problém s presmerovaním zo starej štruktúry stránky na novú

Stáva sa, že v iných kategóriách fóra sa niečo dozviete, ale neviete, ako to nakódiť či naprogramovať. Svoje otázky ohľadne realizácie SEO, prístupnosti a použiteľnosti posielajte sem!

problém s presmerovaním zo starej štruktúry stránky na novú

Poslaťod PeterB v Ned, 08. Mar 2009, 21:34

Ahojte,

Najprv by som chcel vysvetliť, čo presne by som potreboval:
Prevádzkujem stránku, na ktorú bolo odkazované z iných stránok a tieto odkzy sú pre mňa, ale aj pre tých, ktorý odkazujú dôležité.
Hľadal som cez Google a našiel som riešenie v podobe presmerovania 301. Všetko pekne funguje, keď si otestujem niečo.php presmerovať na konkrétnu stránku, keď však zadám presmerovať toto: /index.php?main_page=faq_info&fcPath=8_10&faqs_id=23 - čo je odkaz zo starej štruktúry stránky na čokoľvek, nefunguje to.
Novú stránku už mám dlho pripravenú, ale nechcem ju nasadiť, kým nevyriešim tento problém a presmerovať na hlavnú stránku je hlúposť, pretože tý, čo odkazujú na ten odkaz, odkazujú kvôli špecifickému obsahu, ktorý však nechcem umiestňovať na hlavnú stránku. (neviem, či je to dôležité, testoval som to na subdoméne - niečo.php na nejakú stránku fungovalo, avšak ten odkaz /index.php?main_page=faq_info&fcPath=8_10&faqs_id=23 nie.)

Vedeli by ste mi niekto poradiť? Ja s týmto neviem pohnúť.

Ďakujem
PeterB

No PageRank information available

Re: problém s presmerovaním zo starej štruktúry stránky na novú

Poslaťod balky v Ned, 14. Jún 2009, 10:27

nieco podobne som riesil, rozdiel je v tom ze sa mi menilo seourl ... ale to riesenie bude rovnake

vytvoril som si tabulku tblUrlArchive, kde sa vlozi stare url vzdy ked sa zmeni a k nim v mojom pripade id clankov
ty si tam mozes dat miesto id aj novu url ...
upravil som si index.php aby url checkovalo v tej tabulke a ak sa naslo tak redirect 301 na novu
balky

Re: problém s presmerovaním zo starej štruktúry stránky na novú

Poslaťod PeterB v Ned, 14. Jún 2009, 12:08

Ďakujem za odpoveď.
Riešil som to tak, že som dal vyhľadať spätné odkazy a písal som správcom, aby si ich zmenili na nový odkaz.
Nemohol som čakať tak dlho, každopádne to bude celkom dobrý nápad.
PeterB

Späť na Kódovanie a programovanie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia