Mal by som (pre Vas asi laicku) otazku ak smiem. Mam konto na shopify.com. Ide o CMS based shop system s tym, ze shopify poskytuje vlastnu domenu v tvare blablabla.myshopify.com. Tu ale prichadza moj problem.
Kedze chcem posobit na slovenskom trhu a taktiez chcem figurovat v slovenskej lokalizacii google, chcem sa opytat ci koncovka com a obchod zriadeny na serveroch v USA moze ovplyvnit vyhladatelnost mojho obchodu v slovenskej lokalizacii kedze obsah nebude fyzicky na slovenskych serveroch.
Je ale moznost presmerovania cez DNS. Tomuto taktiez nerozumiem dostatocne. Ak si blablabla.myshopify.com presmerujem cez DNS na www.blablabla.sk, zvysim tym moznost, ze ma google zaindexuje ? A dajme tomu ak mam viacero domen ? Napr. ze si 3 domeny presmerujem na myshopify.com ?
Pytam sa hlavne koli tomu ci je lepsie si zalozit hosting u nas a skusit nejaky CMS ktory priamo fyzicky nahram an servery, alebo je to jedno a google indexuje obsah rovnako. Mimochodom, na shopify bezi mnoho shopov takze co sa tyka tejto domeny, myslim ze google ju uz verne pozna.
Co sa tyka domen, mam zakupene 2 domeny. Jednu, ktoru som si zakupil aj s hostingom ked som este nevedel o shopify a dalsiu len domenu, ktoru som rezervoval pred konkurenciou. Shopify by som si chcel presmerovat na domenu s hostingom. Je lepsie na tom hostingu spravit aspon welcome page s nejakymi klucovymi slovami a obsah ponechat na shopify alebo ? Som z toho pomateny ...
Chcem podotknut ze shopify sa nestahuje a neinstaluje ale bezi priamo u poskytovatela kedze ide o komercne CMS.
Dakujem za Vas cas a odpovede.
Michal