preco ma Google najde aj slovo ktore nemam na stranke?

preco ma Google najde aj slovo ktore nemam na stranke?

Poslaťod diro v Uto, 31. Máj 2011, 18:11

Google ma vo vyhladavani najde aj na slovo ktore nemam na stranke, neviete mi povedat preco? :?:
diro

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Re: preco ma Google najde aj slovo ktore nemam na stranke?

Poslaťod peter.kucerka v Str, 01. Jún 2011, 13:39

hod dane slovo a link na strankul
Martinus.sk - Tisíce príbehov. Jedno kníhkupectvo.
peter.kucerka

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (3/10)

Poslaťod Ján Januška v Str, 01. Jún 2011, 16:25

Pravdepodobne sa slovo nachádza v nejakom odkaze, ktorý vedie na tvoju stránku.
Ján Januška

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod shuster v Uto, 14. Jún 2011, 09:50

Google je uplne -. Indexuje co chce, kedy chce. Precital som mnozstva materialov o SEO, nas web pravidelne aktualizujem, vylepsujem co sa tyka SEO s minimalnym efektom. Prave som sa zaregistroval a prestudujem si aj toto forum, mozno sa este nieco priucim. Vytaca ma, ze horsie spravene weby zaidexuje lepsie ako ten nas. Najhorise je, ze ked si raz zaindexuje - (napr. pri chybe) tak sa jej drzi. A potom je tazke hladat na prilis velkom webe kde link nasiel a naindexoval. Chem robit web pre ludi a nie pre vyhladavace, tak nemozem dat ani 404-ky, lebo chem uzivatela presmerovat na funkcny odkaz. Normalne som z toho zufaly...

EDIT 15.6.2011: Nadávky nahradené pomlčkami.
shuster

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Poslaťod peter.kucerka v Str, 15. Jún 2011, 11:23

shuster Napísal:Google je uplne j*bnuty. Indexuje co chce, kedy chce. Precital som mnozstva materialov o SEO, nas web pravidelne aktualizujem, vylepsujem co sa tyka SEO s minimalnym efektom. Prave som sa zaregistroval a prestudujem si aj toto forum, mozno sa este nieco priucim. Vytaca ma, ze horsie spravene weby zaidexuje lepsie ako ten nas. Najhorise je, ze ked si raz zaindexuje p!covinu (napr. pri chybe) tak sa jej drzi. A potom je tazke hladat na prilis velkom webe kde link nasiel a naindexoval. Chem robit web pre ludi a nie pre vyhladavace, tak nemozem dat ani 404-ky, lebo chem uzivatela presmerovat na funkcny odkaz. Normalne som z toho zufaly...

skus hodit link na tvoj web zhodnotime uvidme zistime v com je problem.

A vies dobre a kvalitne spravena 404 ma v konecnom dosledku lepsi efekt ako keby si na neexistujuci odkaz presmeroval usera na homepage
peter.kucerka

Poslaťod shuster v Str, 15. Jún 2011, 12:49

Ja v skutocnosti nepouzivam 404-ky ale 301-ky a aj to len hlavicky. Ale neviem sa nikde dopatrat k tomu. ci sa daju poslat dve hlavicky za sebou aj 301 aj 200 ktoru posle klient po presmerovani na spravny link.
shuster

Poslaťod tybi v Str, 15. Jún 2011, 17:44

shuster Napísal:Google je uplne -. Indexuje co chce, kedy chce. Precital som mnozstva materialov o SEO, nas web pravidelne aktualizujem, vylepsujem co sa tyka SEO s minimalnym efektom. Prave som sa zaregistroval a prestudujem si aj toto forum, mozno sa este nieco priucim. Vytaca ma, ze horsie spravene weby zaidexuje lepsie ako ten nas. Najhorise je, ze ked si raz zaindexuje - (napr. pri chybe) tak sa jej drzi. A potom je tazke hladat na prilis velkom webe kde link nasiel a naindexoval. Chem robit web pre ludi a nie pre vyhladavace, tak nemozem dat ani 404-ky, lebo chem uzivatela presmerovat na funkcny odkaz. Normalne som z toho zufaly...

1. Prestaň nadávať!
2. Ak si schopný postaviť lepší vyhľadávač, postav!
3. Asi vylepšuješ zle! Hlavne, ak si nečítal toto fórum. :mrgreen:
4. Čo je "horšie spravený web"? Tvoj subjektívny pocit.
5. Takže v podstate si napísal, že ty si <vlož si slovo, aké sa ti ľúbi> a odkazuješ na zlé URL, ale Google môže za to, že načúva signálom, ktoré máš na webe.
6. Reindexácia je vecou optimalizácie zdrojov, ktoré Google má - reindexuje to, čo je dôležité a to, čo sa často mení. Staň sa dôležitým.
7. 404-ky sú normálnou súčasťou webu, tie som ešte zaindexované nevidel. Ale napr. ten zlý Google ti dáva možnosť vo Webmaster Tools odsledovať neexistujúce URL a dokonca aj odkazujúce stránky na takéto URL.

Nabudúce skús zúfalosť predýchať a poslať aj nejakú otázku, ktorej odpoveď by ti aj nejak pomohla.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod shuster v Str, 15. Jún 2011, 20:17

tybi Napísal:1. Prestaň nadávať!
2. Ak si schopný postaviť lepší vyhľadávač, postav!
3. Asi vylepšuješ zle! Hlavne, ak si nečítal toto fórum. :mrgreen:
4. Čo je "horšie spravený web"? Tvoj subjektívny pocit.
5. Takže v podstate si napísal, že ty si <vlož si slovo, aké sa ti ľúbi> a odkazuješ na zlé URL, ale Google môže za to, že načúva signálom, ktoré máš na webe.
6. Reindexácia je vecou optimalizácie zdrojov, ktoré Google má - reindexuje to, čo je dôležité a to, čo sa často mení. Staň sa dôležitým.
7. 404-ky sú normálnou súčasťou webu, tie som ešte zaindexované nevidel. Ale napr. ten zlý Google ti dáva možnosť vo Webmaster Tools odsledovať neexistujúce URL a dokonca aj odkazujúce stránky na takéto URL.

Nabudúce skús zúfalosť predýchať a poslať aj nejakú otázku, ktorej odpoveď by ti aj nejak pomohla.

1. to by som sice mohol, ale zrejme uz len to mi ostava
2. to uz je len otazka casu ze to urobi niekto druhy, najma ak si uvedomi ze exituje mnoho kvalitnych webov ktore ma google na haku.
3. web som si uz prestudoval, este mi ostava toto forum. netvrdim ze sa neda naucit nieco nove
4. horsie spraveny web znamena horsie co sa tyka SEO optimalizacie, validity kodu atd. niesom vcerajsi
5. dristy
6. to co znamena?
7. zrejme nechapes o com tocim a na webmasters tools som este nenasiel ziaden uzitocny alebo pouzitelny nastroj

Este dodam ze google absolutne ignoruje menu. Neindexuje obsah zaradom a logicky, ale ani mozno sam nevie ako. Ked som cital tie dokumentacie googlu, tak aj autori tej dokumentacie to priznavaju. Absulutne ignoruje normalne query stringy a vymysla si vlastne. neviem okial ich berie. Za istych okolnosti ich kombinacie sice mozu nasta, ale nikde na webe sa nevyskytuju. Linky ktore tam su, bud absolutne ignoruje, alebo ich nepovazuje za dolezite. A to sa bavime vlastnych odkazoch jedneho webu na svoj obsah.
A to som spracovaval aj sitemap.xml osetroval som aj nofollow linky atd...
shuster

Poslaťod FSP v Štv, 16. Jún 2011, 07:52

Tvoja reakcia na 7. bod len potvrdzuje, že si vo veľa veciach začiatočník, takže veľa vecí robíš zle.

Vďaka GWT som odhalil veľa duplicitných názvov, metapopisov, zlých presmerovaní a pod.
Learning by Helping
FSP

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod shuster v Štv, 16. Jún 2011, 08:12

No mozno by mi pomohol nejaky navod na GWT, ale podla toho co som v nom videl, len dokazuje to aky je google blby.
Jedna vec je zoradovat vysledky vyhladavania podla pageranku - v tom sa hadat nebudem, ale dalsia vec je pchat do resultov nepodstatne dristy a nezaindexovat jasne strukturovany obsah.
Mi pride riadne blbe, zaindexovat odkazy ktore sa mozu vyskytnut len za urcitych dost neprirodzenych okolnosti a vykaslat sa na jasne linky v zoznamoch LI napr. samozrejme TITLE v HREFoch a samozrejme aj META nazvy.
Stacilo by ak by vedel google zaindexovat menu. Ale on indexuje vsetko mozne i nemozne dookola a potom sa samozrejme s tym zabija.
shuster

Poslaťod shuster v Štv, 16. Jún 2011, 08:18

A este doplnim.
Bez ohladu na to ako vyhladavacie boty v skutocnosti funguju, byt bot, tak logicky idem na uvodnej stranke webu od hora stranky dole - zaradom.
Bud si na tej stranke zaindexujem zaradom najprv vsetky odkazy na uvode a az potom pouzijem rekurziu. Alebo uprednostnim H-cka alebo kombinacia H, A.
Alebo mozem najst klucove slovo v styloch "menu" a "nav" (pripadne jazykove mutacie - to by google zvladat mohol) - vacsinou maju v CSS navigacne menu oznacene takto, a prejdem si komplet zoznam (UL, DL atd.) a mam zaindexovanu vacsinou relevantnu strukturu webu....
shuster

Poslaťod tybi v Štv, 16. Jún 2011, 10:37

shuster Napísal:A este doplnim.
Bez ohladu na to ako vyhladavacie boty v skutocnosti funguju, byt bot, tak logicky idem na uvodnej stranke webu od hora stranky dole - zaradom.
Bud si na tej stranke zaindexujem zaradom najprv vsetky odkazy na uvode a az potom pouzijem rekurziu. Alebo uprednostnim H-cka alebo kombinacia H, A.
Alebo mozem najst klucove slovo v styloch "menu" a "nav" (pripadne jazykove mutacie - to by google zvladat mohol) - vacsinou maju v CSS navigacne menu oznacene takto, a prejdem si komplet zoznam (UL, DL atd.) a mam zaindexovanu vacsinou relevantnu strukturu webu....

Mohol by som napísať, že ideš po povrchu veci a radšej nepíš ďalej, lebo sa len strápňuješ. Ale skúsim na tvoje návrhy reagovať argumentami a možno ti to dá viac.

Tvoje logicky platí možno pre tvoj web (ale skôr ani to nie!), problém celého WWW je "trochu" komplikovanejší. Už len to "logické" začatie na úvodnej stránke je nelogické. Určite uznáš, že Matt Cuttsov blog by bolo hlúposťou indexovať od úvodnej stránky: http://www.mattcutts.com/ vs. http://www.mattcutts.com/blog/

Nájsť kľúčové slová v štýloch? To si naozaj myslíš, že sa Google môže spoliehať na to, že svoju navigáciu označí majiteľ webu slovami menu alebo nav? Čo weby, ktoré CSS ani nepoužívajú?

Spomenul si PageRank, je ti dúfam jasné, že je to len jeden z vyše 200 faktorov a napísať: "zoradovat vysledky vyhladavania podla pageranku - v tom sa hadat nebudem" je chybou, ja by som sa hádal.

Spomenul si validitu kódu... Validita nie je faktorom vo vyhľadávaní, pretože 99% stránok je nevalídnych a nijak to nevypovedá o kvalite informácií na webe.

Začni sa pýtať :!:
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod shuster v Štv, 16. Jún 2011, 10:54

tybi Napísal:Validita nie je faktorom vo vyhľadávaní, pretože 99% stránok je nevalídnych a nijak to nevypovedá o kvalite informácií na webe.
Validita nemusi byt, (potom sa ale necudujem ze vacsina na nu kasle), ale semantika by mala.
Vlasne vacsina doporucenych postupov pri budovani HTML dokumentov je potom viac menej zbytocna.
Co sa tyka toho menu jasne ze sa nemoze nikto spoliehat na oznacenie v styloch to by mohlo byt len napomocny faktor, aby sa rozlisili jedn jednotlive zoznamy odkazov. Vies v priruckach sa odporuca tvorit menu v cez LI alebo DL zoznamy aby vraj google naintexoval zakladnu strukturu webu, do toho vysledku pod odkazom na dany web. Neviem ako sa to podarilo u resultu seochat.sk ale mne sa to tam za boha nedari. A takych veci je milion. Mozno na to raz pride, ale na prvy, druhy, treti ... pohlad mi to pripada ako absolutne nelogicke spravanie.
shuster

Poslaťod tybi v Štv, 16. Jún 2011, 10:58

shuster Napísal:
tybi Napísal:Validita nie je faktorom vo vyhľadávaní, pretože 99% stránok je nevalídnych a nijak to nevypovedá o kvalite informácií na webe.
Validita nemusi byt, (potom sa ale necudujem ze vacsina na nu kasle), ale semantika by mala.
Vlasne vacsina doporucenych postupov pri budovani HTML dokumentov je potom viac menej zbytocna.
Co sa tyka toho menu jasne ze sa nemoze nikto spoliehat na oznacenie v styloch to by mohlo byt len napomocny faktor, aby sa rozlisili jedn jednotlive zoznamy odkazov. Vies v priruckach sa odporuca tvorit menu v cez LI alebo DL zoznamy aby vraj google naintexoval zakladnu strukturu webu, do toho vysledku pod odkazom na dany web. Neviem ako sa to podarilo u resultu seochat.sk ale mne sa to tam za boha nedari. A takych veci je milion. Mozno na to raz pride, ale na prvy, druhy, treti ... pohlad mi to pripada ako absolutne nelogicke spravanie.

Skús tých pohľadov počítať v tisíckach a potom, ak si vieš predstaviť lepšie riešenie, začni nadávať.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod shuster v Štv, 16. Jún 2011, 11:11

Skus sa pozrie na zaciatok diskusie. Prvy prispevok. A tom to je. Google zaindexuje nieco co tam nieje. Ja mam zase skusenost ze v resulte vrati nieco nepodstatne a nevrati dolezitejsi vysledok (podla viacerych faktorov - nie preto ze to povazujem za dolezite ja). Myslim ze ked mam clanok so zoznamom odkazov na suvisiace prispevky s patricnymi odkazmi, tak by to malo byt dolezitejsie ako ked ti niekto do napise nejaky prispevok do diskusie a zaindexuje ten).
Dlasia vec je indexovanie query stringov, tie som musel na webe komplet zrusit lebo google indexoval aj neexistujuce query stringy na ktore sa nikdy na webe priamo neodkazovalo. Ked som nahradil query stringy za priatelsku URL tak sa trosku google spamatal.
shuster

Poslaťod tybi v Štv, 16. Jún 2011, 12:35

shuster Napísal:Skus sa pozrie na zaciatok diskusie. Prvy prispevok. A tom to je. Google zaindexuje nieco co tam nieje. Ja mam zase skusenost ze v resulte vrati nieco nepodstatne a nevrati dolezitejsi vysledok (podla viacerych faktorov - nie preto ze to povazujem za dolezite ja). Myslim ze ked mam clanok so zoznamom odkazov na suvisiace prispevky s patricnymi odkazmi, tak by to malo byt dolezitejsie ako ked ti niekto do napise nejaky prispevok do diskusie a zaindexuje ten).
Dlasia vec je indexovanie query stringov, tie som musel na webe komplet zrusit lebo google indexoval aj neexistujuce query stringy na ktore sa nikdy na webe priamo neodkazovalo. Ked som nahradil query stringy za priatelsku URL tak sa trosku google spamatal.

Pozri sa na tretí príspevok Jána Janušky, nie je to žiadna náhoda ani záhada a je to tak správne!

Samozrejme, ale môžeš pokračovať vo svojich "argumentoch"... Google je jeden naozaj zlý vyhľadávač, nikto mu nerozumie, indexuje hore-dole, čo sa mu zapáči a len nejakým zázrakom na ňom denne milióny ľudí nájdu to, čo chcú.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod shuster v Štv, 16. Jún 2011, 12:45

O tom
tybi Napísal:...nejakým zázrakom na ňom denne milióny ľudí nájdu to, čo chcú.
by som sa kludne pohadal ;)
shuster

Poslaťod peter.kucerka v Štv, 16. Jún 2011, 19:00

Shuster este raz to napisem hod sem linku na tvoj web a kukneme sa na to a povieme ti co robis zle
peter.kucerka

Poslaťod shuster v Štv, 16. Jún 2011, 19:39

peter.kucerka Napísal:Shuster este raz to napisem hod sem linku na tvoj web a kukneme sa na to a povieme ti co robis zle

Nechcem tu robit reklamu ;)
shuster

Poslaťod FSP v Štv, 16. Jún 2011, 19:57

shuster Napísal:Skus sa pozrie na zaciatok diskusie. Prvy prispevok. A tom to je. Google zaindexuje nieco co tam nieje. Ja mam zase skusenost ze v resulte vrati nieco nepodstatne a nevrati dolezitejsi vysledok (podla viacerych faktorov - nie preto ze to povazujem za dolezite ja). Myslim ze ked mam clanok so zoznamom odkazov na suvisiace prispevky s patricnymi odkazmi, tak by to malo byt dolezitejsie ako ked ti niekto do napise nejaky prispevok do diskusie a zaindexuje ten).

A čo tak obsah, ktorý nechceš aby Google indexoval, vylúčiť v robots.txt?
Learning by Helping
FSP

Poslaťod shuster v Štv, 16. Jún 2011, 20:09

FSP Napísal:A čo tak obsah, ktorý nechceš aby Google indexoval, vylúčiť v robots.txt?

Super napad! Vyhladam v resultoch vsetky bludy co google zaindexuje a potom ich obmedzim cez robots.txt Ze ma to skor nenapadlo.
shuster

Poslaťod FSP v Pia, 17. Jún 2011, 11:18

A v Google Webmaster Tools, presne tam kde si nenašiel žiadny rozumný nástroj, si môžeš svoj robots.txt otestovať či si skutočne korektne zablokoval všetky tie linky, ktoré chceš zablokovať.
Learning by Helping
FSP

Poslaťod shuster v Pia, 17. Jún 2011, 13:45

FSP Napísal:A v Google Webmaster Tools, presne tam kde si nenašiel žiadny rozumný nástroj, si môžeš svoj robots.txt otestovať či si skutočne korektne zablokoval všetky tie linky, ktoré chceš zablokovať.

To viem. Akurat by ma zaujimalo, ci existuje aj nejaky nastroj, ktory mi najde vsetky bludy co stihol google zaindexovat.
shuster

Poslaťod FSP v Pia, 17. Jún 2011, 17:42

Pozri si sekciu Diagnostika. Tam sa klikni na Chyby indexového prehľadávania. Tam zistiš či máš nejaké odkazy zle presmerované alebo vyhadzujú chybu 404 a pod.

Ďalšia položka je Návrhy HTML, tam zistíš či máš meta popisy správne vyplnené, či nemáš duplicitné názvy a pod.

Možno ti pomôže aj sekcia Vaše stránky na webe, položka Kľúčové slová, tam uvidíš aké kľúčové slová Google našiel na tvojom webe.
Learning by Helping
FSP

Poslaťod shuster v Sob, 18. Jún 2011, 00:37

FSP Napísal:Pozri si sekciu Diagnostika. Tam sa klikni na Chyby indexového prehľadávania. Tam zistiš či máš nejaké odkazy zle presmerované alebo vyhadzujú chybu 404 a pod.

Ďalšia položka je Návrhy HTML, tam zistíš či máš meta popisy správne vyplnené, či nemáš duplicitné názvy a pod.

Možno ti pomôže aj sekcia Vaše stránky na webe, položka Kľúčové slová, tam uvidíš aké kľúčové slová Google našiel na tvojom webe.

No tak diagnostika mi prave ukazuje bludy. Same 404-ky. Bud su to odkazy zo sto rokov neaktualizovanych webov alebo neviem odkial to google vytiahol. Vacsina tych odkazov neplati uz roky (web ma 11 rokov a niekolko krat sa totalne prestaval). Navrhy HTML si prejdem. A sekcia Vase stranky na webe mam vacsinu v zelenom so stupajucou tendenciou. Takze zrejme optimalizacia pomaha. Ale stale tu ostava moja otazka peco google inexuje bludy ;)
Nerozumiem ako vie zaindexovat veci ktore sa zobrazia len zaregistrovanym a prihlasenym uzivatelom a pracovnu verziu webu na adrese www3.atd., ked na nu nikdy nikto neodkazoval. Tu www3 si este viem vysvetlit. Ale to pod prihlasenim nie. A pritom je tam neskutocne mnozstvo uzitocnejsieho obsahu, ktore sa v resultoch ani neobjavi.
shuster

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia