Poslaťod Carl114 v Uto, 02. Mar 2010, 21:53

Přehánět bys to rozhodně neměl. Používej zdraví rozum. Myslím, že největší hodnocení budou vyhledávače dávat odkazu, který je začleněn do textu, obklopen podobnými slovy (tématem) a s kvalitním textem odkazu (anchor). Jestli odkážeš desetkrát nebo jednou... nejsem odborník jako tybi, ale myslím, že by ty odkazy měli být přirozené / takže takové jako píšu o pár řádků vejš :).
Obrázok užívateľa
Carl114

Poslaťod rajoslav v Uto, 02. Mar 2010, 23:17

Ony by boli samozrejme prirodzené, so všetkým čo hovoríš, len by ich bolo o dosť viac :) Uvediem teda príklad: Dajme tomu, že stránka http://www.recepty.sk je autorita. Ja vytvorím nejakú stránku http://www.10naj-polievok.sk. Na tejto stránke bude podľa názvu domény desať najlepších polievok na svete :D. Pri každej z nich budem odkazovať na nejakú podstránku autority. Dá sa to nejako porovnať s tým, ak by viedol na stránku autority jediný odkaz? Samozrejme mám na mysli predovšetkým z pohľadu TrustRank-u.
rajoslav

Poslaťod Homer v Str, 03. Mar 2010, 15:56

Odkaz z každé URL se započítává zvlášť. Pokud bude mít odkazující web 10 podstránek a z každé povede odkaz na nějaký web, získá tento web 10 příchozích odkazů.
Obrázok užívateľa
Homer

Poslaťod rajoslav v Str, 03. Mar 2010, 22:46

Nie, mám na mysli že ten odkazujúci web bude mať jedinú stránku. Alebo proste že ten web bude z jednej jeho stránky odkazovať na desať podstránok autority.
rajoslav

Poslaťod Homer v Sob, 06. Mar 2010, 10:07

Ano, i tomto případě se to počítá jako deset samostatných odkazů, protože každý odkazuje na jinou URL. Určitě bude vhodné každému odkazu dát jiný anchor a obalit je klíčovými slovy.

Jenom bych to nepřeháněl s množstvím linků z jedné podstránky, aby to vyhledávače nehodnotily jako linkfarm, ale 10 by asi nemělo vadit
Obrázok užívateľa
Homer

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia