tybi Napísal:Zaujímavé, že hľadáš zadarmo odpoveď ako získať 1800-2000 EUR mesačne.![]()
Zaujímavé, že hľadáš zadarmo odpoveď ako získať 1800-2000 EUR mesačne.

Dmagician Napísal:tybi Napísal:Zaujímavé, že hľadáš zadarmo odpoveď ako získať 1800-2000 EUR mesačne.![]()
Aspoň je úprimný a konkrétny. To oceňujem. Síce tým môže inšpirovať zopár špekulantov k pokusu robiť niečo podobné, ale na druhej strane aspoň má človek záujem sa jeho problémom zaoberať ked vidí že sa to pýta človek čo vie čo robí a snaží sa to robiť poctivo. Tiež si myslím, že zo z toho obratu má minimálnu maržu (kedže predáva knihy so zľabou taktika a'la martinus?) a odhadujem, že jeho čistý zisk pohybuje maximálne do 15 tisic (aj to mám pocit že som veľký optimista), ale môžem sa aj mýliť

filip glasa Napísal:sorry za podpichnutie, ale malá lekcia z maloobchodu:
1. je nezískam 1800-2000 EUR mesačne - to je tržba
2. tržba nerovná sa zisk - kľudne z tej tržby môže vznikať pekná strata.
3. hrubá marža bude niekde okolo 15% z tržby čo po odpočítaní nákladov je stále mínus.
Vďaka za rady ohľadom SEO, ale keď nič nepredávate, tak veci ako tržby, zisk, a podobne moc nekomentujte

filip glasa Napísal:No popisy v češtine majú všetky knižné eshopy. Takmer nikto popisy českých kníh neprekladá.
filip glasa Napísal:Tie duplicity vznikajú kde? Iba tým Session ID?

filip glasa Napísal:Celá tá téma o duplicite obsahu je o tom, či to vynaložené úsilie dosiahne aspoň taký nárast návštevnosti a tržieb, aby sa investícia do originálnych popiskov vôbec vrátila (časová, alebo peňažná).

filip glasa Napísal:no tak sú na tom takmer všetky hľadania a nie sú to zrovna nové stránky. Väčšinou tam trčia už nejaký ten mesiac. Tak teda počkám kým to zaindexuje.
Jedine že by som ešte vytvoril nejaký sitemap keď sa to niekde dá generovať aj pre viac ako 1000 stránok. Mne v oscommerci generovanie sitemap nefunguje.

filip glasa Napísal:nechápem tie duplcitné stránky. Myslíš duplicity v rámci celého internetu, teda že je tam rovnaký obsah ako na iných kníhkupectvách? Ak áno, tak prečo neindexoval napríklad tie stránky s textom, ktorý inde na internete nie je. Je tam niekoľko kníh, ktoré som do určitej doby mal iba ja a text, ktorý som tiež mal iba ja. Ale google ich neidexoval. Resp. mal ich zaindexované v minulosti.
filip glasa Napísal:Pritom tam mám možno 1000 produktov a pár podstránok k tomu (viditeľných pre mňa). Pri generovaní tej sitemapy sa však objavovalo X variácií na jeden produkt s tým, že URL obsahovala tie session ID a podobné záležitosti.
Takže na mojich 1000 produktov mám v eshope možno niekoľkotisíc stránok s rovnakým obsahom, ale inou url. Tak toto by som ani ja neindexoval
Len teraz neviem ako z toho von a ako tú štruktúru webu znormalizovať.

Nie je dôvod, aby tvoj web (v Googli) existoval, ak neprináša nič nové.

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia
© SEO chat, 2007-2012.