Page load time a pozícia v Google

Page load time a pozícia v Google

Poslaťod JR_ v Pia, 27. Nov 2009, 17:42

Zdravím,
objavil som zaujímavý rozhovor s Mattom Cuttsom ohľadom času načítania stránky a pozíciou v G. Tu je: http://www.webpronews.com/topnews/2009/ ... or-in-2010

Samozrejme hneď som začal optimalizovať svoju stránku, veď čo keď to google na budúci rok naozaj sputí :D
Pozrel som si odporúčania vo Firebugu a zistil som že okrem iného nemám zapnutú gzip kompresiu. Je to jeden riadok v .htaccess:
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/javascript
Ale čo to? Ani SEOCHAT to nepoužíva!!! Takže teraz neviem... Máte s tým niekto skúsenosti???

Ešte link na overenie gzip kompresie:
http://www.gidnetwork.com/tools/gzip-test.php
Naposledy upravil JR_ dňa Ned, 29. Nov 2009, 12:42, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
JR_

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Re: Page load time a pozícia v Google

Poslaťod tybi v Sob, 28. Nov 2009, 19:40

Ahoj, rýchlosť načítania stránky môže byť len tak dôležitým faktorom, akým je pre používateľov. Ak sa pohybuje v normálnych medziach, niet čo riešiť, vytunenie o stotiny sekúnd asi nijak nepomôže. IMO Pôjde skôr o znevýhodnenie stránok, ktoré majú naozaj veľmi vysokú dobu načítania. Alebo si viem predstaviť, že by pri duplicitných stránkach s podobnou dôveryhodnosťou (napr. TASR článok prebraný viacerými servermi) boli zvýhodnené tie rýchlejšie. Pre bežných smrteľníkov to však v 99% nebude žiadny rozdiel.

Čo sa týka SEOchatu... zdá sa ti, že sa stránky SEOchatu načítajú pomaly?
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod JR_ v Ned, 29. Nov 2009, 12:35

Jasné že sa mi nezdá SEOCHAT pomalý (mám dosť rýchle pripojenie 30Mbps down 20Mbps up :D), ale prečo neznížiť trafic keď sa to dá pomerne jednoducho?
CSS minifiy a zapnutie kompresie zvládne aj amatér ako ja, ale s niektorými vecami však neviem pohnúť - Parallelize downloads across hostnames (táto moja stránka až taká závratne rýchla nebude: http://www.anatomic.sk/lezecke-chyty/0-vsetky-chyty a tam by sa zrejme paralelizácia zišla), Combine external JavaScript... .

Preto by so si rád prečítal článok o zrýchlení stránok od niekoho kto tomu rozumie. Tiež si myslím že to nejaký závratný posun vo výsledkoch robiť nebude, ale každopádne sa mi páči, že G. začína tlačiť aj na optimalizáciu rýchlosti.
Obrázok užívateľa
JR_

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Poslaťod shaggy v Ned, 29. Nov 2009, 14:33

Preto by so si rád prečítal článok o zrýchlení stránok od niekoho kto tomu rozumie.

Myslím, že táto požiadavka by mala smerovať na nejaké fórum venované tvorbe stránok (programovaniu), so SEO to súvisí minimálne a treba na to trochu hlbšie znalosti ako iba vedieť nakódovať html šablónu (preto spomínam to programovanie).

Ak ti ide o zrýchlenie, tak by som sa skúsil poobzerať po iných možnostiach. Napr. v hlavičke nepoužívať 24bit PNG, ale spojiť ho spolu s tým pozadím, určite tým ušetríš miesto. A ďalšia možnosť je vynechať tú strašnú, animovanú faviconu, opäť to má pár KB naviac (keď už ti tak záleží na optimalizácii veľkosti stránok).
Obrázok užívateľa
shaggy

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia