Registracia subdomen do katalogov

Diskusia o SEO technikách - všeobecné rady a návody ako vylepšiť umiestnenie web stránok vo vyhľadávačoch Google, Yahoo, MSN, Seznam a ďalších.

Registracia subdomen do katalogov

Poslaťod usrichard v Uto, 09. Feb 2010, 18:23

Ahojte,
chcem poprosit o vas nazor.
Mam web s domenou napr. http://www.mojafirma.sk, ktorej dve hlavne sluzby su sluzba1 a sluzba2. Klient trval a je skalopevne presvedceny, ze vdaka vytvoreniu subdomen v tvare sluzba1.mojafirma.sk a sluzba2.mojafirma.sk sa dostane na klucove slova sluzba1 a sluzba2 na prve miesta v serp. Obidve subdomeny su presmerovane cez 301-tku na konkretne podstranky webu http://www.mojafirma.sk

Otazka, ma vyznam robit registraciu do katalogov pre obidve subdomeny?

Dakujem za precitanie a ochotu poradit,

Richard
usrichard

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (0/10)

Re: Registracia subdomen do katalogov

Poslaťod wakro v Štv, 11. Feb 2010, 16:59

Táto téma trochu zaujíma aj mňa aj keď ja chcem vedieť niečo iné. Spravujem katalóg firiem http://www.firmy.ws a všimol som si jedného pána, ktorý má na svoj web presmerovaných niekoľko domén (ktoré to sú si nepamatám, ale niečo ako lacnaelektronika.sk vypoctova-technika.sk a pod.) a každú doménu do katalógu registruje ako nový web s novýcm názvom a popisom činnosti. Aj keď niektoré katalógy nezaradujú domény s presmerovaním.

Že získa väčšiu návštevnosť z preklikov z katalógov je jasné, ale zaujíma ma, či mu to nejakým spôsobom môže zvýšiť PR. Som si skoro istý, že PR mu to nezvýši, ale pre istotu sa opýtam..
wakro

No PageRank information available

Poslaťod marvas v Sob, 20. Feb 2010, 20:51

Ad1: Podľa mňa je to úplne zlé riešenie. Firma ak ponúka služby rovnakého charakteru tak by mala držať všetko na jednom webe. To čo získate tým kľúčovým slovom v doméne (o čo asi klientovi ide) je omnoho menej ako stratíte pri rozdelení rankov na tri weby. (Pokiaľ dobre chápem situáciu)

Ad2: PR ak sa berie čisto Toolbarovi page rank tak ten mu to teoreticky zvýši... a ak sa bavíme o nejakom reálnom prenose šťavy tak tam toho veľa nezíska keďže google pozná, že to sú dva odkazy na tú istú stránku.

A aj návštevnosť sa mu nejako nezvýši lebo ak niekto hľadá cez katalóg tak je možné že si otvára všetky weby a pečlivo hľadá najlepšiu ponuku.

A takisto aj pochybujem, že nejaký katalóg mu zaradí odkaz na rovnaký web viac krát. Myslím, že tie lepšie katalógy si na to dávajú pozor.
Vo voľnom čase píšem SEO blog s názvom Martin Vasko o SEO.
marvas

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod wakro v Sob, 20. Feb 2010, 21:26

Vďaka za odpoveď..
wakro

Poslaťod fegy v Ned, 07. Mar 2010, 23:52

usrichard,nemyslím to zle,ale máš na stránkách trojana.Hlásí mi to Eset.
fegy

Poslaťod richardbb v Pon, 08. Mar 2010, 07:46

fegy Napísal:usrichard,nemyslím to zle,ale máš na stránkách trojana.Hlásí mi to Eset.

Ahojte,
ten web som pouzil ako priklad, s domenou mojafirma.sk nemam nic spolocne.
ale dakujem za snahu, virus tam naozaj je :)

Pekny den,

Richard
richardbb

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia