Uvedeny blog a serial clanku jsem psal ja, takze jen male doplneni. U jedne firmy jsem v tabulce doplnoval, ze cenik maji na webu, protoze jsem ho prehledl a sama firma me upozornila, ze ho maji.
U nekterych firem jsem v prubehu aktualizoval komentare v tabulce, ktere byly doplnujici a slo jen o upravu slov a jejich vyzneni, protoze se proti nekterym formulacim nektere firmy branily.
To ze firmy v nekterych pripadech nesouhlasi je dano i tim, ze jejich hodnoceni vyznelo negativne a ty firmy se snazily te nalepky zbavit a snazily se vysvetlit proc a zac, ale prakticky nikdo ten zaver zmenit nedokazal, protoze vim co mi nabizeli, jak mi nabizeli a znam i vic veci z pozadi. Ja je jen nechal at se vypovidaji a ctenari si udelaji pripadny zaver sami.
Kdyz jsem ten test realizoval, dal jsem si velky pozor na to jak bude provedeny a jake zavery budu psat. Kazdy duvod vyrazeni jsem se snazil logicky vysvetlit a odborna verejnost mi nasledne vetsinove dala za pravdu a souhlasi. Provedeni testu bylo prijato velmi pozitivne a to predevsim i od rady agentur, ktere v testu byly zahrnuty.
Jak je i na blogu uvedeno, mam jiste zkusenosti ze sveta PPC. At uz to byla prace pro jednu nadnarodni PPC agenturu, at uz to byla prace primo v Seznam Sklik, kde jsem mel na starost velke klienty a spolupraci s agenturami, at uz je to ted zkusenost se zakladanim vlastniho byznysu na ppcreklamy.cz. Pomerne dobre znam pozadi a i diky tomu jsem se do pripravy toho serialu pustil. Nic takoveho dosud u nas nevzniklo. Nikdo nemel silu dotahnout to do konce, oslovit tolik firem a predevsim zavery zverejnit.
Je spousta agentur, ktere parazituji na tom, ze PPC reklame klienti nerozumí a ze neni moznost jak transparentne porovnat nabidky vice agentur. Na to mel clanek predevsim upozornit. A snad nektere veci casem zmení