Prerozdelenie umiestnenia pozície vo vyhľadávači

Prerozdelenie umiestnenia pozície vo vyhľadávači

Poslaťod body64 v Str, 09. Jún 2010, 11:27

1. Keď prerobím svoje URL adresy z http://www.sbinmart.sk/index_p5.php?clanek=uvod pomocou mode rewrite /podstrkávanie, prepisovanie/ na
http://www.sbinmart.sk/uvod.html, čo sa deje u vyhľadávacieho robota ? Doteraz zaindexoval moje stránky s tým ? /otázník/ resp. aj & /ampersand/. Teraz keď príde na moje stránky, vďaka podstrčeniu nebude náhodou robiť nové indexovanie pre "peknú URL adresu" ? Nedôjde k tomu javu, čo sa volá prerozdelenie alebo duplicita PAGE RANK, že stratím svoje pozície /doteraz to bola 2/ vo vyhľadávačoch a klesnem ešte nižšie ako pred touto úpravou ?
Nemal by som ešte v pravidlách doplniť použiť presmerovanie (301, resp. 302) ?

2. Existuje taký regulárny výraz, pravidlo, ktoré v sebe obsahuje schopnosť filtrovať podľa nejakého konkrétneho reťazca vo vnútri výrazu, ktorý zadá užívateľ do vyhľadávacieho riadka ?
Napr. RewriteRule ^([^/]+).html index_p5.php?rw=1&clanek=$1 [L,QSA] urobí to, že akýkoľvek reťazec s príponou html, ktorý zadá užívateľ do prehliadača, Apache v danom adresári podstrčí ako paramter pre súbor index_p5.php
Chcem, aby sa filtrovalo toto pravidlo iba vtedy, ak v zadanom reťazci niekde vo vnútri bude podreťazec "en".
Ako v takom prípade má vyzerať regulárny výraz ?
Prosím o Váš názor, veľmi Vám budem v´dačný.

S pozdravom Vlado
body64

No PageRank information available

Re: Prerozdelenie umiestnenia pozície vo vyhľadávači

Poslaťod tybi v Pon, 14. Jún 2010, 15:35

body64 Napísal:1. Keď prerobím svoje URL adresy z http://www.sbinmart.sk/index_p5.php?clanek=uvod pomocou mode rewrite /podstrkávanie, prepisovanie/ na
http://www.sbinmart.sk/uvod.html, čo sa deje u vyhľadávacieho robota ? Doteraz zaindexoval moje stránky s tým ? /otázník/ resp. aj & /ampersand/. Teraz keď príde na moje stránky, vďaka podstrčeniu nebude náhodou robiť nové indexovanie pre "peknú URL adresu" ? Nedôjde k tomu javu, čo sa volá prerozdelenie alebo duplicita PAGE RANK, že stratím svoje pozície /doteraz to bola 2/ vo vyhľadávačoch a klesnem ešte nižšie ako pred touto úpravou ?
Nemal by som ešte v pravidlách doplniť použiť presmerovanie (301, resp. 302) ?

Mod rewrite je defaultne 302 redirect, takže áno, mal by si doplniť 301.

Druhá otázka je pre mňa španielska dedina, skús sa spýtať v časti o programovaní.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod body64 v Uto, 15. Jún 2010, 12:28

Ale potom, keď použijem R=301 presmerovanie, tak mi vo vyhľadávači bude sa zobrazovať zase "škaredá adresa" s otáznikom a ampersandom. To je v poriadku ?
Aký to potom malo celé zmysel ? Najprv podstrkávať pekné adresy a potom presmerovávať na tie s parametrami.

Prosím o vyjadrenie.
body64

No PageRank information available

Poslaťod tybi v Sob, 17. Júl 2010, 09:22

body64 Napísal:Ale potom, keď použijem R=301 presmerovanie, tak mi vo vyhľadávači bude sa zobrazovať zase "škaredá adresa" s otáznikom a ampersandom. To je v poriadku ?
Aký to potom malo celé zmysel ? Najprv podstrkávať pekné adresy a potom presmerovávať na tie s parametrami.

Prosím o vyjadrenie.

Nie, nebude... Google začne zobrazovať nové/pekné adresy.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia