Priama návštevnosť

Internetová reklama, ktorá priamo nesúvisí s vyhľadávačmi. Bannerová alebo pop-up reklama, textová reklama, emailová reklama, predaj reklamných plôch na webe, atď.

Priama návštevnosť

Poslaťod matje okrob v Uto, 21. Apr 2009, 12:50

Neviem či som zvolil správnu katgóriu, ale vhodnejšia tu hádam nie je, takže k veci:
Na istom konkurenčnom webe som objavil ich štatistiku prístupov, ktorá ma veľmi zaujala, konkrétne tým, že približne 60% (cca 4000 visits za deň) ich návštevnosti je direct traffic.
Snažil som sa vypátrať, ako sa k takémuto číslu dostali. Keďže sa jedná o relatívne nový (necelý rok) web, zdá sa mi nepravdepodobné, že toľko užívateľov pristupuje priamo (hlavne vzhľadom na zabehnutú konkurenciu v tomto odvetví), taktiež som si nevšimol nijakú výraznú offline kampaň, ktorou by sa tiež takéto precento direct trafficu dalo vysvetliť.
Moja otázka teda znie: ako je možné, že majú toľko priamych prístupov? Máte nejaký tip?

Ďakujem za akýkoľvek nápad.
matje okrob

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Re: Priama návštevnosť

Poslaťod vlado v Uto, 21. Apr 2009, 13:35

Moznosti je viac, samozrejme to zavisi od konkretneho portalu resp. riesenia a financii nan vynalozenych. Jedna vec - cez aky system statisik si to pozeral? Nie je tam zmiesany direct traffic s reffering sites? Ak nie, tak ma napada reklama v novinach, vseobecne printova reklama, alebo ina (mimo internetu).
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod matje okrob v Uto, 21. Apr 2009, 14:59

vlado Napísal:Moznosti je viac, samozrejme to zavisi od konkretneho portalu resp. riesenia a financii nan vynalozenych. Jedna vec - cez aky system statisik si to pozeral? Nie je tam zmiesany direct traffic s reffering sites? Ak nie, tak ma napada reklama v novinach, vseobecne printova reklama, alebo ina (mimo internetu).

Pozeral som to cez naj.sk a tam sú refferery od directu oddelené a vidno to aj u nich.
Z pochopiteľných dôvodov nechcem zverejniť o aký portál sa jedná, štatistiky by si mohli zaheslovať a predsalen by som nechcel prísť o možnosť sem tam do nich nakuknúť :)
Offline kampaň som spomínal, ale ako hovorím, nič masívnejšie (na 60% direct traffic by to masívne byť asi muselo) som si nevšimol.

Premýšľal som aj nad možnosťou, že si ich ľudia bookmarkujú... ale neviem, prečo by to robili.
matje okrob

Poslaťod tybi v Str, 22. Apr 2009, 12:51

matje okrob Napísal:
vlado Napísal:Moznosti je viac, samozrejme to zavisi od konkretneho portalu resp. riesenia a financii nan vynalozenych. Jedna vec - cez aky system statisik si to pozeral? Nie je tam zmiesany direct traffic s reffering sites? Ak nie, tak ma napada reklama v novinach, vseobecne printova reklama, alebo ina (mimo internetu).

Pozeral som to cez naj.sk a tam sú refferery od directu oddelené a vidno to aj u nich.
Z pochopiteľných dôvodov nechcem zverejniť o aký portál sa jedná, štatistiky by si mohli zaheslovať a predsalen by som nechcel prísť o možnosť sem tam do nich nakuknúť :)
Offline kampaň som spomínal, ale ako hovorím, nič masívnejšie (na 60% direct traffic by to masívne byť asi muselo) som si nevšimol.

Premýšľal som aj nad možnosťou, že si ich ľudia bookmarkujú... ale neviem, prečo by to robili.

Bohužiaľ, asi ťažko ti niekto dá vysvetlenie, ak nevie, o aký web sa jedná. Otázka je mimo... pýtaš sa na úplne konkrétny problém a chceš všeobecnú odpoveď. Navyše svoj problém opieraš o štatistiky naj.sk, ktoré sú tak akurát na dve veci.

Ale tak strelím na slepo... že by to boli vlastné prístupy zamestnancov firmy? Alebo nejaký bot? Alebo čokoľvek...
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod Dmagician v Str, 22. Apr 2009, 14:16

Tybi, štatistiky naj majú jednu vec fajn. Refferer urls si pozrieš podstatne jednoduchšie ako s google analytics ktoré ich primárne ani neposkytujú a treba to všelijako ohackovať aby si sa k nim dostal.
Obrázok užívateľa
Dmagician

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod vlado v Str, 22. Apr 2009, 14:46

Ja som naj zrusil hned ako mi prislo, ze si to musim zaplatit heh :)
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

Poslaťod shaggy v Str, 22. Apr 2009, 20:22

Tybi, čo máš proti naj.sk? :D
Napríklad to čo spomenul dmagician som si všimol aj ja (akoby som si to mohol nevšimnúť, he he) a čo sa týka meraní návštevnosti (presnosť, sledované faktory), tak je na tom rovnako ako Analytics.

Ale ako povedali ostatní - nemôžeme sa vyjadriť k niečomu, čo nepoznáme, nevidíme.
Obrázok užívateľa
shaggy

Poslaťod matje okrob v Štv, 23. Apr 2009, 10:34

tybi Napísal:Bohužiaľ, asi ťažko ti niekto dá vysvetlenie, ak nevie, o aký web sa jedná. Otázka je mimo... pýtaš sa na úplne konkrétny problém a chceš všeobecnú odpoveď. Navyše svoj problém opieraš o štatistiky naj.sk, ktoré sú tak akurát na dve veci.

Ale tak strelím na slepo... že by to boli vlastné prístupy zamestnancov firmy? Alebo nejaký bot? Alebo čokoľvek...

V tomto prípade sú naj.sk štatistiky na tri veci, pretože niektorí inzerenti sa rozhodujú inzerovať/neinzerovať na základe naj.sk rebríčka návštevnosti a keďže inkriminovaný web nás dobieha pomocou direct trafficu, zaoberám sa tým.
Pýtam sa na všeobecnú vec - aké príčiny môže mať vysoký podiel DT na návštevnosti?

Niekde som sa dočítal, že niektoré meracie systémy trpia "bugom" - na niektorých podstránkach webu nie je vložený merací kód a keď sa človek preklikne z takejto stránky na stránku kde kód vložený je, systém započíta priamy prístup. Dokonca vraj aj Analytics.
Tento podnet som sa snažil analyzovať, ale v tomto konkrétnom prípade sa nepotvrdil.

Položením tejto otázky do fóra som skúšal, či s týmto niekto nemá nejaké skúsenosti.
matje okrob

Poslaťod matje okrob v Str, 11. Nov 2009, 10:37

Oukej. Ak sa vám chce, mrknite na to, ja tomu ich directu nerozumiem ani zbla.

http://naj.sk/Statistika/33330/odkazovace/?period=ld
matje okrob

Späť na Iná internetová reklama

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia