XHTML/HTML & kodovanie znakov

XHTML/HTML & kodovanie znakov

Poslaťod tracer-sk v Str, 19. Aug 2009, 21:06

Ahojte,

mal by som 2 otazky:

1.
mate niekto skusenost s tym, ci je rozdiel v indexovani stranok napisanych v HTML a v XHTML? Co som si ja vsimol, rozdiel bol napr. pri pouziti isteho meraca navstevnosti. Ked boli stranky napisane v HTML, merac fungoval. Ked boli prepisane do XHTML, navstevnost klesla zhruba na polovicu. Potom som zistil, ze to bolo sposobene tym, ze v urcitych prehliadacoch meraci kod vyhadzoval JavaScript error.

2.
viete mi niekto povedat, ci ma pre indexovanie nejaky vyznam, ak ma sice stranka uvedene v zahlavi, ze je kodovana v UTF8, ale v texte su vsetky pismena s prehlaskami prekonvertovane nasledujucim sposobom:
š -> š

Vdaka
tracer-sk

No PageRank information available

Re: XHTML/HTML & kodovanie znakov

Poslaťod shaggy v Str, 19. Aug 2009, 21:44

1. nie, nemá to vplyv na indexáciu. Ovplyvniť zaindexovanie stránok môže len to, ak je stránka naozaj zle napísaná, proste ak je na nej množstvo syntaktických chýb. Ale toto čo píšeš ty súvisí iba s nekompatibilitou meracieho kódu.

2. neodpoviem ti priamo, len sa opýtam, či je problém uložiť tú stránku normálne, resp. prečo to máš takto uložené?
Obrázok užívateľa
shaggy

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Re: XHTML/HTML & kodovanie znakov

Poslaťod tracer-sk v Štv, 20. Aug 2009, 08:30

k 2) robi to tak automaticky editor ktory pouzivam a v ktorom pisem texty
tracer-sk

No PageRank information available

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia