Počet znakov v doméne

Počet znakov v doméne

Poslaťod FSP v Pon, 20. Jún 2011, 10:03

Z ľudského hľadiska, ale aj z pohľadu vyhľadávačov aký maximálne dlhý názov domény odporúčate? Ľudia majú radi kratšie názvy, vyhľadávače zrejme zas, keď je tam obsiahnuté kľúčové slovo. Napr. keď má niekto vyťukať názov domény na 20 znakov je to o dosť otravnejšie ako keď má doména len nejakých 7-8 znakov.
Learning by Helping
FSP

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Re: Počet znakov v doméne

Poslaťod samarket v Uto, 21. Jún 2011, 20:58

Skús uviesť konkrétny príklad. Ak nechceš priamo uviesť príklad domény o ktorú sa zaujímaš (ani ti to neodporúčam, lebo špekulanti sú všade ;) ), tak skús nejaký podobný príklad.

Najdôležitejšie pri rozhodovaní kw vs. nie kw v doméne, je že na koľko je SEO ako reklamný kanál pre teba dôležitý.

Povedzme tento web: http://www.levne-ubytovani-hradec-kralove.cz/ je na Sezname na 2. mieste na Hradec Králové ubytování, ale je ťažko zapamätateľný, nepoužiteľný pre reklamu v rádiu

Najdete nás na wé wé wé levné pomlčka ubytování pomlčka hradec pomlčka králové bodka cé zet

Každopádne základný benefit, ktorý máš z kľúčového slova v názve domény je to, že keď niekto na teba odkáže spôsobom, že uvedie URL, tak tento odkaz v anchor texte obsahuje kľúčové slovo. Budú na teba podľa teba ľudia takto odkazovať :?:

Záver je taký, že ak:
:arrow: SEO je pre teba prioritný marketingový kanál
:arrow: Je predpoklad, že veľa odkazov bude vo forme URL (nemusí byť URL, ale ľudia často odkazujú aj názvom stránky)

potom siahni po doméne s kľúčovým slovom. Ak nie, tak vyber riešenie, ktoré je ľahko zapamätateľné a vhodné pre typ marketingu, ktorý budeš využívať. Ideálna je kombinácia oboch spôsobov :D

A samozrejme doména by mala mať max. 1 pomčlku, teda 2 slová a nezabudni registrovať jak verziu bez pomlčky, tak aj s pomlčkou ;)
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod axweb.sk v Uto, 21. Jún 2011, 22:35

tiez sa priklanam k poslednemu prispevku od [samarket]:

DLHA DOMENA
+ viac klucovych slov, alebo aspon jedno kw
- tazko zapamatatelne + tazko opisatelne z pocutia napr. v radiu, telke, billboard...

KRATKA DOMENA
+ lahko zapamatatelne
- mensia sanca ze sa najde volna domena s klucovym slovom

Mozno by stalo za to polozit si otazku - AKO SA BUDE DOMENA / WEB najcastejsie propagovat? Ak aj v mediach - tak kratku domenu. Ak len na internete, tak kludne aj dlhsiu (ludia ked maju na co kliknut tak kliknu - a je im to jedno ake dlhe to je ;) )
Tvorba webstránok na kľúč: axweb.sk
PR články zadarmo: SeoPRclanky.sk
Obrázok užívateľa
axweb.sk

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod tybi v Pia, 01. Júl 2011, 09:09

Ak je to seriózny biznis, ja som za krátku zapamätateľnú doménu, kľudne aj bez kľúčového slova.
Ak je to MFA web, presný výraz (aj dlhší) v doméne môže byť jedinou výhodou oproti ostatným konkurentom.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod axweb.sk v Pia, 01. Júl 2011, 16:38

tybi Napísal:Ak je to seriózny biznis, ja som za krátku zapamätateľnú doménu, kľudne aj bez kľúčového slova.
Ak je to MFA web, presný výraz (aj dlhší) v doméne môže byť jedinou výhodou oproti ostatným konkurentom.

... pravda (bez slov) :)
Tvorba webstránok na kľúč: axweb.sk
PR články zadarmo: SeoPRclanky.sk
Obrázok užívateľa
axweb.sk

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod tomasrazga v Pia, 08. Júl 2011, 09:09

Podla mojho nazoru a skusenosti som za dve domeny. Jedna kratka a lahko zapamatovatelna, ktoru propagujem ludom a tu by som presmeroval na stranku s domenov ktora obsahuje klucove slova. A mam chytene jedno aj druhe.
tomasrazga

No PageRank information available

Poslaťod samarket v Pia, 08. Júl 2011, 10:17

tomasrazga Napísal:Podla mojho nazoru a skusenosti som za dve domeny. Jedna kratka a lahko zapamatovatelna, ktoru propagujem ludom a tu by som presmeroval na stranku s domenov ktora obsahuje klucove slova. A mam chytene jedno aj druhe.

A užívateľ má z toho bordel :!: si predstav, že ideš napr. na sme.sk a to bude presmerované na internetovy-dennik.sk. Samozrejme v niektorých individuálnych prípadoch by to fungovať mohlo, ale ak chce človek budovať brand, tak to neprichádza do úvahy. Teoreticky to môže byť skratka napr. namiesto internetovy-dennik.sk dať id.sk. Tak by sa to možno dalo.
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod FSP v Pia, 08. Júl 2011, 12:17

Tak v takýchto prípadoch to bude mať v tom bordel. Skôr to bolo myslené tak, že názov domény bude obsahovať najdôležitejšie slová, ale ľudia by chodili cez nejakú skratku, ktorá by bola názvu odvodená.

Napr. jeden z mnohých príkladov, napíšem astn.sk a presmeruje ma to na astrencin.sk
Learning by Helping
FSP

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia