Vie mi niekto poradit preco si google pri indexovani obsahu odkazy vymysla?
Ako mozem urobit dobry dynamicky web, ked toto vyhladavac robi? Pomixuje parametre url hore dolu z roznych nesuvisiacich sekcii jedneho webu. Sledujem to cez webmasters tools a nestacim sa cudovat.
Namiesto toho aby isiel zaradom od titulnej stranky po odkazoch ktore tam su, tak indexuje odkazy ktore sice nejaky obsah vratia ale niesu funkcne.
To mam vazne na kazdy blud co si google vymysli davat 301 ale bo 404?
Ak to bude niekoho zaujimat, dodam v strucnosti princip na akom web bezi.
Existuju rozne sekcie webu: clanky, diskusia, inzercia, klendar podujati, katalog atd...
Sekcie sa prepinaju parametrom url parametrom c, strankovanie parametrom p, konkretna konkretna polozka parametrom id, kategorie vypisov zaznamov parametrom ctg. Niektore sekcie maju dalsie vlastne parametre (tie potom google pri indexovani mixuje lubovolne podla zahadne "logiky" - jednoducho tie linky nikde niesu).
Vacsina zakladov odkazov je prepisovana cez mod_rewrite. Len niekolko malo parametrov je realne v linkoch.
Vo webmasters tools som si prave wytvoril novy profil webu a po par minutach uz tam boli neexistujuce bludy.
Je velmi tazke na rozsiahlom dynamickom webe zabezpecit vsetky bludy co si google vymysli. Taketo spravanie sa robota mi v ziadnom pripade nepripada logicke.
Efektivnejsie by bolo keby si indexoval existujuce linky namiesto vymyslov.