Prepad v Google

Re: Prepad v Google

Poslaťod tybi v Sob, 18. Júl 2009, 16:32

filip glasa Napísal:sorry, ale toto je totálna kravina. To by v google neexistovali inak duplcitné eshopy typu taham-data-od-dodavatela-automaticky-a-nic-nerobim.sk

To, že niekto ukradol auto a prešlo mu to, znamená, že ty môžeš kradnúť tiež? A nechytaj sa toho, že toto právne krádež nie je. Z pohľadu vyhľadávača naozaj neexistuje dôvod, prečo by ťa mal indexovať. Iných indexuje napriek duplicitnému obsahu len preto, lebo na nich odkazuje viac webov = vyšší trust rank. Ten ty nemáš.

filip glasa Napísal:Nebudem 300x opakovať, že tam mám pomerne veľa unikátnych kníh aj popisov (teda zatiaľ - o pár dní ma konkurencia môže dobehnúť), ktoré mi google neindexuje, ale v minulosti boli na prvých miestach.

Príklady, ktoré si uviedol, unikátny obsah nemali.

filip glasa Napísal:Problém mám s tou internou duplicitou v rámci webu.

Problém máš aj s internou, aj s externou duplicitou. Ak vieš, čo je tvoj problém, na čo sa pýtaš?

filip glasa Napísal:Rady typu :presmerovanie 301 mi moc nepomôžu. Asi si nebudem tých 30 000 stránok ručne vyhľadávať a presmerovávať na podstatných 1000.

Čo by si chcel, aby to niekto naprogramoval za teba? Bolo ti povedané, že to nemusíš robiť ručne, že sa to dá automaticky. Ako si to spravíš, to je už na tebe, za ručičku ťa tu asi nikto viesť nebude. Ak to nevieš naprogramovať sám, nájdi si niekoho, alebo si to vygoogli, určite to už niekto pre OScommerce vyriešil.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod filip glasa v Sob, 18. Júl 2009, 18:37

tybi čo sa rád hádaš, alebo čo. Mne v pohode stačí priemerná návštevnosť akú som mal pred 2 mesiacmi s mojimi priemernými SEO výsledkami a priemerným obsahom. Mám knihy aj obsah ktorý nemal nikto, ale aj tieto stránky prestal google indexovať. Na toto mi tu stále omielaš tú svoju pesničku o tom jak som nezaujímavý pre google. Zaujímavé, takže zrazu ani unikátny obsah nepomáha.

Preto neriešim vaše zlepšováky ala H1, unikátny obsah atď., pretože aj keby pomohli, tak zjavne nie sú koreňom problému toho prepadu. Budem sa X mesiacov babrať s vecou, ktorá mi pomôže o 10-20% zlepšiť výsledky, ale nevyriešim zásadný problém a tým je aby google indexoval aspoň unikátny obsah a produkty a na ostatné knihy odkazoval aspoň tak ako pred nedávnom.

Mal som knihy, ktoré som v tej dobe naozaj mal len sám. Chvíľu boli zaindexované v google, ale aj tak boli vždy pred nimi iné odkazy na stránky, kde som ja sám hodil na eshop odkaz. Neskôr kniha z google vypadla úplne a mne na ňu ľudia chodili už len zo zmienených odkazov. A to aj napriek tomu, že nikde inde v kníhkupectve nebola (ani v kamennom).

Ja naozaj nepotrebujem ultra-hyper-maxi-SEO-eshop.sk . Staci mi docela priemerny eshopik kde si ludia kupuju okrem ineho aj nedostatkove knizky a nemusia na ne cakat niekolko mesiacov ako v martinuse.

Ja tu po nikom nechcem aby mi niečo programoval ani nič podobné. Ono nie každý spadol z hrušky taký chytrý ako ty a nie každý vie hneď všetkému čo tu napíšeš porozumieť. Čo sa týka OScommerce, tak riešenie už nejakú dobu hľadám, ale zatiaľ som nikoho nenašiel, kto by to naozaj poriadne vyriešil.

Už od začiatku si začal útočne a nechápem prečo. Keď ťa otravuje každý hlúpy a amatérsky dotaz o SEO, tak nechápem na čo si zakladáš fórum.
filip glasa

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod tybi v Sob, 18. Júl 2009, 20:29

filip glasa Napísal:tybi čo sa rád hádaš, alebo čo.

Nie, nerád sa hádam, snažím sa ti pomôcť, ale ty pomoc nechceš, pretože sám najlepšie vieš, čo potrebuješ a čo nie. Myslím, že tu na fóre každému pomáham a nesnažím sa o nič iné, len aby tu ľudia, ktorí si dajú povedať, pomoc aj našli.

filip glasa Napísal:Mne v pohode stačí priemerná návštevnosť akú som mal pred 2 mesiacmi s mojimi priemernými SEO výsledkami a priemerným obsahom.

Na tú ale zjavne už nemáš.

filip glasa Napísal:Mám knihy aj obsah ktorý nemal nikto, ale aj tieto stránky prestal google indexovať. Na toto mi tu stále omielaš tú svoju pesničku o tom jak som nezaujímavý pre google. Zaujímavé, takže zrazu ani unikátny obsah nepomáha.

Ty furt omielaš to isté dookola o tom, že máš aj unikátne knihy. Jednak si ani jeden príklad neuviedol a druhak je to úplne jedno. Faktorov, ktoré to mohli spôsobiť je veľa a teórií je tiež niekoľko. Nemám čas a ani potrebu zisťovať, či to spôsobil príliš vysoký počet stránok v supplemental indexe (kvôli duplicitám) alebo jednoducho pomer duplicitných stránok ku unikátnym prekročil nejakú hranicu, alebo čokoľvek. Viem však na 100%, že to spôsobili duplicity.

filip glasa Napísal:Zaujímavé, takže zrazu ani unikátny obsah nepomáha.

Pridal si nejaký unikátny obsah odvtedy, čo sa vyskytol ten pokles? Pokiaľ viem, tak ti nejaká návštevnosť stále zostala a vsadím sa, že prevážne ti z vyhľadávačov chodia návštevníci práve na tieto unikátne stránky.

filip glasa Napísal:Preto neriešim vaše zlepšováky ala H1, unikátny obsah atď., pretože aj keby pomohli, tak zjavne nie sú koreňom problému toho prepadu.

Väčší koreň problému v SEO už ani neexistuje!

filip glasa Napísal:Budem sa X mesiacov babrať s vecou, ktorá mi pomôže o 10-20% zlepšiť výsledky, ale nevyriešim zásadný problém a tým je aby google indexoval aspoň unikátny obsah a produkty a na ostatné knihy odkazoval aspoň tak ako pred nedávnom.

Unikátny text nie je 10-20%. V tvojom prípade sa povedzme kľudne môžeme baviť o stovkách a možno tisícovkách percent.

filip glasa Napísal:Mal som knihy, ktoré som v tej dobe naozaj mal len sám. Chvíľu boli zaindexované v google, ale aj tak boli vždy pred nimi iné odkazy na stránky, kde som ja sám hodil na eshop odkaz. Neskôr kniha z google vypadla úplne a mne na ňu ľudia chodili už len zo zmienených odkazov. A to aj napriek tomu, že nikde inde v kníhkupectve nebola (ani v kamennom).

Málo odkazovej šťavy. Snaž sa získať odkazy na tvoj web.

filip glasa Napísal:Ja naozaj nepotrebujem ultra-hyper-maxi-SEO-eshop.sk . Staci mi docela priemerny eshopik kde si ludia kupuju okrem ineho aj nedostatkove knizky a nemusia na ne cakat niekolko mesiacov ako v martinuse.

Chápem, ale v tom prípade možno skús iné prostriedky propagácie namiesto SEO.

filip glasa Napísal:Ja tu po nikom nechcem aby mi niečo programoval ani nič podobné. Ono nie každý spadol z hrušky taký chytrý ako ty a nie každý vie hneď všetkému čo tu napíšeš porozumieť. Čo sa týka OScommerce, tak riešenie už nejakú dobu hľadám, ale zatiaľ som nikoho nenašiel, kto by to naozaj poriadne vyriešil.

Nepadol som z hrušky a rozhodne nie chytrý. Ale ak viem, že niekto o veci vie viac ako ja, tak ho POČÚVNEM!!! Ak nerozumiem, tak sa spýtam a nebudem ako tvrdohlavý truľko omieľať svoje.

filip glasa Napísal:Už od začiatku si začal útočne a nechápem prečo. Keď ťa otravuje každý hlúpy a amatérsky dotaz o SEO, tak nechápem na čo si zakladáš fórum.

Ja si žiadny útok nepamätám. S úsmevom som poznamenal, že nerozumiem, že niekto nedá zlomok mesačného zisku profesionálovi, aby problém vyriešil. Zle som si prečítal tvoj príspevok (zisk vs. tržba) a za to som sa ti aj normálne ospravedlnil.

Pokiaľ sa dobre pamätám, z tisícok príspevkov ma naštvali dva a obidva preto, lebo dotyčný nechcel počúvať. Teraz už tri.

Takže máš dve možnosti... budeš tu vymýšľať hlúposti so sitemap.xml (čo ti kľudne na určitú chvíľu pomôže, potom zase pád späť), alebo začneš riešiť problémy, ktoré tu boli vymenované.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod Dmagician v Ned, 19. Júl 2009, 09:57

Skoda zas jedneho zbytocneho konfliktu. :|

Kazdpadne. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Dmagician

Poslaťod indiana v Pon, 20. Júl 2009, 11:19

Minule som počul jednu peknú vec. A to že na názor sa pýtame len ľudí, čo nám dávaju peniaze.

Problém pre nízsky obrat je jednoznačne v seo ...
"SEO nie je mágia, ale čarovať sa v ňom dá :! " - Indiana
"Your SEO is strong, my friend ", "SEO with you"
Obrázok užívateľa
indiana

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod filip glasa v Pon, 20. Júl 2009, 14:47

Ok - tak povedzme že je problém H1 a duplicitný text. Ale prečo to nebolo problém pred 2-3 mesiacmi keď ten obsah bol rovnaký?

Momentálne mi z google chodí pár ľudí cez Adwords a ďalší chodia na odkazy z google, ktoré nevedú priamo na knihu, ale na kategóriu.

Nainštaloval som si skript, ktorý by mal znížiť duplicitu URL, ale zaroven mi aj trochu zmenil URL. Ale toto som presmeroval (aspoň všetky externé odkazy).

Provizórne som tiež chybu 404 presmeroval na hľadanie - ak by predsa len niekto chodil na neexistujúce linky.

Zmenil som Title na kategóriách a skúsil som experiment - pred názov knihy a autora som dal slovo Kniha. Taká blbosť, ale zase väčšina eshopov má v title len čisto názov produktu.

H1 som zatiaľ vedel urobiť iba v produkte, ale iba takto:
Kód: Vybrať všetko
<tr><td><h1 class=h1 colspan=2>The Secret - Tajomstvo<h1></td></tr>

Neviem či tam to tabulkovanie a štýlovanie nerobí niečo zle.

Skúsim pridať nejaké nové knihy s unikátnym obsahom a nejako poriešiť tie H1 aj na podstránky.
filip glasa

Poslaťod tybi v Pon, 20. Júl 2009, 17:17

filip glasa Napísal:Ok - tak povedzme že je problém H1 a duplicitný text. Ale prečo to nebolo problém pred 2-3 mesiacmi keď ten obsah bol rovnaký?

Len aby sme si rozumeli... H1 určite nespôsobil ten pád vo výsledkoch, ale je jednoduché ho pridať a môže pomôcť. Ten pád spôsobili duplicity a že to pred tým fungovalo v poriadku, nie je nič neobvyklé - Google mohol zmeniť algoritmus, ty si mohol prekročiť istú hranicu duplicitných stránok, tvoji konkurenti mohli získať spätné odkazy, apod.

filip glasa Napísal:Zmenil som Title na kategóriách a skúsil som experiment - pred názov knihy a autora som dal slovo Kniha. Taká blbosť, ale zase väčšina eshopov má v title len čisto názov produktu.

Blbosť to teda nie je, je to vynikajúci nápad.

filip glasa Napísal:Neviem či tam to tabulkovanie a štýlovanie nerobí niečo zle.

Pre SEO je to jedno.

filip glasa Napísal:Skúsim pridať nejaké nové knihy s unikátnym obsahom.

Ono neide len o to pridať unikátny obsah na nové stránky, ale hlavne na tie stávajúce. Napríklad požiadaj ľudí, ktorí nakúpia knihu u teba, aby ju potom zrecenzovali a ich recenziu pridaj pod knihu. Perfektná služba pre SEO a perfektná pre používateľov, ktorý nad kúpou knihy rozmýšľajú. A dá sa to všetko zautomatizovať. Alebo povoľ komentáre komukoľvek, kto by sa ku knihe chcel vyjadriť. Možností, ako pridať obsah na web a zároveň zvýšiť kvalitu ponúkaných informácií je mnoho.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod filip glasa v Pon, 20. Júl 2009, 19:15

mám takú blbú upravenú verziu oscommerce, že je až horšia než originál. Komentáre ani recenzie tam neviem v admine povoliť. Musel by som to meniť v kóde.
No veď uvidím.
filip glasa

Poslaťod filip glasa v Str, 22. Júl 2009, 16:48

Mám teraz takýto nový príklad:

Pridal som 4 nové knihy (katalógy mincí), ktoré sú na indexe webu. Na titulke sú vždy novo pridané knihy. Ak zadám názov niektorej knihy, tak google neodkazuje priamo na podstránku knihy, ale iba na index. V podstate to tak robí už so všetkými knihami čo tam mám :-)

http://www.google.sk/search?q=Standard+ ... =firefox-a

Mám tam unikátny text (v slovenčine ho nikto nemá), mám v regióne celkom vzácnu knihu (má to málokto v CZ a SK), ale aj tak google neodkazuje na knihu, ale iba na index webu.
filip glasa

Poslaťod tybi v Str, 22. Júl 2009, 17:43

filip glasa Napísal:Mám teraz takýto nový príklad:

Pridal som 4 nové knihy (katalógy mincí), ktoré sú na indexe webu. Na titulke sú vždy novo pridané knihy. Ak zadám názov niektorej knihy, tak google neodkazuje priamo na podstránku knihy, ale iba na index. V podstate to tak robí už so všetkými knihami čo tam mám :-)

http://www.google.sk/search?q=Standard+ ... =firefox-a

Mám tam unikátny text (v slovenčine ho nikto nemá), mám v regióne celkom vzácnu knihu (má to málokto v CZ a SK), ale aj tak google neodkazuje na knihu, ale iba na index webu.

Google sa naučil, že nemusí sledovať odkazy ďalej, pretože nájde duplicitný obsah. Bohužiaľ, preto sa nepozrie ani na unikátne stránky. Rob nasledovné:

1. Propaguj web, získavaj viac odkazov na svoje stránky (ideálne na stránky kategórií alebo priamo na stránku knihy). Prinútiš tým Googlebota indexovať hlbšie uložené stránky.
2. Pridávaj jedinečný obsah na stránky (aj na tie existujúce) a keď bude unikátnych viac než tých duplicitných, pre urýchlenie nahraj sitemap.xml. Ak tam necháš duplicity v stave, akom sú teraz, a nahráš sitemap-u, nepomôžeš si.

Stále neveríš, že v tom nie je niečo iné, že? ;)
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod filip glasa v Str, 22. Júl 2009, 18:19

odkazy stále pridávam a to väčšinou na konkrétne knihy, alebo kategórie. Už mi pripadá, že všetky moje weby sú len reklama na na eshop :-)
Ale aspoň mám odtiaľ nejaké nákupy keď ten google vypadol.

domén, ktoré na mňa odkazujú je zatiaľ 39 podľa istého seo nástroja. Samotných linkov asi aj niekoľko tisíc, ale hodne z toho sú podpisy na mojom fóre.
Mám kopec vlastných článkov kde na seba odkazujem. Využívam proste každú možnosť na ktorú natrafím.

Rozmýšľal som ešte o PR článkoch na weboch zadarmo a podobne.

V popisoch kníh na ktoré odkazujem skúsim urobiť unikátny text a budem čakať.
filip glasa

Poslaťod tybi v Str, 22. Júl 2009, 18:25

Odkazy z vlastných webov a sitewide odkazy sú veľmi slabé. Google je registrátor, takže vidí vlastnícke vzťahy medzi doménami. No a sitewide - http://blog.seochat.sk/2007-12-11/sitew ... odzvonilo/

Držím palce.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod filip glasa v Štv, 23. Júl 2009, 10:31

napadla ma jedna vec:

celý eshop by som presťahoval pod stránku, ktorá je dobre indexovaná, má dobré pozície v google a chodí na ňu dosť návštevníkov.
vytvoril by som subdoménu polica.ako-investovat.sk (alebo knihy.ako-investovat.sk) a presmeroval by som eshop tam.
ako-investovat.sk je v celku bez problému, čo sa týka googlu a má aj dobrú návštevnosť. Je tam vyslovene unikátny a zaujímavý obsah (články nepreberám) a indexácia je dosť rýchla a dôkladná.

Stratil by sa samostatný ráz eshopu - už by to bola iba akási pridružená výroba. Ale to je asi iba otázka image. Neviem ako by to brali zákazníci.
filip glasa

Poslaťod tybi v Štv, 23. Júl 2009, 11:02

Čo by sa tým zmenilo? Subdoména bude braná ako zvláštny web s tými istými problémami, ktoré má polica.sk. Aj keby si to dal do podadresára (čo by teda z pohľadu pestovania značky bolo katastrofálne), tak Google vyhodnotí adresár ako časť webu, ktorú sa neoplatí indexovať. A ešte by si poškodil fungujúci web ako-investovat.sk!

Na toto neexistuje jednoduché riešenie, ak by existovalo, poradil by som ti ho. Radšej si lám hlavu na tom, ako dostať unikátny obsah na stránky produktov.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod filip glasa v Štv, 23. Júl 2009, 11:16

no veď na tom stále pracujem. pridávam unikátny obsah.
filip glasa

Poslaťod Dmagician v Štv, 23. Júl 2009, 11:56

Polica je vynikajúci názov. Skvelá značka. V žiadnom prípade nerušiť ale rozvíjať. Bude lepšie, to ti garantujem! (a pritom tu nikto nic negarantuje v tejto republike ;-)
Dmagician

Poslaťod filip glasa v Pia, 31. Júl 2009, 18:32

Rozmýšľam, že by som na policu hodil blog - klasický wordpress, alebo niečo jednoduché. Písal by som tam nejaké rýchle info o novinkách a o knihách, ktoré mám prečítané. Malo by to výhodu, že blog by zostal aj po prípadnej zmene systému eshopu v budúcnosti, keďže by bežal na samostatnom CMS. Takže by to nebol povedzme o rok, keď našetrím na nový eshop, zbytočne vyhodený čas.

Išlo by zase interné odkazy, čiže z hľadiska ranku by to nič nerobilo. Ale možno by to pomohlo pri indexovaní, keďže by to bol zaujímavý obsah.

Zaujímal by ma dôvod, prečo je napríklad tu na seochate všetko na subdoméne? Má to nejaký hlboký význam? Podľa toho by som to urobil aj ja s tým blogom.
filip glasa

Poslaťod tybi v Ned, 02. Aug 2009, 09:30

Ahoj, myslím, že je to už otázka do nového vlákna a už sa to tu niekoľkokrát riešilo. Bolo to skôr marketingové rozhodnutie, než SEO. Z pohľadu SEO by bolo použitie adresára http://www.seochat.sk/blog/ istejšie.
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod filip glasa v Ned, 30. Aug 2009, 11:36

Tak prvé výsledky sú zatiaľ slabé - podiel návštev z google sa zatiaľ nevracia na pôvodnú úroveň. Ale na druhú stranu aspoň tie knihy, ktoré pridám nové a mám len ja sám, tak tie google zaindexuje a sú niekedy aj na prvých pozíciách. Zistil som však, že mi indexuje, ale nezobrazí vo vyhľadávaní popis českej knihy ak som ho nepreložil do slovenčiny. U väčších kníhkupectiev je mu to jedno, ale u mňa české popisy zaradí iba pri globálnom vyhľadávaní. A tam pri českej konkurencii nemám šancu. Pri SK vyhľadávaní ma nezaradí. Takže čo sa dá, tak to prekladám.

Zistil som, že ak zadám knihu ako tému na moje fórum, tak nie je problém aby dosiahla prvé miesto v google. Ale následná konverzia z odkazu na eshop je slabá.

Pohral som sa s adwords a našiel som si tam malú dierku v trhu. PPC mi privedie zákazníkov aj napriek veľkej konkurencii inzerentov v knihách.

No a mimo to som sa oprel viac do mimo googlového marketingu.
filip glasa

Predchádzajúci

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia