Seo analýza webu

Aké rôzne nástroje pre SEM (search engine marketing) používať, ako hodnotiť štatistiky webu, diskusia hlavne o Google produktoch - Analytics, Webmaster Tools.

Seo analýza webu

Poslaťod petomacicka v Str, 06. Máj 2009, 10:59

tu je zaujímavý nástroj http://seo.monitorujem.sk/ skúste sa k nemu vyjadriť, verím, že Vám to pomôže, prípadne návrhy, postrehy uvítam
petomacicka

No PageRank information available

Re: Seo analýza webu

Poslaťod okuin v Pia, 08. Máj 2009, 00:08

Ja nebudem kritizovat, ani obdivovat, ale uznavam, ze nejaka praca za tym stoji :)
okuin

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod petomacicka v Pia, 08. Máj 2009, 09:34

dakujem !
petomacicka

Poslaťod tybi v Pia, 08. Máj 2009, 16:43

Osobne si myslím, že by ste v názve mali rezignovať na SEO nástroj. Plno nástrojom meraných vecí so SEO nijak nesúvisí...
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod petomacicka v Pon, 11. Máj 2009, 13:13

No podla mna to seo nastroj je, seo analyza poskytuje mnozstvo informacii co so seom moc velky suvis nemaju (validita kodu a pod.), ale podstata nastroja je prave pomoct vylepsit optimalizaciu pre vyhladavace, samozrejeme , ze seo nieje iba o tomto nastroji a ma daleko vacsi suvis, ale rozhodne je to nastroj, ktorym sa daju odstranit veci, co seo ovplyvnuju...nehovoriac o monitoringu spatnych odkazov, page ranky, da sa kontrolovat future page rank a podobne
toto nieje este konecna verzia a bude sa zdokonalovat...moj nazor na seo je, ze treba testovat, testovat, testovat, samozrejme nie len cez http://seo.monitorujem.sk/ ale vo vseobecnosti robit kroky a sledovat dopad, v kazdom pripade si myslim, ze to uzitocny seo nastroj je.... ;)
petomacicka

Poslaťod shaggy v Pon, 11. Máj 2009, 21:25

seo analyza poskytuje mnozstvo informacii co so seom moc velky suvis nemaju (validita kodu a pod.), ale podstata nastroja je prave pomoct vylepsit optimalizaciu pre vyhladavace

Ja si dovolím tvrdiť opak - poskytuješ úplné minimum informácií, ktoré súvisia s optimalizáciou stránok a podstata nástroja je vylepšiť optimalizáciu tvojej stránky.

Aby som bol konkrétny, ako prosím súvisia so SEO nasledujúce body:
Ranks - ako mi pri optimalizácii pomôže znalosť rankov? Aj keby som v tejto časi získal 0/100, môžem mať stránku dobre optimalizovanú.

Informácie o stránke - opäť niečo, čo je tam len do počtu

Validita - ale no taaaak, zatiaľ som nenarazil na nič, čo by pomohlo tej optimalizácií... žeby som pozeral iný nástroj?

Nadpisy - no povedzme, že som našiel jednu časť, ktorá by mohla neznalých upozorniť na to, že nadpisy je dobré používať. Ale inak to nehodnotí v kontexte a už vôbec netuším, podľa akého algoritmu mi dá (alebo nedá) body.

Obrázky, odkazy a sémantika - moja najobľúbenejšia časť. Dal som si zhodnotiť "seo.monitorujem.sk". Nástroj je spokojný, lebo našiel jeden obrázok so správne vyplneným atribútom ALT. Síce je v tom alt-e úplne iný text ako na obrázku (keďže ide o captchu), ale čo už, pre SEO je to dobré. To isté s nesémantickými značkami - ak by som ich mal na webe, bolo by moje SEO zlé? :(

Analýza kľúčových slov - čím viac keywords, tým viac SEO?

Pozícia v mŕtvych vyhľadávačoch - nie, morfeo ani jyxo ma nezaujíma.

Ak by mal niekto pocit, že opakujem povedané, tak áno - viacmenej som iba rozpísal to, čo okuin zhrnul do jednej vety (pre tých čo nepochopili iróniu). Bohužiaľ, mne došli servítky a preto som si nemal čo dať pred ústa... preto sa z jednej vety stal taký dlhý príspevok. Niekto by mohol namietnuť, že tento nástroj nie je určený pre nás "profesionálov", ale balamutiť nim začiatočníkov je ešte väčšie zverstvo. Naučia sa niečo, čo nikdy nevyužijú. A zabijú čas, ktorý môžu venovať čítaniu kvalitných zdrojov (napríklad).
Obrázok užívateľa
shaggy

Poslaťod petomacicka v Uto, 12. Máj 2009, 12:55

Je samozrejmé, že profesionál (napr.SEO konzultant) podobné nástroje použije buď len veľmi okrajovo, alebo skôr vôbec. Jedná sa o analýzy na základe verejne dostupných informácií spracovávaných automaticky skriptom, nie človekom. Je jasné, že všetky testované veci priamo so SEO nesúvisí alebo súvisí len okrajovo. Ide skôr o základné informácie, ktoré pomôžu odstrániť neduhy na webe, ktoré môžu mať vplyv aj hľadiska SEO. Nástroj http://seo.monitorujem.sk/ je vhodný aj napr. predovšetkým pre sledovanie výsledkov a účinnosti skutočne vykonané SEO analýzy (či web na kľúčové slová stúpa či si držia svoje pozície a iné...). Keby bolo tak ľahké urobiť SEO analýzu automaticky bez nutnosti SEO konzultanta, k čomu by potom takýto SEO konzultant bol? Aj v popise analýz je jasne uvedené, že ide o orientačné údaje a ak má niekto záujem o skutočnú SEO analýzu, musí sa obrátiť na odborníka - či už kontaktovať mňa ako vlastníka verejnej SEO analýzy , alebo niekoho iného z oboru. Ak by bolo možné strojovo plne kontrolovať a hodnotiť SEO analýzu bez výhrad, potom by boli ťažko podobné služby dostupné zadarmo, ale boli by naopak veľmi drahé ... jedná sa skôr o bežné informácie, ľahko zistiteľné zo zdrojového kódu aj verejne dostupných informácií na jednom mieste!
petomacicka

Poslaťod petomacicka v Uto, 12. Máj 2009, 13:08

shaggy Napísal:

Validita - ale no taaaak, zatiaľ som nenarazil na nič, čo by pomohlo tej optimalizácií... žeby som pozeral iný nástroj?

Analýza kľúčových slov - čím viac keywords, tým viac SEO?

Inak čím viac kľúčových slov tým lepšie, samozrejme, neplatí - rovnako tak aj zadanie iných informácií - v prípade príliš mnohých slov, veľké dĺžky napr. description (btw: ktorý dnes už nemá príliš veľkého významu) je naopak web "penalizovaný". Čo sa týka pozíciou v niektorých vyhľadávačoch - v čase tvorby analýz neboli mŕtve vyhľadávače dnes ich ešte menšina ľudí používa - aj keby len pre zaujímavosť, prečo dané data nezobrazit? Pri profesionálnej SEO analýze so sprievodným niekoľkastránkovým dokumentom a hĺbkovej analýze vykonanej človekom samozrejme nemajú niektoré dáta zo zobrazených asi hlbšieho významu a nemala by sa ani objavovať, ale z pohľadu usmerňovacieho testu webu sú naopak zaujímavé, a môžu užívateľovi pomôcť.

Čo sa týka validity - aj to môže byť problém - to len tak mimochodom - dnes už je väčšina vyhľadávacích robotov schopná ignorovať aj väčšie chyby, ale môže sa stať, že je tým spôsobený taký problém, že poškodí aj SEO na webe.

Inak ďalšie testovanie ako sémantiky - áno, test je aj o prístupnosti, nielen SEO ... Podobné výhrady môžem mať aj na našepkávač vyhľadávača alebo na automatické opravy v MS Word a pod. - nikdy mi automatický nástroj podobného významu neurobí službu ako človek - Automatické nástroje je potreba brať z širšieho hľadiska, nie z hľadiska odborného a veľmi zameraného. Samozrejme, že odborník vie svoje, ale mal by aj vedieť, že od automatického nástroja nemôže čakať niečo, čo mu urobí práve daný odborník. t.j. my, alebo iný odbornik na SEO, ktorého si zákazník vyberie.
petomacicka

Poslaťod shaggy v Uto, 12. Máj 2009, 19:13

petomacicka Napísal:testované veci priamo so SEO nesúvisí alebo súvisí len okrajovo... Aj v popise analýz je jasne uvedené, že ide o orientačné údaje a ak má niekto záujem o skutočnú SEO analýzu, musí sa obrátiť na odborníka

Sám si to potvrdil, prečo teda nedáš na tybiho radu?

tybi Napísal:Osobne si myslím, že by ste v názve mali rezignovať na SEO nástroj. Plno nástrojom meraných vecí so SEO nijak nesúvisí...

Priznávaš, že to so SEO nesúvisí, alebo súvisí len okrajovo. To potom ja môžem urobiť validator a nazvem ho SEO validátor, len preto, že je to moderné. Tak ako tie tri písmenká neurobia z validátora "SEO nástroj", ani z tvojho nástroja sa tými troma písmenkami nestane "SEO nástroj". Je to proste rozbor zdrojového kódu. Neviem síce pre aké účely (väčšina informácií je nepotrebná), ale to už neriešim.

petomacicka Napísal:Inak čím viac kľúčových slov tým lepšie, samozrejme, neplatí

My to tu samozrejme všetci vieme, lenže mám pocit, že ten nástroj sa nás snaží presvedčiť o opaku (keďže kontroluje hustotu kľúčových slov).

petomacicka Napísal:v prípade príliš mnohých slov, veľké dĺžky napr. description (btw: ktorý dnes už nemá príliš veľkého významu) je naopak web "penalizovaný"

To, že description nemá veľký význam nám tiež nemusíš hovoriť (aj keď záleží, ako sa na to pozeráme), myslím že to tybi opakuje dosť často. Aj tak ho sleduješ v rámci toho nástroja... a dokonca sa tam nikde nespomína, že ak bude veľmi dlhý, budem penalizovaný. To by ľudí určite zaujímalo, od akej dĺžky description bude jeho web penalizovaný.

petomacicka Napísal:v čase tvorby analýz neboli mŕtve vyhľadávače dnes ich ešte menšina ľudí používa

Ale no tak, tie vyhľadávače (morfeo, jyxo) sú mŕtve už veľmi dlhú dobu. Na Slovensku ich používa možno 5 a pol človeka a práve z toho dôvodu ich sledovanie nemá žiadny praktický význam.

petomacicka Napísal:Čo sa týka validity - aj to môže byť problém - to len tak mimochodom - dnes už je väčšina vyhľadávacích robotov schopná ignorovať aj väčšie chyby

Dokáže ten nástroj určiť, kedy je stránka natoľko nevalídna, že to môže ohroziť pozície vo vyhľadávačoch?

petomacicka Napísal:Inak ďalšie testovanie ako sémantiky - áno, test je aj o prístupnosti, nielen SEO

Teraz neviem, či sémantické značky viac nesúvisia so SEO alebo s prístupnosťou, vyber si, nechám to na tebe. Alebo môžeš mne vysvetliť, ako súvisia tieto značky s prístupnosťou, rád sa nechám poučiť.

petomacicka Napísal:Podobné výhrady môžem mať aj na našepkávač vyhľadávača alebo na automatické opravy v MS Word a pod.

Áno, lenže automatické opravy vo Worde sú účinné na takých 90% a zvyšok musíš použiť vlastnú hlavu. Tento nástroj, ktorý tu prezentuješ nesúvisí absolútne s optimalizáciou stránok.
Aby si to lepšie pochopil, použijem tvoje prirovnanie - je to ako keby si chcel použiť automatické opravy vo Worde na zistenie počtu slov v dokumente a ešte by si všetkých presviedčal, ako to tie automatické opravy vedia super spočítať.
Obrázok užívateľa
shaggy

Poslaťod petomacicka v Uto, 12. Máj 2009, 19:29

jasne, budeme sa chytat za slovicka, ono vsetko sa da vysvetlit dvomi sposobmi, mozme to skusat , pretoze ja si za svojimi slovami stojim a splna to prvky seo analyzy, okrem toho ja nikoho nenutim to pouzivat !!!, je to dobrovolne, a osobne si myslim, ze uzitocne, a nebudem tu vysvetlovat dalsie plany a napady....a ani si nebudem davat dole servitku, nemyslim si, ze to ma vyznam....dakujem za postrehy, podstatnych tu ale vela nebolo...
petomacicka

Poslaťod shaggy v Uto, 12. Máj 2009, 21:41

Odkedy sú argumenty chytanie za slovíčka?
Neuznávam nepodarky ako napr. seo-servis.cz, neslúžia na nič, iba na masírovanie ega u neskúsených ľudí. Aký má význam vytvárať ďalšie nástroje, ktoré nikomu nepomôžu? Myslel som si, že hlavnou úlohou týchto nástrojov je poskytnúť ich používateľom nejakú pridanú hodnotu. To sa však v tomto prípade nedeje.

Aj ja si za svojimi slovami stojím - to sa na nejakú SEO analýzu nepodobá ani náhodou.

dakujem za postrehy, podstatnych tu ale vela nebolo...

Už som si zvykol, že keď sa niekomu nepáčia argumenty, tak to proste označí za nekonštruktívnu kritiku. Ak toto nie sú podstatné postrehy, tak už neviem čo (vychádzajú z tvojich tvrdení, nehovorím že sa s nimi stotožňujem):
  • Premenovať iba na Rozbor zdrojového kódu, neskrývať sa za SEO
  • Upozorniť pri výstupe na to, že dlhý Description môže uškodiť... a vlastne, že je úplne zbytočný, preto sa do celkového skóre nezarátava
  • Rozpoznať tú mieru "nevalidity", kedy to už začne vyhľadávačom vadiť
Obrázok užívateľa
shaggy

Späť na Nástroje pre SEM

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia