Tonery24.sk

Tonery24.sk

Poslaťod key v Pon, 18. Okt 2010, 13:46

http://tonery24.sk

...poprosím o hodnotenie a kritiku.

ďakujem
key

No PageRank information available

Re: Tonery24.sk

Poslaťod Webotikon v Pia, 22. Okt 2010, 11:30

Pre:
1. pekný grafický návrh

Proti:
1. slabý kontrast písma voči pozadiu v niektorých častiach webu
2. obrázky nesúce nejaký význam nemajú textovú náhradu
3. prečo používaš XHTML, keď máš aj tak nastavený MIME typ na text/html?
4. tá kopa JavaScriptu na začiatku zdrojového kódu tiež nie je najšťastnejšie riešenie
5. stránka sa inak zobrazuje v prehliadačoch IE 5, 5.5, 6, 7 než v ostatných...
6. CCS pre tlač je totálne odfláknuté (načo by si mal užívateľ míňať farbu pri tlači na animácií, baneroch a noscript upozornení?)
Webotikon

Poslaťod key v Pia, 22. Okt 2010, 16:34

Webotikon ďakujem za kritiku,...

1. pravo hore, košíkové info - viem o tom, či si našiel aj iné? ((takáto možnosť iného pohľadu ba až konzultácie je na nezaplatenie, človek do toho čumí od rána do večera,...))
2. ?
3. pozostatok - cms magento
4. žiaľ taktiež - cms magento
5. IETester 0.4.5 = IE 8,7,6 = OK, 5.5 a 5.0 je fakt pekne na **** priznám sa neriešil som to, ak to niekto ešte používa(?), tak aspoň bude mať dôvod na prechod na inú verziu :) = FF
6. cms magento ((už to znie pomali ako výhovorka, nepredpokladám , že si to bude niekto tlačiť = cenové ponuky sa posielajú zvlášť cez formulár )) popracujem na tom...
key

Poslaťod Webotikon v Pia, 22. Okt 2010, 19:12

1. Okrem nákupného košíka sa mi zdá, že aj odkazy v pätičke majú nedostatočný kontrast. Skús si to premerať: http://sovavsiti.cz/kontrast/
2. Skús si vypnúť v prehliadači automatické načítavanie obrázkov a dolaď si nedostatky ako napr. nečítateľné menu atď.
5. Napr. taký IE 6 je používanejší než Opera, Safari a Google Chrome dokopy... Ignoráciou nedostatkov v tomto prehliadači prídeš zbytočne o veľa návštevníkov.
Webotikon

Poslaťod DaTu v Pia, 22. Okt 2010, 21:46

Webotikon Napísal:5. Napr. taký IE 6 je používanejší než Opera, Safari a Google Chrome dokopy... Ignoráciou nedostatkov v tomto prehliadači prídeš zbytočne o veľa návštevníkov.

To si nemyslim, platilo to kedysi, dnes uz nie. IE6 pouziva uz len statna sprava alebo ine institucie, ktore maju blokovany update browseru, prip. ju pouzivaju len nejaki "fajnsmekry".
Ak chces kompletne optimalizovat web pre IE6 a sucasne pre nove verzie ostatnych browserov, tak ti drzim palce. IE6 je v sucasnosti najhorsi browser s najvacsim poctom bugov, preto optimalizacii webu pre IE6 by som venoval co najmenej casu. Nizsim verziam (5.x) by som sa vobec nevenoval.
DaTu

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (4/10)

Poslaťod key v Ned, 24. Okt 2010, 13:45

DaTu Napísal:
Webotikon Napísal:5. Napr. taký IE 6 je používanejší než Opera, Safari a Google Chrome dokopy... Ignoráciou nedostatkov v tomto prehliadači prídeš zbytočne o veľa návštevníkov.

To si nemyslim, platilo to kedysi, dnes uz nie. IE6 pouziva uz len statna sprava alebo ine institucie, ktore maju blokovany update browseru, prip. ju pouzivaju len nejaki "fajnsmekry".
Ak chces kompletne optimalizovat web pre IE6 a sucasne pre nove verzie ostatnych browserov, tak ti drzim palce. IE6 je v sucasnosti najhorsi browser s najvacsim poctom bugov, preto optimalizacii webu pre IE6 by som venoval co najmenej casu. Nizsim verziam (5.x) by som sa vobec nevenoval.

Google analytics za posledné 4 mesiace:

"Návštevníci - prehliadače"

Internet explorer 15,58% podiel a s toho:

IE 5.5 - 0,23% (predpokladám, že 2/3 sú s môjho testovania :)
IE 6 - 21,32%
IE 7 - 27,56%
IE 8 - 50,88%

čísla hovora za všetko :)
key

Späť na Hodnotenie web stránok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia