Ja našťastie skrolovať, spodné menu vidím aj bez toho - spodné menu považujem iba za "doplnok", v tom problém nie je.
Pri dlhších textoch (napr. na blogoch) majú ľudia tendenciu úplne ignorovať obrázky. V tomto prípade však obrázok jednoznačne dominuje a priťahuje všetku pozornosť, to nie je dobré (ak teda SAP nie je fotograf, čo predáva svoje portréty).
Dominantný obrázok sa prejavuje aj na tých textoch - majú priehľadné pozadie, ktoré znepríjemňuje čítanie informácií. Vzniká tam určitý "informačný šum", návštevník tak tie 4 boxy vľavo môže považovať iba za doplnkovú informáciu a hľadá niečo, čo je primárnym obsahom toho webu.
Obsah tých boxov je nejednoznačný.
Mám malú firmu, chcem od nich službu - čo si mám vybrať? Explore SAP services, alebo small and midsize companies? A ja som vlastne amatér, mne len spoločník poradil, že používajú SAP a že je dobrý. Kde je jednoznačná a jasná informácia o tom, aké ponúkajú produkty? Mám kliknúť sem, alebo sem? Hore vidím nejaký login, mám sa najprv prihlásiť? Alebo nemusím?Naopak, rovnaký používateľ príde sem -
http://crazyegg.com/ a vidí:
- hlavné funkcie, ktoré ponúka ich služba,
- výhody pre nich/pre ich klientov,
- vedia že sa musia hneď zaregistrovať
Minimum doplňujúcich textov, hovoria k veci, ale stále si zachovali určitý marketingový nádych (stále je to omáčka, aj keď je oveľa viac zrozumiteľná pre bežného človeka).