Skopirovaný web - co na to Google ?

Skopirovaný web - co na to Google ?

Poslaťod w234 v Sob, 19. Sep 2009, 18:02

Zdravím všetkých

náhodne som našiel toto forum ale hneď sa mi zapáčilo ;)

tak skusim jednu komplikovanú otázočku pre profíkov :

1. mám web s google page rank 3, zatial zložený len z mojich vlastných materiálov /texty,foto.../

2. ovplyvni negativne tento page rank ak tam /po dohode s autormi !!! / budem vkladať kompletné skopírované články /ctrl c+ctrl v/ z iných webov ?

3. alebo ovplyvnilo by to negatívne ich page rank, ak sa kompletné texty z ich webov /s ich súhlasom !!!/ zjavia na mojom webe ?

nepýtal by som sa keby šlo o pár článkov / textov ale plánovite sa jedná o dosť veĺké objemy dát ...

ovplyvní to google pri umiestnení môjho alebo tých druhých webov vo vyhľadávaní ?

ďakujem za odpovede

w234
w234

No PageRank information available

Re: Skopirovaný web - co na to Google ?

Poslaťod samarket v Sob, 19. Sep 2009, 20:58

w234 Napísal:
1. mám web s google page rank 3, zatial zložený len z mojich vlastných materiálov /texty,foto.../

2. ovplyvni negativne tento page rank ak tam /po dohode s autormi !!! / budem vkladať kompletné skopírované články /ctrl c+ctrl v/ z iných webov ?

3. alebo ovplyvnilo by to negatívne ich page rank, ak sa kompletné texty z ich webov /s ich súhlasom !!!/ zjavia na mojom webe ?

Prvá problém je že sa príliš zaujímaš o page rank. Pre teba nie je dôležitý page rank, ale umiestnenie vo vyhľadávaní a z toho vyplývajúca návštevnosť.

Teraz k otázke:
ak pôjde o veľký počet článkov, tak to buď tvoj alebo ich web môže poškodiť. Nie poklesom page ranku, ale predovšetkým časti webu kde sa bude duplicitný obsah nachádzať google vôbec nezaindexuje. Ak budeš články preberať ty od nich, tak prvé asi zaindexuje ich články a tie sa budú zobrazovať a tvoje nie, ale to nezáleží len od času, ale aj od kvality webov.

Stránka ktorá je z veľkej časti založená na kopírovaní a preberaní článkov z iných webov nie je pre návštevníka (a tým pádom ani pre google) zaujímavá :!:

Všetko ale záleží od typu stránky a kvantite duplicitného a pomeru k vlastnému obsahu a nedá sa všeobecne povedať či by to tebe alebo tým druhým stránkam mohlo uškodiť.
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod w234 v Ned, 20. Sep 2009, 06:48

Dakujem za rychlu odpoved, vyjasnila mi túto problematiku. O page rank som sa zaujimal prednostne, pretoze myslim ze aj pr ovplyvnuje poziciu vo vyhladavaní ?

Asi plany zmenim a zostanem na mensom mnozstve, ale vlastneho obsahu. Este raz dik !

w234
w234

Poslaťod samarket v Ned, 20. Sep 2009, 09:06

w234 Napísal:Dakujem za rychlu odpoved, vyjasnila mi túto problematiku. O page rank som sa zaujimal prednostne, pretoze myslim ze aj pr ovplyvnuje poziciu vo vyhladavaní ?

page rank ovplyvňuje pozíciu, ale je len jedným z desiatok až stoviek faktorov. Navyše nie je page rank ako page rank :lol: ale ty sa nezaujímaj o page rank, ale celkovo o umiestnenia a návštevnosť.
Diskutuje s nami o SEO na Facebooku
Obrázok užívateľa
samarket

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (5/10)

Poslaťod w234 v Ned, 20. Sep 2009, 10:36

Mate pravdu, este raz diky :lol:
w234

Poslaťod vlado v Uto, 22. Sep 2009, 14:08

odporucam poobzerat sa po teme "canonical" (<link rel="canonical" href="http://stranka.sk/clanok/"/>)
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod tybi v Uto, 22. Sep 2009, 14:40

vlado Napísal:odporucam poobzerat sa po teme "canonical" (<link rel="canonical" href="http://stranka.sk/clanok/"/>)

Rel canonical nie je dobrým riešením a v tomto prípade duplovane. Rel canonical medzi rôznymi doménami nefunguje :!:
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod vlado v Uto, 22. Sep 2009, 15:05

tybi Napísal:
vlado Napísal:odporucam poobzerat sa po teme "canonical" (<link rel="canonical" href="http://stranka.sk/clanok/"/>)

Rel canonical nie je dobrým riešením a v tomto prípade duplovane. Rel canonical medzi rôznymi doménami nefunguje :!:

sice mas pravdu, vdaka za fix
123 Pôžičky - Slovenské pôžičkové centrum | blog
"The world is yours"
Obrázok užívateľa
vlado

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia