Rovnaký TITLE pre všetky podstránky

Diskusia o SEO technikách - všeobecné rady a návody ako vylepšiť umiestnenie web stránok vo vyhľadávačoch Google, Yahoo, MSN, Seznam a ďalších.

Rovnaký TITLE pre všetky podstránky

Poslaťod majo053 v Štv, 26. Mar 2009, 08:28

Dobry den,

potrebujem velmi pomoc, pretoze sa mi pri vsetkych podstrankach mojej stranky http://www.smartstudent.sk zobrazuje rovnaky TITLE ako na indexe (v GOOGLI). Ked bola stranka uplne nova tak sa to zobrazovalo normalne (teda kazda kniha mala iny title podla toho o aku kniha sa jednalo). Jedneho dna sa to zmenilo a ja neviem ako to spravit tak ako to bolo. Viete mi niekto poradit?

Dakujem velkmi pekne za pomoc a snahu :)
majo053

No PageRank information available

Re: Rovnaký TITLE pre všetky podstránky

Poslaťod a+d+o v Štv, 26. Mar 2009, 09:18

odpoved je jednoducha: zmen si titles na podstrankach... vsade sa ti totiz zobrazuje rovnaky "SmartStudent.sk | Knihy - Ekonomika a právo!" co je samozrejme zle... Google ti zobrazi iba ten title, ktory mas nastaveny v kode
title je najdolezitejsi onpage faktor, takze si to urcite zmen... takto si velmi znizujes moznost zvysenia pristupov na tvoju stranku
a+d+o

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Poslaťod majo053 v Štv, 26. Mar 2009, 22:01

Ahoj ved ja mam na vsetkych podstrankach iny TITLE! Vsak to je moj problem, ze neviem preco google berie iba title z indexu! Asi 2 knihy zo 75 maju spravny title tak neviem preco to tak je. Poradite prosim? (pouzivam IFRAME ale v tom to nie je, pretoze ine www stranky su v pohode co som robil)
majo053

Poslaťod tybi v Štv, 26. Mar 2009, 22:29

majo053 Napísal:Ahoj ved ja mam na vsetkych podstrankach iny TITLE! Vsak to je moj problem, ze neviem preco google berie iba title z indexu! Asi 2 knihy zo 75 maju spravny title tak neviem preco to tak je. Poradite prosim? (pouzivam IFRAME ale v tom to nie je, pretoze ine www stranky su v pohode co som robil)

Vyzerá to, že si všetky URL posunul o index.php?. Ak sa totiž prekliknem na kategóriu, dostanem toto URL:
Kód: Vybrať všetko
http://www.smartstudent.sk/index.php?/kategorie/ekonomika/zoznam/financie/list-1.php

Toto URL však Google v cache-i nemá, namiesto toho tam má toto:
http://www.smartstudent.sk/kategorie/ekonomika/zoznam/financie/list-1.php

Odkaz na cache: http://209.85.129.132/search?q=cache%3A ... CZ229&aq=t

Vo výsledku tipujem, že to index.php ti tam dáva zlé title-y = title-y hlavnej stránky.

PS: Voči tomu, že iframe stránky sú v pohode, by som namietal :!:
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod majo053 v Štv, 26. Mar 2009, 22:48

Nepovedal som ze stranky cez iframe su v pohode ale ze stranky co som robil s pouzitim iframe su v pohode = title su rozne podla podstranok..... Ako by sa to dalo spravit inak ako cez iframe? Pokial chces poradit. :?:
majo053

Poslaťod txr v Pia, 27. Mar 2009, 09:53

majo053 Napísal:Nepovedal som ze stranky cez iframe su v pohode ale ze stranky co som robil s pouzitim iframe su v pohode = title su rozne podla podstranok..... Ako by sa to dalo spravit inak ako cez iframe? Pokial chces poradit. :?:

A kvoli comu iframe, unika mi nejako vyznam.
txr

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (4/10)

Poslaťod majo053 v Pia, 27. Mar 2009, 14:10

tu nejde o iframe ale o to ze sa mi na podstrankach zobrazuje ten isty title! nie vsak na vsetkych co nechapem ;)
majo053

Poslaťod tybi v Pia, 27. Mar 2009, 14:36

majo053 Napísal:tu nejde o iframe...

Majo053, nereagoval si na moje predchádzajúce vysvetlenie ohľadom nechceného index.php v URL adresách. Reagoval si len na moju poznámku o iframe-och a pýtal si sa: Ako by sa to dalo spravit inak ako cez iframe? Potom sa nečuduj, že niekto pokračuje v téme iframe. Na tvoju otázku naozaj neviem odpovedať inak ako: Bez iframe-u, normálne. alebo otázkou, ktorú položil txr: Na čo tam ten iframe vlastne je?

majo053 Napísal:...ale o to ze sa mi na podstrankach zobrazuje ten isty title! nie vsak na vsetkych co nechapem ;)

To, že sa rovnaký title zatiaľ neobjavuje pre všetky stránky, je len preto, že stránky majú rôznu frekvenciu indexovania. Tie, čo majú rôzny/správny title, "žijú" ešte z toho, keď si to mal na webe správne. Postupne, ako ich bude Google reindexovávať, budú sa im meniť title-y na znenie titlu na hlavnej stránke.

PS: Je veľmi nepríjemné, keď si niekto dá námahu, prezrie tvoj web, snaží sa ti pomôcť a ty odignoruješ jeho radu.
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod neville v Sob, 28. Mar 2009, 12:41

Ja by som na tvojom mieste este pozrel Google Webmaster Tools
neville group | Optimalizacia SEO
If you never give up, you can't fail.
Obrázok užívateľa
neville

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Poslaťod majo053 v Sob, 28. Mar 2009, 16:19

No fajn dakujem vsetkym za namahu. Pomohol som si sam, mal som zle nastaveny .htaccess, pretoze to robili akoby nejaky redirect na index cize preto to bralo title z indexu a nie z konkretnej stranky.
majo053

Poslaťod tybi v Sob, 28. Mar 2009, 17:20

majo053 Napísal:No fajn dakujem vsetkym za namahu. Pomohol som si sam, mal som zle nastaveny .htaccess, pretoze to robili akoby nejaky redirect na index cize preto to bralo title z indexu a nie z konkretnej stranky.

Majo, normálne neverím, čo si tu napísal. :shock: Musel som si dať 5 minút na rozdýchanie, aby som sem nepísal nadávky. Ty si ignorant kalibru, aký sa len tak nevidí. Dvakrát som ti problém pomenoval a ani raz si nezareagoval, navyše sa sem vrátiš a hrdo zahlásiš, že ďakuješ za námahu, ale ty si bol taký frajer, že si na to prišiel.

Nie, že by ťa to nejak muselo trápiť, ale ja osobne na žiadnu z tvojich ďalších otázok odpovedať nebudem.
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod Dmagician v Sob, 28. Mar 2009, 18:36

tybi, som si isty ze on to urcite nemyslel v zlom... s ostatnym ale suhlasim. zbytocne sa bavit s niekym kto riesi problemy systemom.. stol sa kyva.. spilime ostatne tri nohy nech sa to vyrovna... ...a je to! ;-)
Obrázok užívateľa
Dmagician

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod tybi v Sob, 28. Mar 2009, 20:58

Dmagician Napísal:tybi, som si isty ze on to urcite nemyslel v zlom... s ostatnym ale suhlasim. zbytocne sa bavit s niekym kto riesi problemy systemom.. stol sa kyva.. spilime ostatne tri nohy nech sa to vyrovna... ...a je to! ;-)

Dmagician, tebe to samozrejme nemusím vysvetľovať (to prirovnanie je bomba :mrgreen: ), ale tak pre Maja... Veľmi si cením kohokoľvek na fóre, kto je ochotný obetovať čas (a niekedy aj náladu ;) ) na to, aby sa pozrel na niekoho web a radil mu zadarmo. Rovnako tak ctím ľudí, ktorí sa sem prídu pýtať a majú vážny záujem svoj problém vyriešiť. Ak tu ale niekto kladie otázky len tak, aby ich proste kládol a nie je ochotný si ani prečítať a pouvažovať nad odpoveďami, z tej ochoty radiť to potom dosť uberá. Nikto na tomto fóre nemá času nazvyš, Majo si to asi neuvedomuje, alebo mu je to úplne ukradnuté. Z tohto pohľadu je úplne jedno, či to myslel zle, či nie.

Aj by som spísal nejaké pravidlá fóra, len sa obávam, že práve tí, ktorí by najviac mali, si ich aj tak neprečítajú. Ak by sa k tomu ešte niekto chcel vyjadriť (okrem Maja), nerobte to, nechme to plavat. Majo svoj problém vyriešil, nech je rád.
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod majo053 v Uto, 31. Mar 2009, 21:21

Ospravedlnujem sa vsetkym nechcel som Vas "nasrat" nikoho som neignoroval mal som toho v poslednom case vazne dost nebudem pisat preco to je jedno. Snad prijmete moje ospravedlnenie. Vsetky prispevky som si riadne precital ale nic z toho mi nepomohlo, skusal som to az som prisiel na sposob ako to spravit. Este raz dakujem vsetkym a cenim si Vas. Dufam, ze si to precitate...
majo053

Poslaťod Peter Svec v Str, 16. Dec 2009, 11:28

tybi Napísal:PS: Voči tomu, že iframe stránky sú v pohode, by som namietal :!:

Neda mi regovat ohladom iframe. Som urcite zo "starej skoly", ale stale musim konstatovat, ze su urcite veci ktore bohuzial bez iframe nejdu spravit (aspon o tom neviem). Ja napriklad beriem fakt, ze obsah iframe sa neindexuje ako chybu. Z "praveku" som bol zvyknuty formatovat stranky cez ramy. Potom prislo css co som bral ako zazrak kym som nezistil, ze aj tak musim robit niektore "graficke veci" cez tabulky lebo to bola jedina cesta k cielenemu ustalenemu vysledku. S radostou som privital moznost "grafickych moznosti" iframe, ale so sklamanim ohladom na SEO. Ak mi vie niekto napriklad povedat, ako urobit div u ktoreho obsah prekracuje zadefinovane rozmery a chem mat iba vertikalny scroll (viditelny ina vertikalny posuvac) pri rovnakom renderingu vo vsetkych browseroch tak s radostou opustim pouzivanie iframe.

Musim sam seba aktualizovat 8-) Nedalo mi to a po dlhsej dobe som znovu odskusal vlastnost overflow s hodnotou auto a vyzera to tak ze vsetky browsery co mam teraz v kompe si s tym poradili rovnako dobre. Som zdarny priklad toho, ze treba s odstupom casu skusat veci ktore v minulosti nefungovali. Koho to, ale ma bavit 8-)
Naposledy upravil Peter Svec dňa Str, 16. Dec 2009, 13:46, celkovo upravené 1
Peter Svec

Poslaťod txr v Str, 16. Dec 2009, 13:19

Peter Svec Napísal:Ak mi vie niekto napriklad povedat, ako urobit div u ktoreho obsah prekracuje zadefinovane rozmery a chem mat iba vertikalny scroll (viditelny ina vertikalny posuvac) pri rovnakom renderingu vo vsetkych browseroch tak s radostou opustim pouzivanie iframe.

Nepatri to sice do tohto vlakna, ale...

myslis, nieco taketo?

<div style="overflow-y: auto; overflow-x: hidden; width: 200px; height: 200px">
<div style="300px; height: 300px;>
nejaky obsah
</div>
</div>

IE6, IE, FF, SeaMonkey, Opera, Safari, Konqueror, Chrome
txr

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (4/10)

Poslaťod Peter Svec v Str, 16. Dec 2009, 13:50

txr Napísal:Nepatri to sice do tohto vlakna, ale...

myslis, nieco taketo?

<div style="overflow-y: auto; overflow-x: hidden; width: 200px; height: 200px">
<div style="300px; height: 300px;>
nejaky obsah
</div>
</div>

IE6, IE, FF, SeaMonkey, Opera, Safari, Konqueror, Chrome

Dik. Uz som medzitym pre istotu vyskusal ci to po nejakom case uz nezobrazuju browsery spravne. Cuduj sa svete uz ano 8-) Aktualizoval som aj svoj prispevok, ale bol si rychlejsi.
Peter Svec

Poslaťod Brozman v Pia, 25. Dec 2009, 14:32

Neberie google url stranky v title ako duplicitu?

Nazov stranky (na kazdej stranke je odlisny) | URL stranky (na kazdej stranke rovnaky)
Brozman

Poslaťod tybi v Štv, 14. Jan 2010, 15:53

Brozman Napísal:Neberie google url stranky v title ako duplicitu?

Nazov stranky (na kazdej stranke je odlisny) | URL stranky (na kazdej stranke rovnaky)

URL stránky predsa nemôže byť na každej stránke rovnaké. V tomto je nejaká logická chyba. Ak myslíš značku, takáto "duplicita" neprekáža.
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

Poslaťod Brozman v Ned, 24. Jan 2010, 12:31

Ano, myslel som znacku, zle som to sformuloval.

Dakujem za odpoved :)
Brozman

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia