Počet URL

Počet URL

Poslaťod matje okrob v Uto, 01. Dec 2009, 11:09

Zdravím páni (prípadne dámy),

Mám web, ktorý ma v G zaindexovaných momentálne cca 1.070.000 stránok, každá v podstate unikátna, avšak väčšina z nich má pre užívateľa malý význam. Napr. stránka so zoznamom krajčírstiev v bratislavkom kraji ale pre užívateľa je zaujímavejší zoznam krajčísrtiev v Senci (mám aj takú URL).

Otázka: má z pohľadu pretakania PR na webe význam zredukovať URLs len na také, ktoré sú pre užívateľa relevantné? Čiže zabezpečiť, aby sa z Googlu užívateľ nevedel dostať na spomínaný celý BA kraj, ale len na jednotlivé okresy, či obce, aj keď priamo na webe má pomocou AJAXového vyhľadávania možnosť dosiahnuť zoznam krajčírstiev kdekoľvek.

Snáď som bol zrejmý :) Ďakujem.
matje okrob

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Re: Počet URL

Poslaťod tybi v Štv, 03. Dec 2009, 20:02

Otázka skôr je, že ak to pre používateľa nemá zmysel, na čo to potom kategorizovať podľa bratislavského kraja? Na čo mu pridávať jeden klik navyše?

Inak samozrejme áno... strkaním balastu do vyhľadávania môžeš poškodiť naozaj užitočné stránky. Pred tým ale, než by si sa vydal použiť nofollow alebo nebodaj robots.txt... skús popremýšľať, či neexistuje spôsob, akoby si mohol tie krajčírstva kategorizovať tak, aby sa stránky, ktoré sú pre používateľa dôležité, dostali do popredia (na jeden, alebo čo najmenej klikov od úvodnej/najsilnejšej stránky).
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod matje okrob v Pon, 07. Dec 2009, 14:53

Zmysel to určite má, pretože "krajčírstva" nie sú jedinou kategóriou a sú aj také, pre ktoré má zmysel ich listing napr. podľa kraja.

Ako som spomínal, priamo na webe môže užívateľ filtrovať čo chce a kde chce pomocou AJAX vyhľadávania.
Tento problém sa týka len vyhľadávačov a užívateľov bez JS. Vyriešil som to tak, že z homepage odkazujem na pravdepodobne najžiadanejšie (užitočné pre najviac užívateľov) listingy a z nich, podľa katgórie a lokality ďalej do hľbky stránky.

Keby som odkazoval na všetky kombinácie lokalít a kategórií, boli by to tisíce odkazov, takže som to takto zredukoval a budem čakať, či sa listingy linkované z home začnú umiestňovať vyššie...

Vďaka za názor.
matje okrob

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod tybi v Štv, 14. Jan 2010, 15:28

matje okrob Napísal:Zmysel to určite má, pretože "krajčírstva" nie sú jedinou kategóriou a sú aj také, pre ktoré má zmysel ich listing napr. podľa kraja.

V tom prípade by som krajčírstva podľa kraja nekategorizoval a kategorizoval by som len tam, kde to zmysel má.

matje okrob Napísal:Vyriešil som to tak, že z homepage odkazujem na pravdepodobne najžiadanejšie (užitočné pre najviac užívateľov) listingy a z nich, podľa katgórie a lokality ďalej do hľbky stránky.

To je dobré riešenie.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia