shuster Napísal:Google je uplne j*bnuty. Indexuje co chce, kedy chce. Precital som mnozstva materialov o SEO, nas web pravidelne aktualizujem, vylepsujem co sa tyka SEO s minimalnym efektom. Prave som sa zaregistroval a prestudujem si aj toto forum, mozno sa este nieco priucim. Vytaca ma, ze horsie spravene weby zaidexuje lepsie ako ten nas. Najhorise je, ze ked si raz zaindexuje p!covinu (napr. pri chybe) tak sa jej drzi. A potom je tazke hladat na prilis velkom webe kde link nasiel a naindexoval. Chem robit web pre ludi a nie pre vyhladavace, tak nemozem dat ani 404-ky, lebo chem uzivatela presmerovat na funkcny odkaz. Normalne som z toho zufaly...

shuster Napísal:Google je uplne -. Indexuje co chce, kedy chce. Precital som mnozstva materialov o SEO, nas web pravidelne aktualizujem, vylepsujem co sa tyka SEO s minimalnym efektom. Prave som sa zaregistroval a prestudujem si aj toto forum, mozno sa este nieco priucim. Vytaca ma, ze horsie spravene weby zaidexuje lepsie ako ten nas. Najhorise je, ze ked si raz zaindexuje - (napr. pri chybe) tak sa jej drzi. A potom je tazke hladat na prilis velkom webe kde link nasiel a naindexoval. Chem robit web pre ludi a nie pre vyhladavace, tak nemozem dat ani 404-ky, lebo chem uzivatela presmerovat na funkcny odkaz. Normalne som z toho zufaly...

tybi Napísal:1. Prestaň nadávať!
2. Ak si schopný postaviť lepší vyhľadávač, postav!
3. Asi vylepšuješ zle! Hlavne, ak si nečítal toto fórum.![]()
4. Čo je "horšie spravený web"? Tvoj subjektívny pocit.
5. Takže v podstate si napísal, že ty si <vlož si slovo, aké sa ti ľúbi> a odkazuješ na zlé URL, ale Google môže za to, že načúva signálom, ktoré máš na webe.
6. Reindexácia je vecou optimalizácie zdrojov, ktoré Google má - reindexuje to, čo je dôležité a to, čo sa často mení. Staň sa dôležitým.
7. 404-ky sú normálnou súčasťou webu, tie som ešte zaindexované nevidel. Ale napr. ten zlý Google ti dáva možnosť vo Webmaster Tools odsledovať neexistujúce URL a dokonca aj odkazujúce stránky na takéto URL.
Nabudúce skús zúfalosť predýchať a poslať aj nejakú otázku, ktorej odpoveď by ti aj nejak pomohla.

shuster Napísal:A este doplnim.
Bez ohladu na to ako vyhladavacie boty v skutocnosti funguju, byt bot, tak logicky idem na uvodnej stranke webu od hora stranky dole - zaradom.
Bud si na tej stranke zaindexujem zaradom najprv vsetky odkazy na uvode a az potom pouzijem rekurziu. Alebo uprednostnim H-cka alebo kombinacia H, A.
Alebo mozem najst klucove slovo v styloch "menu" a "nav" (pripadne jazykove mutacie - to by google zvladat mohol) - vacsinou maju v CSS navigacne menu oznacene takto, a prejdem si komplet zoznam (UL, DL atd.) a mam zaindexovanu vacsinou relevantnu strukturu webu....

Validita nemusi byt, (potom sa ale necudujem ze vacsina na nu kasle), ale semantika by mala.tybi Napísal:Validita nie je faktorom vo vyhľadávaní, pretože 99% stránok je nevalídnych a nijak to nevypovedá o kvalite informácií na webe.

shuster Napísal:Validita nemusi byt, (potom sa ale necudujem ze vacsina na nu kasle), ale semantika by mala.tybi Napísal:Validita nie je faktorom vo vyhľadávaní, pretože 99% stránok je nevalídnych a nijak to nevypovedá o kvalite informácií na webe.
Vlasne vacsina doporucenych postupov pri budovani HTML dokumentov je potom viac menej zbytocna.
Co sa tyka toho menu jasne ze sa nemoze nikto spoliehat na oznacenie v styloch to by mohlo byt len napomocny faktor, aby sa rozlisili jedn jednotlive zoznamy odkazov. Vies v priruckach sa odporuca tvorit menu v cez LI alebo DL zoznamy aby vraj google naintexoval zakladnu strukturu webu, do toho vysledku pod odkazom na dany web. Neviem ako sa to podarilo u resultu seochat.sk ale mne sa to tam za boha nedari. A takych veci je milion. Mozno na to raz pride, ale na prvy, druhy, treti ... pohlad mi to pripada ako absolutne nelogicke spravanie.

shuster Napísal:Skus sa pozrie na zaciatok diskusie. Prvy prispevok. A tom to je. Google zaindexuje nieco co tam nieje. Ja mam zase skusenost ze v resulte vrati nieco nepodstatne a nevrati dolezitejsi vysledok (podla viacerych faktorov - nie preto ze to povazujem za dolezite ja). Myslim ze ked mam clanok so zoznamom odkazov na suvisiace prispevky s patricnymi odkazmi, tak by to malo byt dolezitejsie ako ked ti niekto do napise nejaky prispevok do diskusie a zaindexuje ten).
Dlasia vec je indexovanie query stringov, tie som musel na webe komplet zrusit lebo google indexoval aj neexistujuce query stringy na ktore sa nikdy na webe priamo neodkazovalo. Ked som nahradil query stringy za priatelsku URL tak sa trosku google spamatal.

by som sa kludne pohadaltybi Napísal:...nejakým zázrakom na ňom denne milióny ľudí nájdu to, čo chcú.

peter.kucerka Napísal:Shuster este raz to napisem hod sem linku na tvoj web a kukneme sa na to a povieme ti co robis zle

shuster Napísal:Skus sa pozrie na zaciatok diskusie. Prvy prispevok. A tom to je. Google zaindexuje nieco co tam nieje. Ja mam zase skusenost ze v resulte vrati nieco nepodstatne a nevrati dolezitejsi vysledok (podla viacerych faktorov - nie preto ze to povazujem za dolezite ja). Myslim ze ked mam clanok so zoznamom odkazov na suvisiace prispevky s patricnymi odkazmi, tak by to malo byt dolezitejsie ako ked ti niekto do napise nejaky prispevok do diskusie a zaindexuje ten).
Dlasia vec je indexovanie query stringov, tie som musel na webe komplet zrusit lebo google indexoval aj neexistujuce query stringy na ktore sa nikdy na webe priamo neodkazovalo. Ked som nahradil query stringy za priatelsku URL tak sa trosku google spamatal.

FSP Napísal:A čo tak obsah, ktorý nechceš aby Google indexoval, vylúčiť v robots.txt?

FSP Napísal:A v Google Webmaster Tools, presne tam kde si nenašiel žiadny rozumný nástroj, si môžeš svoj robots.txt otestovať či si skutočne korektne zablokoval všetky tie linky, ktoré chceš zablokovať.

FSP Napísal:Pozri si sekciu Diagnostika. Tam sa klikni na Chyby indexového prehľadávania. Tam zistiš či máš nejaké odkazy zle presmerované alebo vyhadzujú chybu 404 a pod.
Ďalšia položka je Návrhy HTML, tam zistíš či máš meta popisy správne vyplnené, či nemáš duplicitné názvy a pod.
Možno ti pomôže aj sekcia Vaše stránky na webe, položka Kľúčové slová, tam uvidíš aké kľúčové slová Google našiel na tvojom webe.

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia
© SEO chat, 2007-2012.